Skocz do zawartości
IGNORED

Czy sa jeszcze tanie i dobre buty czy juz nie ma?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio kupilem 2 pary przystepnych cenowo butow w sklepach takich jak Deutchman (chyba tak sie pisze) i CCC... po kilku tygodniach chodzenia moge stwierdzic ze jest to zwykly chlam, produkt przywoicie wygladajacy niskiej jakosci, obajwy jakie zauwazam: rozklejanie sie rzepek, rozklejanie sie butow targanie sie wewnatrz, a iec typowy najtaniej produkowany produkt,

i pytanie czy sa przyzwoicie cenowo buty i dobre jakosciowo? nie oczekuje cudow ale bez przesady w tym musi sie dac chodzic przez kilkanascie tygodni bez usterek, ww buty nie nadaja sie?

chwilowy brak działalności w audio.

W moich martensach chodziłem 8 lat w tym wiosna jesień zima i latem na koncerty. Ostatni rok powoli umierały z powodu soli sypanej zimą. Deutchman i CCC to nie są sklepy, w których chciałbym kupować buty. Przystępne cenowo i dobre jakościowo buty kupowałem w TK Maxx w Londynie - znany sklep z przecenionymi markami.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Ostatnio kupilem 2 pary przystepnych cenowo butow w sklepach takich jak Deutchman (chyba tak sie pisze) i CCC... po kilku tygodniach chodzenia moge stwierdzic ze jest to zwykly chlam, produkt przywoicie wygladajacy niskiej jakosci, obajwy jakie zauwazam: rozklejanie sie rzepek, rozklejanie sie butow targanie sie wewnatrz, a iec typowy najtaniej produkowany produkt,

i pytanie czy sa przyzwoicie cenowo buty i dobre jakosciowo? nie oczekuje cudow ale bez przesady w tym musi sie dac chodzic przez kilkanascie tygodni bez usterek, ww buty nie nadaja sie?

jesli masz paragon to gon brakorobow. na skoki jest pol roku albo rok gwarancji - juz nie pamietam

W moich martensach chodziłem 8 lat w tym wiosna jesień zima i latem na koncerty. Ostatni rok powoli umierały z powodu soli sypanej zimą. Deutchman i CCC to nie są sklepy, w których chciałbym kupować buty. Przystępne cenowo i dobre jakościowo buty kupowałem w TK Maxx w Londynie - znany sklep z przecenionymi markami.

Niestety obecnie produkowane martensy to nie to samo co kiedyś. Byłem wierny tej marce do ostatnio zakupionej pary. Martensy które nie wytrzymują trzech lat sezonowego noszenia to nie to czego oczekuje od butów. Bez względu na wygląd.

Dobre buty z definicji musza byc z prawdziwej skory.

Zas buty ze skory do najtanszych nie naleza.

W wyzej wymienionych sklepach sprzedaja buty sredniej i niskiej jakosci.

Ja przy zakupie butow patrze glownie na material z ktorego sa wykonane.

Podeszwa butow nie musi byc koniecznie skorzana.

Jak kupisz buty ze sztucznego materialu,szmaty, to za dlugo w nich nie pochodzisz.

Dobre buty widzialem w firmach Wojas, Rylko - ladny wyglad, w wiekszosci ze skory, przystepna cena.

Zacytuję moją wypowiedź z poniższego tematu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

'' A tak odnośnie tematu, to w branży obuwniczej istnieje chyba jakaś zmowa producentów odnośnie tego że od kilku dobrych lat większość producentów półbutów robi puste obcasy a zarazem bardzo cienką warstwę gumy w efekcie czego już po bardzo krótkim czasie pod obcasem uwidaczniają się dziury które są na tyle paskudne że but wizualnie nadaje się tylko do wywalenia pomimo tego że wierzchnia część jest jak nowa. ''

Ukryta Zawartość

Potwierdzam.

I zaden szewc nie podejmuje sie wymiany obcasa.

Obecnie produkowane buty do chodzenia na przyzwoitym poziomie CATERPILLAR

Ukryta Zawartość

Nie sa to buty tanie ale tez niespecjalnie drogie.

Jesli chodzi o obuwie eleganckie do garnuíturu, marynarki etc. to tak jak pisal krzysiek kupuje w TK Max sa to koncowki kolekcji markowego obuwia.

Nie polecam natomiast obecnego dr.martens, ecco marki zeszly na psy.

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Dobre buty widzialem w firmach Wojas, Rylko - ladny wyglad, w wiekszosci ze skory, przystepna cena.

Popieram przynajmniej w części dotyczącej wojasa, noszę już trzecie buty od nich i zawsze były bardzo dobre i wytrzymałe - glany, półbuty skórzane, półbuty zamszowe.

Są! A nazywją sie NEEX! Od kilku lat kupuje buty tylko tej marki. Za 200zł masz but z dobrej skóry, dobrze wykonany i mega wygodny:

Ukryta Zawartość

Są modele naprawde fajne pod wzgledem designu, zgrabne i wogole.

Co kilka miesiecy pojawiaja sie nowe fasony.

Ukryta Zawartość

?👈

Ja mam tak ogromny problem z kupieniem butów jak chyba nikt tutaj, tylko przez moje wymagania :)

Wojas spoko, mam do kościoła.

Neex? Załóż kiedyś Domeno, nigdy wiecej nie włożysz neexów czy innej masówki z allegro.

Giatoma Nicoli też fajne, ale znajomi mówili na nie sułtany, jak się wkłada stopę do nich, to jak do jakiejś otulającej pianki.

Kupiłem teraz drugą parę domeno, ładne, wygodne i dobre materiały, noga się w nich nie poci. Koszt ok. 239zł warte każdego grosza.

W zimie też w nich chodziłem, w lecie przemoczone nie raz, suszone byle jak na grzejniku, prane, piane party też przeżyły, a potem chodzenie po mieście w mokrych butach :)

Teraz je zakładam do pracy w ogrodzie. Podeszwa niska i twarda w sam raz, nie wyciera się mimo codziennych kilometrów.

Nie pracuję dla Domeno :)

A buty z ccc omijać z daleka, jakaś derma w chorych cenach i śmierdzi toto długo po zakupie.

Ukryta Zawartość

takie coś, choć starsze niedostępne modele ciut wygodniejsze.

Ukryta Zawartość

W zimie też w nich chodziłem, w lecie przemoczone nie raz, suszone byle jak na grzejniku, prane, piane party też przeżyły, a potem chodzenie po mieście w mokrych butach :)

A od kiedy tak sie traktuje but ze skory? To nie gumofilce.

Neex ma wlasny sklep firmowy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Panowie, dobre buty to trapery albo robocze:)

A i tak nie wytrzymują roku porządnej eksploatacji:(

Polecam jallatte

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Panowie, dobre buty to trapery albo robocze:)

A i tak nie wytrzymują roku porządnej eksploatacji:(

Odnośnie butów z bieżnikiem typu traper, to jak w ostatnich kilku latach w wielu tego typu butach obmacywałem i sciskałem palecem te tzw ''zęby'', to się bardzo często okazywało że te ''zęby'' są puste w środku (pod uciskiem wginają się do środka). Czyli są to po zwyczajne wizualne podróby podeszw typu traper. Jak też docisnąć palcem od spodu obcas w wielu z tych niby ''traperów'' to też można z łatwością wyczuć że są one puste w środku, po prostu śmiech i tyle a nie żadne trapery. Powyższe dotyczy sklepów typu deichman, CCC, itp. W takich butach ''grube'' zęby bieżnika to tylko pozór, bo są one puste w środku a podeszwy są oparte na szkielecie z tzw kratki, i jak taki cienki (i pusty w środku) ząb bieżnika się przetrze, to od razu but będzie przeciekał przez rusztowanie z kratki z pustymi odstępami. A już o tych najczęściej ostatnio spotykanych skieletach podeszw z kratki która się szybko łamie i zapada pod piętą, to już nawet szkoda gadać. Prawdziwe buty typu traper to są np buty Blackstone z podeszwą firmy ''good year'' miałem kiedyś takie buty ponad trzy lata, i wywaliłem je nie dlatego że się zapadły, czy też wyszły paskudne dziury w podeszwie albo podeszwa pękła na pół, ale dlatego że podeszwa w związku z naturalnym ścieraniem się o podłoże, zrobiła się mocno łódkowata i nie dało się już w nich zwyczajnie chodzić. Ale o żadnych dziurach w podeszwie nie było mowy, bo były one po prostu pełne (albo prawie). Miały tylko taką denerwującą wadę że wychodzącą z nich sól (z potu czy też sypaną na śnieg, to już jest ciężko orzec ) w nich po około dwóch latach ciężko było opanować aby ciągle nie wychodziła na wierzch buta.

To był chyba ten model buta:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dość drogie ale rewelacyjnie wygodne - Sancho -

Ukryta Zawartość

Pooglądaj sobie Ben Sherman; Bunker; Diesel na Amazon lub ebay ... oczywiście kwestia gustu ...

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Trekingowe tez nie do zdarcia:

Ukryta Zawartość

Albo krotkie:

Ukryta Zawartość

Pamietam kiedys ze Sprandi czasem potrafilo zrobic tani i mocny but:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Moje Hush Puppies kupione 7 lat temu wyglądają jakbym dopiero wyjął je z pudełka:) nie przesadzam.

Aczkolwiek kupiłem je w Londynie...

Jakieś 3 lata temu kupiłem również buty firmy HD, wysokie za kostkę(trapery)...zero jakichkolwiek oznak "zmęczenia" również polecam

Łoooo ciup !

Dobre buty,praktycznie dyskwalifikujące wszystkie firmy wymienione wcześniej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobre buty,praktycznie dyskwalifikujące wszystkie firmy wymienione wcześniej:

Ukryta Zawartość

I tak jak w temacie tanie - ceny od 2000 zl wzwyz.

Mi wygodne włoskie, terenowe SCARPA a ładne KAZAR

Kazary nie sa trwale.

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

I tak jak w temacie tanie - ceny od 2000 zl wzwyz.

wlasnie chialem pytac ile kosztuja te buty recznie robione.

jestem ciekawy ile kosztuja buty ze skory od slonia :) jest tam przyklad "skora z ucha od slonia"

daje zlecienie , jutro z Warszawy wylatuje ekipa do Afryki na nielegalne polowanie , zabijaja slonia, odcinaja uszy, leca spowrotem , i robia mi buty

wiec te 2000 zl to nie jest duzo hehe

wlasnie chialem pytac ile kosztuja te buty recznie robione.

Czas realizacji zamówienia wynosi od 3 do 6 tygodni. W miarę możliwości możemy skrócić czas oczekiwania bez dodatkowej opłaty. Ceny półbutów męskich szytych na zamówienie z najlepszej polskiej skóry cielęcej rozpoczynają się od 1900 złotych. Skóry cielęce importowane z Włoch, Austrii, Niemiec i Francji wymagają dopłaty w wysokości 200 - 300 zł, Cordovan - 1200 zł, struś - 700 zł, aligator - 2400 zł, rekin i płaszczka - 900 zł, węże - 400 zł. Spody butów uszyte ze skóry kruponowej Rendenbach - 200 zł. Prawidła z drewna dębowego - 150 zł, cedrowego - 190 zł. Przesyłka kurierska w kraju - 50 zł, w Europie - 150 zł, pozostałe kraje - 200 zł.

Staram się w wątkach forumowych nie zrzędzić ;)

Ale w moich traperach Ecco sprzed 20 lat przechodziłem dzień w dzień 7 lat (mimo delikatnego wyglądu). W takim samym modelu kupionym 4 lata temu i nie chodzonym dzień w dzień poodklejały się wkładki, przecierają się nitki w szwach, zrobiły się ślady na podeszwie od grzebania nogą w ognisku ;).

Kiedyś gorzej traktowane trzymały się lepiej ;).

Może i coś w tym jest.

Za to kupione trapery w Makro za 300zł (tez z jakaś co prawda gorszą membraną) spisują się nad wyraz mocno, tylko podeszwa twarda...

Ukryta Zawartość

te mi sie podobaja,

bardzo ciekawa firma! zapewne jakosc pierwsza klasa, no i mozna posiadac takie buty ktorych nikt nie posiada :)

nie moge sie napatrzec...w szafie mam pelno butow, nawet takie ktorych jeszcze nie ubralem po kupieniu w sklepie, ale te to jest COS!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

te mi sie podobaja,

Racja, jednak te buty zdecydowanie nie występuja w kategorii tanie... wyjechałeś z grubej rury.

Równie dobre są seryjne buty Wittchena. Kosztują ok 1/5 Kill'manów, a nadal trudno o nich powiedzieć tanie ;).

Ukryta Zawartość

To fakt,nie jest tanio,choć przeliczając na trwałość,może się okazać,że są tańsze od tzw.budżetówek.

To obuwie na wiele lat.

Nie wierze w te obuwie na wiele lat. Watpie by zakup pary butow za 2500zł zwrocil sie jakbym np kupywal po 200zł. But wystarczy uzytkowac z glowa i jesli jest dobrze zrobiony ze skory naturalnej to i za 200zl posluzy dlugo. Przedewszystkim nie lazic nadmiernie po deszczu, czesto suszyc, ale nie na kaloryferze! Nie prac, przepastowac czasem dobra pasta! I jak to sie mowi nie uzywac do rzeczy niegodnych z ich celem np nie kopac nim pilki. Jezeli bedziemy tak je traktowali beda sluzyly kilka lat. A jezeli bedziemy robic co nam sie zywnie podoba to i taki za 2 kola sie rozleci.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.