Skocz do zawartości
IGNORED

Meridian 501 uszkodzone wejście cd ?

djkwintus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych Forumowiczów.

Zauważyłem ostatnio dziwną przypadłość: otóż wejście cd w preampie Meridiana 501 brzmi inaczej niż wejście radiowe albo magnetofonowe.

Różnica jest bardzo subtelna ale niestety ucho audiofila cierpi z tego powodu :)

Wejście cd gra bardziej zamulonym i jakby mniej rozdzielczym dźwiękiem niż pozostałe.

Początkowo traktowałem to zjawisko jako złudzenie ze względu na programowo ustawioną niższą czułość tego wejścia ale po wyrównaniu poziomu decybeli w menu preampa okazało się, że nie jest to tylko zły sen :) ale smutna prawda.

Przypomniałem sobie, że dawno temu podobny przypadek spotkał mnie podczas użytkowania integry yamahy ale tam problemem był zimny lut gniazda cd (zazwyczaj najczęściej używanego).

Tu niestety sprawa wydaje się być bardziej skomplikowana.

Pomocy!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.