Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz dla DALI 505?

tomunio

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zmieniłem lokal i mój stary wzmacniacz nie daje rady. Gram na Dali 505 i nie chciałbym tego zmianiać. Macie jakieś propozycje co do wzmacniacza dla tych głośników. Pomieszczenie 45m2. Potrzeba trochę mocy i prądu.

https://www.audiostereo.pl/topic/8081-jaki-wzmacniacz-dla-dali-505/

Eeeee to ja bede uparty.. Musical ;) ale tak prawde piszac Dali 505 nie sa jakimis szczegonie trudnymi konstrukcjami, wrecz powiedzialbym ze sa dosc latwym partnerem do napedzenia.. tak wiec nie trzba jkais duuuzych mocy... Mussical, Arcam, Nad itp

Słyszałem zestawienie tych kolumn ze wzmacniaczem Copland CSA 8 i powiem szczerze że dźwięk był wielki, przestrzenny i bardzo dynamiczny choć może trochę za ostry ale myślę że mogły by tu pomóc kable (tam były VdH CS 122). Najwięcej mógłby w tej kwestii powiedzieć p. tomecz ponieważ jeśli się nie mylę to u niego odsłuchiwałem tego zestawienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.