Skocz do zawartości
IGNORED

NAD 3020 +.... Mission M34i ?

głuchy :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jako że to mój pierwszy post, to chciałbym się przywitać.

A teraz do rzeczy. Mam NAD 3020 i chciałby do tego kupić nowe "paczki".

Skłaniam się ku Mission M34i ewentualnie M33i.

Zanim jednak kupię chciałbym Was szanowne grono prosić o poradę, czyli krótko mówiąc czy warto ?

PS. może Macie inne propozycje ? Koniecznie nowe kolumny (raty) i max 1500 zł (bariera nieprzekraczalna).

Serdecznie pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/80022-nad-3020-mission-m34i/
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Witam! Odradzam Mission m34i. Moim zdaniem to kiepskie kolumny. Przyprawiajace o ból głowy wysokie, gęsta i męcząca średnica oraz kiepski bas. W dodatku trudne do ustawienia z uwagi na bassrefleks z tyłu obudowy. U mnie nie sprawdziły się ani z Rotelem RC971/RB951, ani z Denonem DRA-500AE. Za te pieniądze kupisz dobrze brzmiące podłogówki Koda lub Taga albo monitory Dali lub Monitor Audio. Poza tym nie napisałeś w jakim pomieszczeniu będą grały te kolumny i jakiej muzyki słuchasz. Pozdrawiam.

Witam,

pomieszczenie 20 mkw.

Muzyki słucham przeróżnej tzn. często i gęsto jest to muzyka ogólnie nazywana muzyką poważną ale czasami zdarza mi się "zabrnąć" w soul, jazz a nawet elektronikę.

Niestety do mojego stereo mam wspólnika (żona) i wtedy "leci" wszystko co popadnie (radio) :(

Raczej będę poszukiwał kolumn uniwersalnych.

Pozdrawiam.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wobec tego zawężam.Przeczytaj to razem z żoną: http://audio.com.pl/testy/koda-k-5300f:1. Poza tym polecam Monitor Audio BR2. Te kolumny mam obecnie - słucham dużo radia i muzyki z cd. Ich brzmienie bardzo mi odpowiada. Słucham na ok. 22 m2. Zobacz: http://www.hi-fi.com.pl/wyroznienia2008.php4.

Wobec tego zawężam.Przeczytaj to razem z żoną:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Poza tym polecam Monitor Audio BR2. Te kolumny mam obecnie - słucham dużo radia i muzyki z cd. Ich brzmienie bardzo mi odpowiada. Słucham na ok. 22 m2. Zobacz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Co do KODA nasuwa się jedno pytanie: czy NAD 3020 da im radę ?

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam! Odradzam Mission m34i. Moim zdaniem to kiepskie kolumny. Przyprawiajace o ból głowy wysokie, gęsta i męcząca średnica oraz kiepski bas. W dodatku trudne do ustawienia z uwagi na bassrefleks z tyłu obudowy. U mnie nie sprawdziły się ani z Rotelem RC971/RB951, ani z Denonem DRA-500AE. Za te pieniądze kupisz dobrze brzmiące podłogówki Koda lub Taga albo monitory Dali lub Monitor Audio. Poza tym nie napisałeś w jakim pomieszczeniu będą grały te kolumny i jakiej muzyki słuchasz. Pozdrawiam.

Ja miałem Missiony M32i. Grają 'gęsto'; fakt. U mnie dominowała średnica. Raczej krzykliwych tonów nie było. Był to dosyć ciemny dźwięk ze zbyt dużym basem. To było z Denonem, z NAD-em bas jest krótszy, ale w reszcie pasma cudów nie będzie. MA to rzeczywiście lepszy wybór.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.