Skocz do zawartości
IGNORED

Modyfikacja CD CEC 3300

stalbor

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Czy znacie sposób na modyfikację odtwarzacza CEC 3300.

Sam odtwarzacz oraz wzmacniacz NAD C372 i kolumny AA Hyperion grają poprawnie ale dopiero na 1/4 mocy wzmacniacza słychać wszystko co mnie interesuje.

Czy lampizacja może coś zmienić?

A może to całkiem zła droga... ?

https://www.audiostereo.pl/topic/80333-modyfikacja-cd-cec-3300/

Czytam to forum bardzo często. Miałem cichą nadzieję że kiedyś, nawiążę kontakt z McGyverem... Zakup CEC-a w miejsce DVD Denon 1930 oraz rezygnacja z amlitunera Denon 2107 w torze odsłuchu stereo i zastąpienie go NAD-em - to była trudna decyzja. Teraz, wiem co starał się uświadomić mi producent kolumn, mówiąc o wyższości stereo nad 5.1 i o bezsensowności obranej przeze mnie drogi (dobre kino = niezłe stereo)

McGyver! co dalej ...

PS. co to znaczy IMHO ?

IMHO = in my humble opinion, moim skromnym zdaniem.

Owszem, lampizując CECa można z niego wycisnąć jeszcze więcej, ale obecnie to nie on jest wąskim gardłem Twojego zestawu. IMHO upgrade CECa należałoby pozostawić sobie na deser. A co dalej? Możesz np. wpaść do mnie na odsłuch z CECem pod pachą i przekonać się jak on zagra wpięty do w pełni lampowego systemu. Potem będziesz myślał co dalej.

No tak. IMHO. Ja, nie spałem tej nocy - a Ty tak po prostu "...moim skromnym zdaniem..."

Ja mieszkam w mieście Łodzi i serdecznie dziękuję za zaproszenie.

Rano, tłumaczyłem sobie ten zwrot tak:

I - twój

M - moderowany

Dziękuję za konstruktywną odpowiedź.

Taki test, to będzie zimny prysznic - jak sądzę...

Pozdrawiam!

To moje pierwsze kroki w pisaniu na forum. Opiekun, poprawił moją grafomanię i nie mam żalu do mundialu... (Coś tam kliknąłem i dotknąłem i coś tam wysłałem zanim do końca napisałem.)

Fajnie, że jesteśmy i możemy się wzajemnie komunikować.

Odbiegamy jednak od tematu zasadniczego.

Jak sądzisz McGyver: co można zmienić w moim torze odsłuchu aby nie przeinwestować ?

Wpadło mi do głowy, że można spróbować ze słuchawkami.

Zacząłem ten temat drążyć. Odnalazłem na strychu swoje (kultowe) SN62 - i ... porażka. Grają jeszcze gorzej niż moje douszne panasoniki dokupione do irivera... Co ciekawe, barwa dźwięku z gniazda słuchawkowego CEC-a, jest dużo lepsza niż z NAD-a - IMHO ...

Jednak, tak myślę, zakładka "lampa" to nie jest miejsce, w którym należy te dylematy rozstrzygać.

Wracam zatem do tematu zasadniczego.

Co można zrobić małym nakładem kosztów i czy lampizacja CEC-a będzie dobrą drogą?

A może lampka w torze wzmacniacza to lepsze rozwiązanie? ( wymiana NAD-a ? )

Kolumny, nie są złe. (Po fabrycznej wymianie zwrotnic pokazały pazur)

No i sam widzisz że nie ma się co czepiać CECa, to wzmacniacz jest słabym ogniwem zestawu. Jak twierdzisz - kolumny są w porządku, więc na pierwszy ogień należałoby się zająć wzmacniaczem. Wymiana na lampowca jak najbardziej ma sens, trzeba tylko dobrze wybrać. Jakiej wielkości pomieszczenie odsłuchowe masz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.