Skocz do zawartości
IGNORED

pomocy! jaki amplituner wybrać +bd?

scarab

Rekomendowane odpowiedzi

Pomóżcie drodzy koledzy wybrać sprzęt w przedziale 3tyś-3,5 tyś, amplituner + blu ray, w przeciwnym razie moja żonka szybko i sprawnie skompletuje resztę mebli w kuchni, a to będzie niepowetowana strata dla niejednego ucha........liczę na Was,czas pracuje na moją niekorzyść,nie poddam się bez walki:)) Posiadam fronty Mission M35i

https://www.audiostereo.pl/topic/80578-pomocy-jaki-amplituner-wybra%C4%87-bd/

Troszkę będzie cieplejszy, ale do missiona nie radze ciepłych, te kolumny to jak dwa subwoofery. Używałem kiedyś M35i i chodziło to z Yamahą. Napisz jeszcze ile masz metrów pomiesczenie ?

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

W cenie do 3500 pln amplituner i blu-ray to bardzo podobnie.Zwróć uwagę na szczegóły ile gwarancji,jaki wygląd.Na twoim miejscu zastanowił bym sie czy nie lepiej amplituner od innego producenta,a blu-ray od innego.Yamaha amplitunery są Ok,ale blu-ray 667 jest lipny,jak juz to 1067,Harmana odtwarzacze sa bardzo kiepskie.Denon dosc dobry 1611,Marantz UD5005 wolny i drogi.Moze nowe Sony ponoć zostały bardzo poprawione,Polecam tez zdecydowanie LG 390,580,590,lub zHDD690.Kupując te ostatnie Sony,LG,Panasonic zostaje całkiem sporo na amplituner.Kupujac np Yamahe 1067 blu-ray na amplituner zostaje tylko 1500.Odtwarzacz 1065,i 667 jest naprawde słaby.

Pomieszczenie to otwarty salon z kuchnią ok.57 m2, ale trzeba przyjąć,że bezpośredni odsłuch ( lewa cześć pomieszczenia jakieś 25-30 m2). W tej chwili używam do stereo starego wzmacniacza sony 2x 115W + CD x222 es( to poczciwy napęd:)we współpracy z mission M35 boję się odkręcać na pół gwizdka, bas w misionach to naprawdę potęga, pewnie zastanowię się czy kupować subwofer.Przy ampli zastanawiam się nad harmanem i yamahą. Co do blu ray nie wiem.Darek masz rację, każdy z tych blu ray coś ma a czegoś nie ma, jeden zbyt wolny, drugi hałasuje, trzeci wszystkiego nie czyta itd.Pozostaje pytanie: co wybrać, wcale się nie upieram przy jednej marce. Jednakże nie chciałbym przekraczać limitu 3,5k zł.Mam jeszcze jeden problem, mianowicie, jak korzystać z jednego kpl. głośników i dwóch wzmacniaczy> Wiem,że wątek był niejednokrotnie podejmowany.Może ktoś ma namiar na tego pana,który wykonuje ten rozdzielacz : 1zestaw kolumn/1 wzmacniacz stereo+ 1 amplituner.

Polecam Harmana Kardona BDT20 (1500-1700 zł)

Porównywałem to z pożyczonym sony za ok.300 zł i "nie ma porównania". Błyskawicznie czyta płyty + obsługa multimediów przez USB. Jak dla mnie to 10/10

W cenie do 3500 pln amplituner i blu-ray to bardzo podobnie.Zwróć uwagę na szczegóły ile gwarancji,jaki wygląd.Na twoim miejscu zastanowił bym sie czy nie lepiej amplituner od innego producenta,a blu-ray od innego.Yamaha amplitunery są Ok,ale blu-ray 667 jest lipny,jak juz to 1067,Harmana odtwarzacze sa bardzo kiepskie.Denon dosc dobry 1611,Marantz UD5005 wolny i drogi.Moze nowe Sony ponoć zostały bardzo poprawione,Polecam tez zdecydowanie LG 390,580,590,lub zHDD690.Kupując te ostatnie Sony,LG,Panasonic zostaje całkiem sporo na amplituner.Kupujac np Yamahe 1067 blu-ray na amplituner zostaje tylko 1500.Odtwarzacz 1065,i 667 jest naprawde słaby.

coś w tym jest co napisał dariusz : byłem już zdecydowany kupić bdp 10 ale muszę to przemyśleć, to nie pierwsza zła opinia o odtwarzaczach harmana, jeśli chodzi o ampli to chyba się zdecyduję na avr 260, chyba,że koledzy mają coś rozsądnego na uwadze do 2,5k( ampli).I jeszcze się jednego boję :"ciepły" harman i "ciepłe" mission M35i......czy nie będzie zbyt "ciepło? żebym się czasem nie ugotował :-))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.