Skocz do zawartości
IGNORED

Solidne kable głośnikowe do ok. 15zł/m

tomek5577

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam solidnych kabli głośnikowych do ok. 15zł/m. Moje kolumny na chwilę obecną to Jamo s506, wzmak to Onkyo Integra A-8670. W okolicach wakacji będę zmieniał kolumny na coś w granicach 3tys. Chciałbym, żeby kable które teraz kupię nadawały się również do nich. Lubię wyrazistą górę, wspieraną szybkim, dynamicznym basem (co w przybliżeniu dają mi Jamo :)

Spodobały mi się te Belkiny. Banany też są niezłym bonusem. Myślicie, że to dobry wybór?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy może coś od Klotza?

Ukryta Zawartość

Czy może jeszcze coś innego?

Moderatorów bardzo proszę o kasowanie postów od osób mówiących że kable nie grają itp... jako offtop.

Dziękuję

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja bym kupił te zakonfekcjonowane belkiny. Niby sprzętu się nie rozłącza ... ale jednak co konfekcja to konfekcja, i w praktyce jednak zachodzi czasem potrzeba odłaczenia.

Witam,

Szukam solidnych kabli głośnikowych do ok. 15zł/m. Moje kolumny na chwilę obecną to Jamo s506, wzmak to Onkyo Integra A-8670. W okolicach wakacji będę zmieniał kolumny na coś w granicach 3tys. Chciałbym, żeby kable które teraz kupię nadawały się również do nich. Lubię wyrazistą górę, wspieraną szybkim, dynamicznym basem (co w przybliżeniu dają mi Jamo :)

Spodobały mi się te Belkiny. Banany też są niezłym bonusem. Myślicie, że to dobry wybór?

Ukryta Zawartość

Czy może coś od Klotza?

Ukryta Zawartość

Czy może jeszcze coś innego?

Moderatorów bardzo proszę o kasowanie postów od osób mówiących że kable nie grają itp... jako offtop.

Dziękuję

Chcesz zmieniać kable tylko dlatego że Ci się podobają?Przecież jeszcze nie wiesz jakie kolumny bedziesz kupował.Moze te kabelki które masz zgraja się dobrze z kolumnami które masz zamiar kupić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tylko kable z PRAWDZIWEJ miedzi dla prawdziwych audiofilii :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Po 6 zł za metr:

Ukryta Zawartość

Wygląda bardzo fajnie - na pewno znajomi padną z zazdrości :)

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Do swojego NADA 312 i Dali 505 dołożyłem ostatnio kabelki Cordial CLS 225-651 2*2.5 z wtyczkami Nakamichi. 9 zł za metr. Przedtem miałem No Name. Dźwięk poprawił się może odrobinę ale nie żałuję zakupu bo kabelki ładne i zawsze można powiedzieć znajomym,że "audiofilskie" :) . Może jak będę kolumny zmieniał to i w kablach pomieszam. Ale to przyszłość.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Na pewno moje Cordiale nie wyglądają tak ..."gejowsko" jak owe Belkiny. A wypadły taniej. Mnie tam czerń osłony odpowiada.

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

też zastanawiam się nad kablami może to :

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co myślcie o tych kablach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj.Ja używam takich w bi-wiringu i uważam,że w tym przypadku relacja jakości do ceny jest co najmniej zadawalająca...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za propozycje :)

Piszą, że te alphardy są estradowe- nie psuje to dźwięku? Wygląd ma znaczenie, ale małe- ważne, żeby nie było degradacji dźwięku w stosunku do moich Simechów.

Taśmy raczej nie kupię, jakoś mnie nie przekonuje. Zostają jeszcze te belkiny i cordiale. Ktoś je porównywał? Jest słyszalna jakaś różnica?

Polecam te kabelki Belkin AV Silver Series z powyższego linku. Mam je wpiete do systemu Accuphase E-213 plus głośniki Vienna Acoustics Mozart Grand. Bez żadnego wstydu "dają radę". Dobre kable za zdroworosądkową cenę.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Kupiłem Belkiny. Jeden z forumowiczów robił na nich DIY usuwając banany i ściągając też izolację na tych drobniejszych drucikach. Macie z tym jakieś doświadczenia?

Cordiale kupiłem także dlatego,że polecano mi je w muzyczny.pl (firma Ostrowski) jako rozsądne cenowo i dobre jakościowo. porównania z belkinami nie mam bo nigdy nie miałem Belkinów. Zastanawiam się czy bym coś usłyszał między tymi kablami. pewnie nie ;).

Nie psuj kabli jak je kupiłeś za taką kase ;) . Trzeba było kupić same kable, wtyczki albo widełki i się bawić. Za mniejszą kasę. Konfekcja to konfekcja.

Kupiłem Belkiny. Jeden z forumowiczów robił na nich DIY usuwając banany i ściągając też izolację na tych drobniejszych drucikach. Macie z tym jakieś doświadczenia?

Chyba nie chcesz rozbebeszać zakonfekcjonowanego porządnie kabla....?

Szkoda, że się pospieszyłeś. Miałem ten sam wzmacniacz A8670, kable głośnikowe się ostały - od kilkunastu lat mam te same - QED Qudos, wtedy kosztowały 14 zł/metr, obecnie w podobnej cenie jest coś co wygląda bardzo podobnie i się nazywa QED Original:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<><

możesz też spróbować polskiego wyrobu a nie chińskiej prawdziwej miedzi :)

Ukryta Zawartość

miałem blue i całkiem ok w tej cenie

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Ale po co ściągać te banany? Te z oryginalnej konfekcji Belkin są naprawdę całkiem OK. Ewentualnie można je odkręcić (bo są odkręcane) i zamontować w ich miejsce tzw. widełki, które można kupić osobno (tak samo jak tzw. szpilki).

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• 7 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.