Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak+Dac do MA RX 8

gagarin1

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,moje pyt,jak w temacie.Myslalem o Baltlab Epoca,lecz ten by zagrac potrzebuje sporo od siebie drozszego zrodla,a u mnie popcorn hour c 200 :) ,Audiolab serii 8000 S,Roksan a moze Vincent?Wazne jest,by wzmacniacz nie przeskoczyl klasa kolumn.Oczekuje przede wszystkim neutralnosci przekazu,muzyka,ktora slucham to wokal,jazz czasem death,trash metal i prong rock(flac).Slucham dzwiekow w salonie otwartym na kuchnie i holo kolo 30 m2.Posiadam teraz HK 980,IC audioquest jaguar,glosnikowe Audio...Moonlight,listwa Sun Audio.Dzieki za wszelkie wskazowki.

https://www.audiostereo.pl/topic/80647-wzmakdac-do-ma-rx-8/

Ja ci polecam Taki jak ja mam, wiecej niz rewela jak dla mnie

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Gość Gość

(Konto usunięte)

A ja spróbuję Cię zachęcić do innego rozwiązania. Za 4400 można z prywatnego importu nabyć nowy HK 990. Gwarantuję Ci że jest diametralnie różny od HK980. Też go miałem więc wiem. Oprócz super wzmaka masz od razu wbudowany DAC. HK 990 ma wejścia cyfrowe i to cztery które obsługujesz z pilota. Super wygodna sprawa. U mnie HK 990 napędza stare Infinity RSIIIb i w zupełności daje radę.

W niemal identycznym (metraż i otwarcie na kuchnie + hol ) pomieszczeniu RX8 grają u mnie z Arcamem A90 + rdac.

Swego czasu podobał mi się tez zestaw z CA840. Wybór jest spory. Aby zaliczyć faktyczne "przeskoczenie" klasy kolumn, musiałbyś w mojej ocenie wydać >10k za nowy sprzęt.

Cokolwiek wybierzesz, zwróć uwagę na ocenę i ewentualnie adaptację akustyki pomieszczenia - właściwie od tego należałoby zacząć, aby z sensem wydać kasę.

anxion

rozwazam taka opcje

Elberoth

Baltlab gra bardzo sucho i wymaga drogiego CeDeka,rDac jest rownie slaby jak moj Beresford :)

HQ150

przemysle,musialbym przesluchac,tkwie w HK po uszy ;) (o mnie)

remlik

nie sluchalem Arcama.Masz pomysl na adaptacje?Za glosniki wkleilem grube maty akustycze,w 3 rogi wkleilem basstrapy i jest tak sobie,moze tak; bas jest mniej slyszalny za to bardziej odczuwalny.

remlik

nie sluchalem Arcama.Masz pomysl na adaptacje?Za glosniki wkleilem grube maty akustycze,w 3 rogi wkleilem basstrapy i jest tak sobie,moze tak; bas jest mniej slyszalny za to bardziej odczuwalny.

Co to za basstrapy ? Jeśli z gąbki, to niewiele zdziałają. Adaptacja to temat rzeka. Poczytaj odpowiednie wątki na forum. Każde pomieszczenie jest inne i wymaga indywidualnego podejścia. W szczególności policzenia modów pomieszczenia + weryfikacja pomiarem lub "na ucho". U siebie mam na tyle duże problemy z rezonansami, ze zabrałem się za konstrukcje rezonatorów helmholtza. Alternatywnie/uzupełniająco ustroje z grubą warstwą wełny o dużej gęstości.

Gotowe, skuteczne ustroje nie są tanie, więc trzeba się liczyć ze sporymi wydatkami lub kombinować samemu. To tyle w dużym skrócie ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.