Skocz do zawartości
IGNORED

Esi Maya 44 czy inna ?

Wujek331

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem używaną karte esi maya 44 na allegro za 250 zł

Wygląda tak samo jak orginał, wygląda jak esi maya : )

Włożyłem ją do komputera, dobrze się trzyma i tutaj zaczyna się mój problem

Sterowniki dołączone na płycie jakby w ogóle są niewidziane przez komputer

Próbowałem ściągnąć te same sterowniki ze strony producenta, ale to nic nie dało

Start - Panel sterowania - System - Sprzęt - Menadżer urządzeń - Inne urządzenia - Kontroler multimediów audio ( ikonka z pytajnikiem ) - Zainstaluj ponownie sterownik, wybieram tak jak w instrukcji folder ze sterownikami esi maya 44 i wyskakuje mi tylko bez instalacji -

Sprzęt nie został zainstalowany, ponieważ kreator nie może odnaleźć wymaganego oprogramowania

Ściągnąłem program do sprawdzania nazw swoich części komputera i okazuje się że moja karta PCI nazywa się :

IC Ensemble Envy24 Audio Controller PCI

Znalazłem do niej sterowniki, lecz dzieję się to samo co w przypadku sterowników do Esi

Nie moge słuchać, nagrywać, poprostu nic : (

Bardzo prosze o szybką odpowiedź

Pozdrawiam

Mój system to zwykły Xp

https://www.audiostereo.pl/topic/81664-esi-maya-44-czy-inna/

MAYA44 PCI firmy ESI to dobra karta i ma bardzo stabilne sterowniki. Właściwie nie ma żadnych problemów z zainstalowaniem, oczywiście pod warunkiem, ze instaluje sie właściwy sterownik. TZN. Trzeba zwrócić uwagę na system operacyjny (Windows XP/Vista/7), oraz jak już kolega wspomniał, na samą nazwę karty - MAYA 44 PCI, lub MAYA 44e.

I tak, powodem Twoich problemów będzie konflikt na szynie PCI (włóż do innego portu PCI), jakiś program blokujący typu antywirus, lub inna karta dźwiekowa, np. zintegrowana na płycie (odinstaluj i wyłącz).

Oczywiście Windows nie ma sterowników do MAYA44 i należy dać "anuluj", kiedy rozpozna on nowy sprzęt i będzie chciał zainstalować ją. Później użyć właściwych sterowników do MAYA44.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.