Skocz do zawartości
IGNORED

nagrywanie flac z podbiciem góry

@ndrew

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy czegoś takiego nie robiłem, ale logika podpowiada mi, że nie dasz rady w trakcie nagrywania podbić góry. Raczej należałoby przerobić utwór, ale jak to zrobić i czym to może bardziej doświadczeni użytkownicy Ci powiedzą. Z drugiej strony nie jestem pewien, czy przerabiając dany utwór nie stracisz na jego jakości. Jak się uda to daj znać jak i czym zrobiłeś. Może komuś się przyda.

Chyba nawet w foobar da się to zrobić. ... tylko pytanie po co ?? Nie masz regulacji sopranu w sprzęcie którego używasz? A moze po prostu masz uszkodzony sprzęt i do niego chcesz korygować utwory (IMHO poroniony pomysł)

Sprzęt mam ok (HK 430)tylko zdarzają się utwory"stłumione" i chciałbym je lekko podciągnąć......

A kolumny jakie? Które utwory? (do tej pory spotkałem jedynie utwory z nadmiarem góry a nie jej niedostatkiem ;) ). Jak wygląda Twoje pomieszczenie w którym słuchasz? (jeśli wpadłeś na pomysł przyklejenia gąbek to stłumiłeś praktycznie głównie górę).

Wybacz że tak wypytuję, ale jak wspomniałem, Ja do tej pory nie miałem problemów z niedostatkiem góry, więc dosyć nieprawdopodobnie brzmi to co piszesz ...

ps. czy na sprzęcie jakiegoś kolegi w tych utworach nadal są braki góry?

ps2. korekcja spapranych nagrań ma sens jeśli ktoś wie jak to zrobić (i przy okazji ma m.in. referencyjny, neutralny, studyjny sprzęt, by usłyszeć co na prawdę robi) , numer z foobarem może doprowadzić do jazgotu jeśli nie obniżysz wzmocnienia o mniej-więcej o tyle db o ile chcesz podnieść górę.

ps. co do tego jazgotu ... zawsze jak doprowadzisz do przesteru na górze to on będzie/będzie męcząca góra

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.