Skocz do zawartości
IGNORED

KIt na Visatonie b200 solo50

Harrow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

czy ladowac sie w taki kit

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Slyszalem sam goly przetwornik z tego zestawu i bylem w szoku jak przekazal gitare akustyczna.

Jestem ciekaw czy taka konstrukcja wyda wysokie tony tez. Chodzi mi o wyzsze zakresy na ktorych mi tez zalezy. BAs sadze ze w tak malym pomieszczeniu bedzie wystarczajacy. Wole zeby reszta pasma byla poprawna. Czy lepiej na tym przetworniku zrobic cos 2-droznego. dodac jakiegos tweetera?

Co Wy na to Panowie?

pozdro

chris

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/81773-kit-na-visatonie-b200-solo50/

Witam

czy ladowac sie w taki kit

Ukryta Zawartość

Slyszalem sam goly przetwornik z tego zestawu i bylem w szoku jak przekazal gitare akustyczna.

Jestem ciekaw czy taka konstrukcja wyda wysokie tony tez. Chodzi mi o wyzsze zakresy na ktorych mi tez zalezy. BAs sadze ze w tak malym pomieszczeniu bedzie wystarczajacy. Wole zeby reszta pasma byla poprawna. Czy lepiej na tym przetworniku zrobic cos 2-droznego. dodac jakiegos tweetera?

Co Wy na to Panowie?

pozdro

chris

Moim zdaniem albo jako szerokopasmowy albo w ogóle.

Jeżeli chcesz robić kolumny dwudrożne to ja bym raczej stosował głośniki do tego przeznaczone.

Nie znam akurat tego głośnika ale kilka szerokopasmówek już słyszałem i muszę powiedzieć że wolę jednak kolumny wielodrożne. Wysokie tony ilościowo wprawdzie wystarczają ale brakuje im finezji dobrych głośników wysokotonowych.

Ale to kwestia gustu. Może tobie będzie się podobał taki przekaz.

Ukryta Zawartość

Polecam wątek o odgrodach i towarzystwo full range.

Dużo na temat szeroko pasmowych głośników właśnie łączonych z innymi.

Udało mi się trafić głośniki tak że gram ze zwrotnicą 0+1 i jestem bardzo zadowolony swobodą przekazu. Teraz szukam czegoś na bas co grało by równie nie skrępowanie i dynamicznie.

Pozdrawiam Arczi

Ten kit jest genialny,właśnie w oddaniu akustyki,wokali,naturalności instrumentów.Wysokich nie braknie acz fizyki nie oszukasz i finezji nie szukaj. Jednak cała reszta rekompensuje choć boję się ,że Twoje 15m to ciut za mało. Ja grałem w 25m .

Ten kit jest genialny,właśnie w oddaniu akustyki,wokali,naturalności instrumentów.Wysokich nie braknie acz fizyki nie oszukasz i finezji nie szukaj. Jednak cała reszta rekompensuje choć boję się ,że Twoje 15m to ciut za mało. Ja grałem w 25m .

Polecam zainteresowac się firma SONIDO. W bezpośrednim porównaniu kładzie Wisatona na lopatki. Piorunująca szybkosć i rozdzielczość.

Parę lat temu rozmawiałem w Greltonie o tym głośniku.

Tak w skrócie. Solo100 - genialne, Solo50 - grają poprawnie, ale dużo im do wykorzystania w pełni możliwości tego głośnika

CXN, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.