Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofony Clearaudio

Violet

Rekomendowane odpowiedzi

Mało, zdaje się, znane są i używane (?) w Polsce gramofony Clearaudio produkcji naszego sąsiada - Niemcy, a na pewno warte są bliższej analogowej znajomości. Ostatnio, trwa "ofensywa" marketingowa w polskiej prasie audio niezłego modelu Concept.

Zachęcam użytkowników sprzętu firmy Clearaudio do dzielenia się tu, na forum AS, swoimi opiniami, spostrzeżeniami oraz wrażeniami a propos gramofonów Clearaudio.

Jestem posiadaczem "budżetowego" gramofonu Clearaudio Emotion.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17176-0-71396600-1302470379_thumb.jpg

post-17176-0-29320300-1302470406_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

https://www.audiostereo.pl/topic/81465-gramofony-clearaudio/
Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Jakiś czas temu rozpatrywałem zakup Concepta ale właśnie z braku informacji poza marketingowych się wstrzymałem, choć gramofon mi się podoba. Nie wykluczam, że wrócę do tematu. A jak sprawuje się Twój, jakie wrażenia z użytkowania?

Clearaudio Emotion sprawuje się znakomicie. Co prawda to mój pierwszy gramofon, ale niedawno przez dłuższy czas porównywałem go z Linn Sondek LP12 Majik i muszę szczerze przyznać, że Clearaudio wyszedł z tej konfrontacji obronną ręką, co nie oznacza, że Linn nie grał trochę lepiej, bo grał, lecz Clearaudio ma tę charakterystyczną miłą cechę, że bardzo wnikliwie analizuje nagrania, wnika w ich głębię i przekazuje te informacje bardzo dosadnie, a przy tym niezwykle przestrzennie oraz miękko w sensie muzykalności, bez przykrej nachalności, czy przesadzonej ekspresji, ale i jednocześnie z dużą werwą i dynamiką. Emotion lubi emocje :)

Co do Clearaudio Concept to jest to świetny wybór. Piękna rzecz. W Top Hi-Fi można obecnie kupić ten model na mniej niż 4000zł (lub przynajmniej posłuchać). Pomimo tego, że Concept to podstawowy model Clearaudio, to na pewno nie można go rozpatrywać jako tzw. budżetowego - bo to już jest prawdziwe hi-fi. Mankamentem jest jedynie brak pokrywy - walka z kurzem będzie na pewno przegrana, ale zawsze można taką pokrywę z plexi dorobić sobie w jakimś zewnętrzym zakładzie.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Dzięki za wpis, mam jeszcze takie pytania, na razie :)

Dokonywałeś jakiś poważniejszych regulacji czy gramofon rzeczywiście przychodzi do użytkownika w stanie plug & play :) ? I jeszcze, czy zmieniałeś wkładkę gramofonową na jakąś inną ?

Gramofon do słuchacza/użytkownika dostarczany jest w w stanie prawie gotowym do użycia. W modelu Emotion należy jedynie przykręcić odpowiednio ramię Satisfy wg. instrukcji oraz sprawdzić położenie igły - wzorzec jest załączony. Całość montażu nie zabiera więcej niż 15-20 minut i jest dość proste.

Zadaje się, że w modelu Concept "nic" nie trzeba robić, bo całość jest już "ready to use" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.