Skocz do zawartości
IGNORED

beogram 1902 - rozkręcanie

Szlomit

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

niedawno kupilam beogram 1902 b&o. Sprzedawca polecił mi, przed uruchomieniem, przykręcić śruby transportowe. Nie bardzo się znam, więc nie wiem czy to coś co zaczęłam przekręcać to rzeczona śruba transportowa. W każdym razie zaczęłam kręcić w nie tą stronę co trzeba i w środku spadł mi jakiś element. Jak go wydostać, żeby nie zniszczyć gramofonu? Tak swoja droga zanim zaczęłam przekręcać śrubki umiesciłam winyl i ewidentnie za szybko się kręcił, czy to miało związek z tymi niedokręconymi śrubami?

Te śrubki o których mówię, to takie trzy małe, naokoło...

Proszę o pomoc...

https://www.audiostereo.pl/topic/81252-beogram-1902-rozkr%C4%99canie/

śruby transportowe znajdują się od spodu gramofonu i śa wyraźnie opisane :) talerz najprawdopodobniej kręcił się z prędkością 45 obrotów -możliwe ze ma czujkę przy trzpieniu, która wykrywa rozmiar winylu miałem kilka b&o i coś wiem o tym

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

ok juz wszystko ponaprawialam, wszystkie srubki sa w odpowiednich miejscach, jednak pozostal problem predkosci. sęk w tym, że na 33 obrotach kręci się za szybko a przy 45 jest jeszcze gorzej i wokal dostaje efektu chip'n'dale'a.

Umieściłam płytę 10", czy to ma związek z tym, że szybciej się kręciło?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.