Skocz do zawartości
IGNORED

Nagłośnienie kapeli weselnej

numizmatyk2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

jestem nowy na forum, mam słabe rozeznanie w temacie i chciałbym Was spytać o radę. Mam nadzieję, że piszę w odpowiednim dziale.

Otóż z kilkoma kolegami zebraliśmy się i chcemy stworzyć kapelę weselną, grającą na żywo (gitara, bas, klawisze, perkusja, wokale). I teraz podstawowe pytanie czym to nagłośnić?

Mam na myśli przody, bo piece już mamy.

Chodzi mi o to, aby było to przede wszystkim coś bardziej nowoczesnego, czyli w miarę lekkiego, niewielkiego a dającego odpowiednią moc. Nie chcemy kupować "krowiastych" kolumn.

Myślałem np. o JBL EON 515 + subwoofer EON 518S ale nie wiem, czy nie będzie to miało za mało mocy.

Inna opcja która mi wpadła w oko to Bose L-1 ale zdaje się, że należałoby zakupić przynajmniej dwa takie zestawy na całą kapelę a to już niestety za duży koszt.

Skłaniałbym się raczej ku aktywnym kolumnom, jednak nie jest to warunek.

Proszę o radę.

https://www.audiostereo.pl/topic/79511-nag%C5%82o%C5%9Bnienie-kapeli-weselnej/

...Myślałem np. o JBL EON 515 + subwoofer EON 518S ale nie wiem, czy nie będzie to miało za mało mocy...

Z doświadczenia powiem, że to jest wystarczająca moc na szerokie sale z sufitem 7-10 metrów, co zdarza się raczej rzadko. Na takim sprzęcie będziecie grać przeważnie na połowie mocy. Bose - to marka bardzo droga, dla osób pragnących zaszpanować swoją zamożnością. Polecam JBL.

a jaki repertuar gracie i ile bierzecie za wystep?

Przepraszam że się wtrącam, ale koledzy dopiero się zebrali żeby stworzyć zespół grający na żywo. Repertuar na wesele wynosi minimum ok. 100 piosenek! Na jednej próbie w profesjonalnym(!) składzie robi się maksymalnie 5 aranżacji piosenek przy dobrej organizacji pracy. Ten skład będzie miał repertuar dopiero za pół roku jak wszystko pójdzie dobrze albo i za rok:) Życzmy powodzenia artystom!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.