Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Kabel głośnikowy do tego kupić?

SKIBIC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was. :)

Mam takie pytanko Jaki kabel głośnikowy mam zakupić do tego sprzętu:

2 kolumny Voice Kraft PODSTAWOWE DANE TECHNICZNE:

Model VK 80A25

Ilość 2sztuki

Średnica woofera 200 mm

Impedancja 4 ohma

Moc maksymalna 400 W

Pasmo 70Hz-20kHz

Skuteczność 90dB

Wymiary – 380,5mm x 270,5mm x 110,5mm x 170mm

3 kolumny JBL ESC 200 one są od kina domowego i nie znam ich parametrów ale myślę ze nie są jakieś ogromne/wymagające :D

Amplituner ELTAX AVR-200 / CAT CS-907 Parametry: ITUNER POSIADA DEKODERY DŹWIĘKU PRZESTRZENNEGO CYFROWE ORAZ ANALOGOWEGO .ITUNER DO ODSŁUCHU STEREO JAK I KINA DOMOWEGO DANE TECHNICZNE INPUT: DVD, VCR, TAPE, AUX, CD. REGULACJA BASS, TREBBLE, BALANCE, MUTE MOC 630 WATT NA KANAŁ WYJŚCIE NA SUBWOFER AKTYWNY I PASYWNY REGULACJA MOCY GŁOŚNIKÓW EFEKTOWYCH I CENTRALNEGO USTAWIENIE CZĘSTOTLIWOŚCI DŹWIĘKU GŁOŚNIKÓW 5+1 ORAZ OPÓŹNIEŃ (w zależności od wielkości pomieszczenia) DEKODER CYFROWY DŹWIĘKU ORAZ WEJŚCIA CYFROWE OPTYCZNE I KONCENTRYCZNE UMOŻLIWIAJĄCE PODŁĄCZENIE SPRZĘTU ZEWNĘTRZNEGO np.(dvd, tuner sat, cd, komputera) co pozwala na odsłuch W FORMACIE CYFROWYM 5+1 DTS, DOLBY DIGITAL, PRO-LOGIC , DSP, STEREO PROCESORY ANALOGOWE DŹWIĘKU PRZESTRZENNEGO DSP-LIVE, ROCK, DISCO, SIMUL, MATR, CLAS, HALL, POPS, PRO-LOGIC SYSTEMY DŹWIĘKOWE ANALOGOWE STEREO : 3 STEREO , BYPASS, DIRECT INNE FUNKCJE SLEEP, REGULACJA JASNOŚCI WYŚWIETLACZA DIMMER RDS-EON TUNER UKF/AM (można zaprogramować 30 stacji)

Pomocy bo ja jestem "zielony" a jak czytałem wasze wyp. na innych tematach to ja z tego nic nie rozumie :)

Z góry dziękuje za pomoc POZDRAWIAM

Witam was. :)

Mam takie pytanko Jaki kabel głośnikowy mam zakupić do tego sprzętu:

2 kolumny Voice Kraft PODSTAWOWE DANE TECHNICZNE:

Model VK 80A25

Ilość 2sztuki

Średnica woofera 200 mm

Impedancja 4 ohma

Moc maksymalna 400 W

Pasmo 70Hz-20kHz

Skuteczność 90dB

Wymiary – 380,5mm x 270,5mm x 110,5mm x 170mm

3 kolumny JBL ESC 200 one są od kina domowego i nie znam ich parametrów ale myślę ze nie są jakieś ogromne/wymagające :D

Amplituner ELTAX AVR-200 / CAT CS-907 Parametry: ITUNER POSIADA DEKODERY DŹWIĘKU PRZESTRZENNEGO CYFROWE ORAZ ANALOGOWEGO .ITUNER DO ODSŁUCHU STEREO JAK I KINA DOMOWEGO DANE TECHNICZNE INPUT: DVD, VCR, TAPE, AUX, CD. REGULACJA BASS, TREBBLE, BALANCE, MUTE MOC 630 WATT NA KANAŁ WYJŚCIE NA SUBWOFER AKTYWNY I PASYWNY REGULACJA MOCY GŁOŚNIKÓW EFEKTOWYCH I CENTRALNEGO USTAWIENIE CZĘSTOTLIWOŚCI DŹWIĘKU GŁOŚNIKÓW 5+1 ORAZ OPÓŹNIEŃ (w zależności od wielkości pomieszczenia) DEKODER CYFROWY DŹWIĘKU ORAZ WEJŚCIA CYFROWE OPTYCZNE I KONCENTRYCZNE UMOŻLIWIAJĄCE PODŁĄCZENIE SPRZĘTU ZEWNĘTRZNEGO np.(dvd, tuner sat, cd, komputera) co pozwala na odsłuch W FORMACIE CYFROWYM 5+1 DTS, DOLBY DIGITAL, PRO-LOGIC , DSP, STEREO PROCESORY ANALOGOWE DŹWIĘKU PRZESTRZENNEGO DSP-LIVE, ROCK, DISCO, SIMUL, MATR, CLAS, HALL, POPS, PRO-LOGIC SYSTEMY DŹWIĘKOWE ANALOGOWE STEREO : 3 STEREO , BYPASS, DIRECT INNE FUNKCJE SLEEP, REGULACJA JASNOŚCI WYŚWIETLACZA DIMMER RDS-EON TUNER UKF/AM (można zaprogramować 30 stacji)

Pomocy bo ja jestem "zielony" a jak czytałem wasze wyp. na innych tematach to ja z tego nic nie rozumie :)

Z góry dziękuje za pomoc POZDRAWIAM

Może to i dobrze zwykły miedziany o przekroju 2,5mm.

Niedrogi a dobry to np. Profigold:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moze być nawet dużo tańszy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do kolumn typu Voicekraft? (przy 9m tego kabla, będzie on kosztował tyle co kolumny "VK" x-P) ... niektórzy tak się zagonili w naganianiu, że nie pomyśleli o myśleniu (:

Pewnie że tańszy, tego kabla to jakieś 20 metrów to po co wydawać 50 procent wartosci kolumn jak kabel za 2 pln bedzie wystarczajacy.

Do tych "prawie kolumn" to by mi było szkoda kabla za 2 PLN/metr x-P

Ukryta Zawartość

heh to teraz nie wiem czy ten profigold czy zwykły miedziany.... :( bo ja bd tak ogólnie potrzebował tego kabla tak ok. 20m :D

Przecież napisałem ci 20 metrów najtanszego przewodu 2,5mm i starczy

Tak Ci nagadali i o mały włos byś nie zrobił wpadki ze zwykłym 2,5mm. Ufff, na Twoje szczęście tu zajrzałem.

Co do kabla myślę, że ten zdecydowanie będzie najlepszy. Znacząco poprawi przestrzeń, solidnie zarysuje bas, instrumenty staną się bardziej namacalne a wokal nabierze oddechu.

Ukryta Zawartość

A tak na poważnie: Kyle - brawo, słuszne spostrzeżenie - "niektórzy tak się zagonili w naganianiu, że nie pomyśleli o myśleniu (:"

Potwierdzam, najtańszy miedziak 2,5mm głośnikowy będzie odpowiedni

Ukryta Zawartość

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.