Skocz do zawartości
IGNORED

Denon avr 1611 - problem

Kubek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam denona avr 1611, do niego kablem hdmi podłączone 2 urządzenia - PS3 i n-kę. Z denona wyprowadzony kabel hdmi do telewizora.

Wszystko niby ok, gra, ale co jakiś czas (losowo) obraz znika na ok sekundę.

Miał ktoś może podobne cuda ?

https://www.audiostereo.pl/topic/79918-denon-avr-1611-problem/

Sprobuj jeszcze sprawdzic kable czy na wszystkich wystepuje ten problem. Ale skoro zarowno n jak i PS3 tak robia to raczej wina amplitunerka. 1611 nie ma procesora wizyjnego wiec to nie jego wina. Sprawdz ustawienia wideo w amplitunerze, szczerze powiem nie wiem jakie tam sa. Jesli nic nie pomoze proponuje wymienic amplituner na inna sztuke. Szczelam ze jesl i wejdziesz w opcje i wyswietlisz menu na ekranie TV z amplitunera to problem takze nie wystepuje. Wydaje m isie ze jest jakis problem z "przesylaniem" dalej obrazu. Aha a czy w trakcie "zacmienia" jest dzwiek?

Sprobuj jeszcze sprawdzic kable czy na wszystkich wystepuje ten problem. Ale skoro zarowno n jak i PS3 tak robia to raczej wina amplitunerka. 1611 nie ma procesora wizyjnego wiec to nie jego wina. Sprawdz ustawienia wideo w amplitunerze, szczerze powiem nie wiem jakie tam sa. Jesli nic nie pomoze proponuje wymienic amplituner na inna sztuke. Szczelam ze jesl i wejdziesz w opcje i wyswietlisz menu na ekranie TV z amplitunera to problem takze nie wystepuje. Wydaje m isie ze jest jakis problem z "przesylaniem" dalej obrazu. Aha a czy w trakcie "zacmienia" jest dzwiek?

Nie, dźwięk też zanika. Na wyświetlaczu denona jeszcze raz pojawia się napis ze źródłem dźwięku, tak jakby sie "resetował" czy coś.

Czy to może być wina kabla ? Przyznam szczerze że nie inwestowałem w kable, kupiłem w sklepie jakieś za 20-30 zł.

• 7 miesięcy później...

Witajcie

Mam denona avr 1611, do niego kablem hdmi podłączone 2 urządzenia - PS3 i n-kę. Z denona wyprowadzony kabel hdmi do telewizora.

Wszystko niby ok, gra, ale co jakiś czas (losowo) obraz znika na ok sekundę.

Miał ktoś może podobne cuda ?

Mam podobny problem, tylko u mnie sygnal znika w momencie jak wlacza/wylacza sie lodowka,

jak wlacza/wylacza sie swiatlo w ktoryms pokoju, albo jak wlacza/wylacza sie junkers, albo jak wlacza/wylacza sie cos do/z kontaktu.

Jednak nie za kazdym razem, nie mam pojecia od czego to zalezy :(

U mnie tez bez ampa (avr-1611) bylo ok, topiero po podlaczeniu amplitunera zaczely sie cuda dziac.

Wyglada na to ze ten sprzet jest mega czuly na wahania napiecia w sieci...

Do amplitunera podlaczony jest Cyfrowy Polsat i BR, i stamtad po hdmi sygnal do tv idzie.

Aha - jak ogladam cos z dysku podpietego do BR to tez czasem sygnal znika :(

Kubek - rozwiazales juz ten problem?

Weź sprawdź na zupełnie innym kabliu HDMI i nie kupuj lipnych kabelków za 10 czy 20 zł - bo jak już się przekonałem mozna takimi sobie popsuc sprzęt. Kup sobe jeden w miare porządny (jakiś Profigold czy QED) i na nim sprawdź. Obiło mi się o uszy, że 1611 miał jakąś wadę odnośnie własnie zanikania obrazu. Jesli nie kupiłeś go w "okazyjnej cenie" na allegro tylko w normalnym sklepie to dzwoń do Horna i niech naprawiają w końcu jest 3 lata gwarancji.

Weź sprawdź na zupełnie innym kabliu HDMI i nie kupuj lipnych kabelków za 10 czy 20 zł - bo jak już się przekonałem mozna takimi sobie popsuc sprzęt. Kup sobe jeden w miare porządny (jakiś Profigold czy QED) i na nim sprawdź. Obiło mi się o uszy, że 1611 miał jakąś wadę odnośnie własnie zanikania obrazu. Jesli nie kupiłeś go w "okazyjnej cenie" na allegro tylko w normalnym sklepie to dzwoń do Horna i niech naprawiają w końcu jest 3 lata gwarancji.

Co do kabli to gdyby to ich wina byla, to podlaczajac dekoder bezposrednio do TV (z pominieciem amplitunera) dzialo by sie to samo prawda?

Jednak jak dekoder podlaczam bezposrednio do tv obraz nie znika!

Do Horna pisalem oczywiscie :) bo amp kupiony byl w salonie Denona i jak piszesz mam 3 lata gwarancji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.