Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz lampowy z selektorem wejść na pilota IR (RC5, RC6).

userHD

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam wykonany i sprawdzony przedwzmacniacz lampowy w układzie WK-WA, wraz z selektorem 4-wejściowym,

z funkcją „ON-OFF” (zasilanie), „mute” oraz „mono-stero”.

Selektor wejść pracuje z dowolnym pilotem IR w kodzie RC5 i RC6 (Philips) TV, VCR, CD, DVD, magnetofon, tuner.

(Piloty oryginalne oraz uniwersalne)

Układ można „nauczyć „ dowolnego kodu z zakresu RC5, wykorzystując np. wolne klawisze pilota.

Ja wykorzystałem pilot uniwersalny Philipsa typu SRU 3030 II.

Selektor ma możliwość sterowania „aż” 8 wejściami, ale to po zmianie płytki drukowanej.

Może są zainteresowane Osoby, które potrzebują „coś takiego” do swoich DIY.

Jeśli Ktoś potrzebuje płytkę z zaprogramowanym mikroprocesorem, proszę o kontakt na prv.

Tak na dzień dzisiejszy zastosowanie kostki typu Atmega8 rozwiązuje większość problemów związanych ze sterowaniem wzmacniaczem/przedwzmacniaczem przy znikomym koszcie.Osobiście atmegę daję osobno poza PCB z przekaźnikami.Sterowanie lokalne na impulsatorze ?

Tak na dzień dzisiejszy zastosowanie kostki typu Atmega8 rozwiązuje większość problemów związanych ze sterowaniem wzmacniaczem/przedwzmacniaczem przy znikomym koszcie.Osobiście atmegę daję osobno poza PCB z przekaźnikami.Sterowanie lokalne na impulsatorze ?

No właśnie - jak "sieje" taki kontroler ?

Z mojego doświadczenia wynika że z tymi kondensatorami MKP, których użyłeś raczej dobrze to nie gra.

• 2 tygodnie później...

Przedstawiam wykonany i sprawdzony przedwzmacniacz lampowy w układzie WK-WA, wraz z selektorem 4-wejściowym,

z funkcją „ON-OFF” (zasilanie), „mute” oraz „mono-stero”. (---Prototyp---)

Selektor wejść pracuje z dowolnym pilotem IR w kodzie RC5 i RC6 (Philips) TV, VCR, CD, DVD, magnetofon, tuner.

(Piloty oryginalne oraz uniwersalne).

Układ można „nauczyć „ dowolnego kodu z zakresu RC5, RC6, wykorzystując np. wolne klawisze pilota.

Ja wykorzystałem pilot uniwersalny Philipsa typu SRU 3030 II.

Selektor ma możliwość sterowania „aż” 8 wejściami, ale to po zmianie płytki drukowanej.

Może są zainteresowane Osoby, które potrzebują „coś takiego” do swoich DIY...

Można by zamówić płytkę z maską i opisami.

Ponieważ projekt selektora (program na procka) zaprojektował Kolega programista, można oczywiście zmodyfikować... wg. potrzeb...

Mile widziane sugestie... co do innych funkcji...

Specjalnie nie umieściłem gniazd wej. na płytce, bo użyłem nietypowych gniazd w moim prototypie.

W/g projektu gniazda wej. muszą mieć izolowaną "MASĘ", która jest " odłączana" stykiem przekaźnika, eliminuje to przesłuchy miedzy wejściami.

Zainteresowane Osoby proszę o kontakt PRV.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.