Skocz do zawartości
IGNORED

Projekt do 1500zł

robie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuje jakiegoś dobrego projektu do 1500 zł za przetworniki może być konstrukcja dwu drożna lub więcej raczej wolnostojąca zastanawiam się nad takim czymś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) chyba że ktoś ma coś ciekawszego muzyka jakiej słucham różnoraka niemam ulubionego gatunku pokoj około 22m za wszelką odpowiedz dziękuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/79454-projekt-do-1500z%C5%82/

Polecam Ci jeszcze coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Konstrukcja warta swojej ceny, dużo o niej piszą na diyaudio. Powinieneś być bardzo zadowolony. Jakbyś miał jakieś pytania służę pomocą.

Ukryta Zawartość

Witam

Polecam klony Pro Ac response 2.5 - na węglowej 18stce :)

Sporo na tym forum znajdziesz informacji na ten temat, a i grają naprawdę dobrze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuje za odpowiedzi a czy w takich 18cm głosnikach bedzie poruwnywalny bas z tą 22 pytam bo narazie mam za sobą dwie konstrukcje diy jedna na stx a druga na cube f155 i niestety w każdej konstrukcji bolączką był bas

A co panowie myślą o takim projekcie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak masz 1500zł daj spokój sobie z STX, klony 2.5 to modne były ponad 5-7 lat temu jak nie więcej, ten z humble... raz, że przekombinowany z tą szeregową zwrotnicą, jak i wartościami elementów po 600uF pojemności, co nie jest tanie, chyba żeby dawać lipne elektrolity, elementy na zwrotnicę 2 tyle jak nie więcej. jak głośniki. Uszer może i okej, specyficzny dźwięk to trzeba lubić, najlepiej wcześniej posłuchać, mi np. nie podchodzi. Z tego wszystkiego to bym wybrał SEAS np. tego Hurricane - High Efficiency 2way lub 3W troelsa ale to dokładnie musisz przeliczyć bo nie wiem czy to dokładnie z 1500zł wyjdzie. Wolę 22cm na basie jak 18, choć sam mam ER18RNX ale wspomaga go dayton RSS265HF. To jest tylko moja opinia, nie każdy się musi z nią zgadzać. Pozdrawiam

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

... klony 2.5 to modne były ponad 5-7 lat temu jak nie więcej...

I to jest argument za tym by ich nie budować ? :) A może ma to wpływ na to jak grają?

robie

1500 zł za przetworniki trochę zawęża wybór projektu. Przetworniki do ProAc2.5 mieszczą się w tej kwocie,a efekt końcowy gwarantuje pełną satysfakcję i przyjemność słuchania muzyki.

Ale jak wszystkie rozwiązania i to posiada wady...

poczytaj, popytaj a przede wszystkim posłuchaj jak nadarzy się okazja

Jest argument, bo obecne głośniki pracują z mniejszymi zniekształceniami, są wykonane z lepszych materiałów np. membrany sztywniejsze, lżejsze, przystosowane do innych litraży jak kiedyś, oraz z tego co pamiętam proaki miały coś nie teges z basem robionym na siłę. Zresztą ten tweeter scana to szczyt marzeń nie jest, a raczej najniższy z ich oferty.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

To prawda - Scan Speak D2010 był dobry wiele lat temu.

Jak miałem go w 1996 roku to było to COŚ.

Dzisiaj Seas 27TBFC/G przy nim to HI-END. I jest o połowę tańszy.

18W8535 też mi nie przypadł. Zdecydowanie lepszy jest 18W8545. Ale ten ma poważną wadę.

Potrzebuje spawarki żeby go napędzić.

Daleko nie szukając :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.