Skocz do zawartości
IGNORED

b&w 601 s2... jak ulepszyć??

rc24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie jak ulepszyć dzwięk w moich 5 letnich kolumienkach 601 s 2 , myślałem nad wykonaniem nowych skrzynek z mdf-u o grubości 30mm (tańsza opcja), albo wykonanie skrzynek z drzewa... buk,dąb...ale tego jeszcze nie robiłem. Wiem, że to nienajlepszy zestaw ale juz je mam kilka latek i nie zanosi się na ich zmianę...chyba że wygram w lotto...haha. Czy tańsza opcja zda egzamin , czy trzeba to zrobić z drewna.? Może jeszcze coś w elementach elektronicznych pozmieniać? Pozdrawiam Michał.

https://www.audiostereo.pl/topic/8063-bw-601-s2-jak-ulepszy%C4%87/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...poczytaj, pomyśl, potem pogadamy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja bym nie ruszał ,w końcu to opracowywał sztab doświadczonych konstyktorów

i myslenie że: napcham trochę waty , wymienię kabelek , dodam srebrnrj cyny i będzie znacznie lepiej uważam za złudne

Lepiej zacząć konstuowanie od początku zgodne z indywidualnymi preferencjami - ale to długa droga i kosztowna

Natomiast przeróbki -

1.efekt niepewny

2.utrata wartości markowego sprzętu

lepiej sprzedać i poszukac innego rozwiązania jeżeli Ci nie odpowiadają

Pozdrowienia

Sprzedac i kupic lepsze...:)

A tak bardziej to wypowiedz mojego przedmowcy jest niestety opinia, ktora zdaje sie wyznawac niestety wiele osob. W obecnych czasach wiecej do powiedzenia od konstruktorow maja niestety ksiegowi. Wkadaja do zwrotnicy elementy katostrofalnej jakosc, i pokombinowac z ich zmiana na lepsze jakosciowo, a o tych samych wartosciach poprobowac nie zaszkodzi, a raczej pomoze.

Inna kwestia jest opalcalnosc takiego posunieca. Potem odsprzedac tez niestety ciezej (sic!).

dzięki za opinie ...macie racje .... obudów nie ruszam ..nie zawsze sztywniejsze pudło z grubego mdf-u da pożądany efekt..to bardziej skomplikowane... wytłumienie także-u mnie jest z gąbki!! -tanie rozwiązanie! kable grube ale nie wiem jakiej jakośći..spróbuje zmienić też kabelki na jakieś z wyższej półki.. a co do zwrotnicy to na elementach są znaki i plomby gwarantujące ich parametry-numer ososby sprawdzającej. itd. kontrola techniczna...i co otym myśleć?? a rezystor jest na 7 watt --a w akkusie sa tylko na 5!.Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.