Skocz do zawartości
IGNORED

Bose Compoanion 2 czy Creative t20

radek2202

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam się nad zakupem głośników komputerowych na oku mam dwa modele którymi jestem szczególnie zainteresowany Bose Companion 2 lub Crative t20 niech ktoś kto miał styczność z tymi głośnikami napisze mi jak grają te zestawy i czy warto dopłacać całkiem sporo do Bose Companion 2

https://www.audiostereo.pl/topic/81500-bose-compoanion-2-czy-creative-t20/

Miałem T20 i słuchałem BC2, generalnie BC2 to inna, wyższa liga, T20 grają przyjemnie(w swojej cenie niezły zakup), ale jednak trochę im brakuję do BC2. Jak masz możliwość kupna BC2 w dobrej cenie to śmiało bierz. Natomiast wg. mnie nie są więcej warte niż 400zł-do tej kwoty możesz śmiało inwestować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ps. Miałem BC3<także je sobie bardzo chwale>

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie napisze nic nowego, przed zakupem posłuchaj obydwóch zestawów i wtedy podejmij decyzję czy warto dopłacić.

Od dwóch tygodni jestem posiadaczem C2 i jak dla mnie są warte każdej złotówki, charakter brzmienia, muzykalność idealna dla zestawu zastępczego jakim jest laptop z integrą. Miałem kiedyś C3 i pomimo nieco lepszej dynamiki, jakości basu wybrałem C2 ze względu na spójniejszy dźwięk (nie lubię subów) szerszą stereofonię i mniejsze gabaryty. Z głośnikami Bose jest tak : albo się lubi takie brzmienie albo nie, jeśli spasuje to pozostaje na dłużej.

Witam zastanawiam się nad zakupem głośników komputerowych na oku mam dwa modele którymi jestem szczególnie zainteresowany Bose Companion 2 lub Crative t20 niech ktoś kto miał styczność z tymi głośnikami napisze mi jak grają te zestawy i czy warto dopłacać całkiem sporo do Bose Companion 2

Ani te, ani te. W tej cenie znajdziesz cos lepszego pod kazdym wzgledem, ot chocby:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niektórzy to nie potrafią zrozumieć, że nie każdy ma miejsce na takie monitory. Chyba że się mylę i radek2202 ma miejsce na takie monitory, szczególnie że są większe od BC2 a ważą podobnie jak Bose, jak nie mniej niż BC2.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ani te, ani te. W tej cenie znajdziesz cos lepszego pod kazdym wzgledem, ot chocby:

Ukryta Zawartość

To może kolega napisze dokładniejsze porównanie dźwięku wymienionych głośników, powie w jakich warunkach i z jakim źródłem je porównywał itp. bo taka lakoniczna wypowiedź to tak naprawdę nie niesie ze sobą żadnych treści.

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

W dalszym ciągu nie dokonałem jeszcze zakupu priorytety trochę się zmieniły liczy się przed wszystkim jakości dźwięku tak więc zastanawiam się teraz nad zakupem Microlab Solo6c bądź Manhattan Acoustic 2850 ewentualnie poleconymi tu ION iSP-04 Desk Rocker i pytanie mam który z wymienionych zestawów zagra najlepiej ?

W dalszym ciągu nie dokonałem jeszcze zakupu priorytety trochę się zmieniły liczy się przed wszystkim jakości dźwięku tak więc zastanawiam się teraz nad zakupem Microlab Solo6c bądź Manhattan Acoustic 2850 ewentualnie poleconymi tu ION iSP-04 Desk Rocker i pytanie mam który z wymienionych zestawów zagra najlepiej ?

Solo 6c są fajne do nagłośnienia pomieszczenia, ale przy słuchaniu z bliska, to może być kiepsko :) Te ION cośtam wyglądają zupełnie jak bardzo słabe (i awaryjne!) pseudo-monitory studyjne Alesis, nie polecam.Tych Manhattan 2850 nie znam. A jak stoisz z pieniążkami? ;)

Swoją drogą byłem dzisiaj w Media Markt i mają tam spory wybór głośników komputerowych Bose, Creative, Logitech, Modecom i inne. Gra to bardzo różnie, nie tylko jeśli chodzi o jakość, ale o sposób grania, warto samemu się przekonać, bo na pewno więcej to da niż czytanie czyiś wypowiedzi na forum. Ja byłem tam trochę zdziwiony bo np. jeden z powszechnie wychwalanych modeli Bose zagrał dla mnie bardzo marnie, a za to spodobało mi się jedno 5.1 Logitech :)

Solo 6c są fajne do nagłośnienia pomieszczenia, ale przy słuchaniu z bliska, to może być kiepsko :)

Moim zdaniem raczej 7c są fajne do dalszego odsłuchu ("nagłaśniania pomieszczenia"), natomiast 6c do bliższego pola są jeszcze OK.

Moim zdaniem raczej 7c są fajne do dalszego odsłuchu ("nagłaśniania pomieszczenia"), natomiast 6c do bliższego pola są jeszcze OK.

Ale co to znaczy ok.? :) Jak jest ze stereofonią przy odsłuchu z bliskiej odległości? Czy grają dobrze, kiedy są ustawione bardzo cicho?

Na zakup głośników mam 400zł zastanawiam się jeszcze nad Logitech Z-2300 to jest zestaw 2.1 i nie bardzo chyba będzie się nadawał do słuchania muzyki do tego celu lepszym wyborem był by zestaw 2.0 czy się mylę ?

Do słuchania muzyki najlepszy zawsze jest zestaw 2.0, a Logitechy sobie w ogóle odpuść, nadmiar basu przy nich jest uciążliwy przy słuchaniu muzyki. Do gier i filmów jeszcze jeszcze ale do muzyki to nie.

Odnośnie Logitech Z-2300, w mojej opinii grają gorzej(mniej muzykalnie, brak spójności między subem a satelitami) niż tańsze Z3(już też zresztą nieprodukowane). Z zestawów 2.1 które grają bardziej jak większe 2.0 to można Ci polecić jeszcze kolumny JBL'a, oraz Samsunga(seria Pleomax S2-600B), do tego oczywiście Bose Companiony 3(choć to już większy wydatek).

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.