Skocz do zawartości
IGNORED

Parametry obrazu w Optomie HD20

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Darek

Opisz coś więcej. Gdzie widzisz dokładnie tą różnicę.

Napisz również jakiej wielkości masz ekran i jakim kablem i do czego masz go podłączonego.

Sam posiadam HD70 i myślę kiedyś nad wymiana.

Ekran ok 120 cali,projektor podlaczony poprzez hdmi do amplitunera Onkyo,obraz bardziej ostry i jasniejszy,mysle ze warto zainwestowac te 3000 tys,.sorry za literowki ale nie ma mnie w domu i pisze z obcego komputera

A jaki masz ekran do tej optomy biały czy szary? i z jakiej odległosci oglądasz?

A jaki masz ekran do tej optomy biały czy szary? i z jakiej odległosci oglądasz?

Kolor szary,odległość ok 5 metrów

Wczoraj się tym projektorem bawiłem. Najlepszy z trybów fabrycznych to "kinowy", ale dało się go ustawić lepiej w trybie "użytkownika".

Nie można przesadzić z kontrastem - jasne szczegóły szybko zlewają się w białą plamę (max to 60). Odzień warto lekko przesunąć w stronę ciepłego (tak na 46-48), w ustawieniach zaawansowanyh gammę usawiliśmy na -3 (w sekcji "przesunięcie" nie w rodzaju krzywej).

Finalnie obraz miał lepiej oddane twarze i był nieco bardziej nasycony w porównaniu do "kinowego".

Ale to tak z pamięci, a za same ustawienia nie ręczę, jako że moja percepcja miała prawo byc nieco zaburzona :))

W kazdym razie byłem zaskoczony, że za 3 tys z hakiem można mieć taki obraz. Jedyna słaba strona to czerń, a w zasadzie jej brak - mamy co najwyżej ciemną szarość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.