Skocz do zawartości
IGNORED

Harman PM655 - szukam pomocy i opinii

WM

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem początkującym audiofilem. mam możliwość kupienia wzmacniacza harman/kardon PM655 za 500 zł. Czy moglibyście podzielić się opiniami o tym sprzęcie? na co powinienem zwrócić uwagę przy zakupie? słucham głownie klasyki i jazzu, pokój 27 m2, mało mebli, na razie mam monitory Mission 700.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/7995-harman-pm655-szukam-pomocy-i-opinii/

witam,

w opisie widze, że szukasz także czegoś o Rotelu, a więc jeszcze nie jesteś do końca zdecydowany...

--- może więc starszy NAD?

nie jestem pewien czy Harman będzie najodpowiedniejszym rozwiązaniem... zapewne zagra on dynamicznie i zdecydowanie rockowo (zapewne, bo go nie słuchałem)...

NAD 312 kosztuje około 600-700pln, i w tej cenie jest naprawde rozsądną propozycją do klasyki i jazzu - wadą jest brak leniucha, ale czego się nie robi dla dźwięku... starsze NADy są naprawde rasowo brzmiącymi urządzeniami godnymi uwagi...

te mission 700 to maleństwa, tak? gubie się w tych oznaczeniach i nie jestem pewien czy to podłogowce z tej serii czy mini monitorki... jeśli maleństwa to do 27m2 pokoju może warto by było w przyszłości pokusić się o podłogowce? chociażby z tej samej serii 700, jeśli budżet nie pozwala na więcej...

napisz coś więcej o budżecie, i z jakim CD chcesz to zestawić...

moja (nasza) rada - wszystkiego wpierw posłuchaj i NIGDY nie kupuj na opinie i w ciemno bo zamiast kota możesz kupić lwa w worku...

Mission 700 to małe ale bardzo żywe monitorki. Kupione okazyjnie. Jestem otwarty na wszelkie sugestie co do wyboru wzmaka. Generalnie dopiero przymierzam się do zakupów. Nie mam jeszcze wybranego CD. A co sądzicie o zakupie nowego wzmaka Yamaha AX 496 za 1100 zł? NAD 312 to dobry wybór, tylko jest ich mało we wtórnym obrocie.

myślałem, że masz minimalnie mniejszy budżet - dobrze, że się myliłem ;)

hm... może będe staroświecki i pospolity ale za 1100 albo w tych granicach kupisz już używaną Kambodże (CA A500) - do tego dedykowany cedek.... kolumny za rok, jak kasy przychodujesz....

przemyśl sprawę bo to dobrze zabrzmi w klasyce i jazzie :)

Hmmm budzet nie jest zly.

Za 300 zlotych spokojnie upatrzysz bardzo dobre kilkuletnie CD [Denon, Sony, Kenwood, Pioneer] z regulacja poziomu na wyjsciu. Za 800 spokojnie znajdziesz zupelnie przyzwoita koncowke mocy [Harman, Yamaga, jakies Sony ES], ktora proponowana zintegrowana Yamaszke zostawi daleko w polu.

Jezeli nie masz zamiaru dokladac do systemu dodatkowych zrodel skierowalbym sie wlasnie w strone takiego zestawienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.