Skocz do zawartości
IGNORED

Szkodliwość okładki nr 15 tygodnika "Angora".

Gość dziadekwłodek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Okładka nr 15 tygodnika "Angora" kapitalnie (moim zdaniem) ilustruje znajdujący się w nim przedruk z tygodnika "Przegląd" nr 13. O ile sam artykuł w "Przegąd"-zie praktycznie został niezauważony, to w sprawie okładki zostało złożone doniesienie do prokuratury. Tu opis tematu: http://m.gadu-gadu.pl/antysemicka-okladka-angory-do-prokuratury. Od wielu lat obserwuję narastającą antypolskość Żydów. Sprzyja temu w sposób jawny lub zakamuflowany amerykańska administracja rządowa i tamtejsze srodowiska polityczne. W Polsce widać ich zwolenników. Czemu nastąpiła tak gwałtowna reakcja środowisk żydowskich? Czy o Polakach można pisać tendencyjnie i źle, a dowcipy o Żydach mają być zbrodnią?

bardziej adekwatnym jest rysunek gdzie zamiast zydów som dwaj kieckowi.blizszy prawdy i ludzi.a gdyby zostawic komisje majatkowa to moze by i Belweder.w tym wydaniu rysunek...swietny.

Dlaczego zaraz z takim zadęciem: "obserwuję narastającą antypolskość Żydów"? Z tego co słyszę to Żydzi reagują w ten sposób na całym świecie wzbudzając negatywną reakcje nie tylko u nas. Bo niby dlaczego nie można ich krytykować za to, co robią teraz? Dlatego, że 50 lat temu byli mordowani? Poza tym okładka wzoruje się na innym rysunku satyrycznym który jakoś nie wzbudził gniewnej reakcji Kościoła Katolickiego (co by o jego przewrażliwieniu na krytykę nie mówić).

Jestem Europejczykiem.

Ja natomiast od dłuższego czasu obeserwuję systematyczny wzrost napuszczania ludzi przeciw sobie. Antypolskość, antysemityzm, antyeuropejskość, antyrosjanizm, antyniemieckość... mozna takie antycoś tworzyć bez końca.

Wzrasta niebezpiecznie tendencja szczucia jednych na drugich. Jaki może byc tego efekt w wymiarze globalnym, każde dziecko w szkole podstawowej już się o tym uczy.... i wie, że lepiej budować mosty i drogi niż pomniki zamordowanym i prześladowanym.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dlaczego zaraz z takim zadęciem: "obserwuję narastającą antypolskość Żydów"? Z tego co słyszę to Żydzi reagują w ten sposób na całym świecie wzbudzając negatywną reakcje nie tylko u nas. Bo niby dlaczego nie można ich krytykować za to, co robią teraz? Dlatego, że 50 lat temu byli mordowani? Poza tym okładka wzoruje się na innym rysunku satyrycznym który jakoś nie wzbudził gniewnej reakcji Kościoła Katolickiego (co by o jego przewrażliwieniu na krytykę nie mówić).

To nie jest żadne zadęcie tylko prawda obiektywna. U Polsce ostanio coraz częściej pojawiają się artykuły mówiące o niegodziwej postawie Polaków wobec Żydów - tu masz najświeższy przykład: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Domy-plonely-walka-trwala-a-przed-murem-grala-karuzela,wid,13332798,komentarz.html. To zaczyna już wyglądać na dobrze zaplanowane działanie. Od Niemców dostali górę marek i szybko im wybaczyli. Nie wiem na czym wzoruje się ta okładka, ale trafia "w punkt" i dla tego tak boli.

bardziej adekwatnym jest rysunek gdzie zamiast zydów som dwaj kieckowi.blizszy prawdy i ludzi.a gdyby zostawic komisje majatkowa to moze by i Belweder.w tym wydaniu rysunek...swietny.

Przeczytaj ten artykuł, który okładka ilustruje, a przekonasz się, że nie jest wcale mniej trafna. W obu przypadkach chodzi o wielki szmal.

Ja natomiast od dłuższego czasu obeserwuję systematyczny wzrost napuszczania ludzi przeciw sobie. Antypolskość, antysemityzm, antyeuropejskość, antyrosjanizm, antyniemieckość... mozna takie antycoś tworzyć bez końca.

Wzrasta niebezpiecznie tendencja szczucia jednych na drugich. Jaki może byc tego efekt w wymiarze globalnym, każde dziecko w szkole podstawowej już się o tym uczy.... i wie, że lepiej budować mosty i drogi niż pomniki zamordowanym i prześladowanym.

Nie przesadzaj. Aby nadać tempa dyskusji trzeba czasami coś uwypuklić poprostu. Nie jest moim celem szczucie, chciałem tylko zwrócić uwagę na pewien problem. A co do nauki w szkole... Zapytałem moje dziecko czy wie co to był Katyń. I wiesz co odpowiedziało, że ... chyba mordowano tam Żydów. Tak albo "nie wiem" odpowie 90 % rówieśników. Za "zbrodniczej komuny" tyle samo odpowiedziało by, że sowieci zzamordowali tam polskich żołnierzy i policjantów. To historia odległa. A najbliższa ... Na relolekcjach, na które doprowadza się uczniów szkołami, ksiądz modłił sie za poległych w Smoleńsku. Tego uczy się w szkołach. Ale w tej dyskusji nie chodzi "podejście globalne", " pomniki", "czy drogi i mosty".

niezly miszung ...tacy polegli w smolensku.Trzeba byc idiotom albo...ksiedzem.te dzieci to raczej BIEDNE som.a gdzie to jest zapisane ze zydow nie wolno krytykowac.Juz samo to stwierdzenie to jest niezłe ..napuszczanie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

niezly miszung ...tacy polegli w smolensku.Trzeba byc idiotom albo...ksiedzem.te dzieci to raczej BIEDNE som.a gdzie to jest zapisane ze zydow nie wolno krytykowac.Juz samo to stwierdzenie to jest niezłe ..napuszczanie.

W moim zagajeniu do dyskusji nie ma takiego stwierdzenia. Zresztą zobaczymy, jaką wykładnię prawną da polska prokuratura i sąd. Natomiast czym jest zarzucanie redakcji posługiwania się "narzędziami propagandy nazistowskiej" w celu "wyjątkowo perfidnego budzenia antysemickich resentymentów"?

W moim zagajeniu do dyskusji nie ma takiego stwierdzenia. Zresztą zobaczymy, jaką wykładnię prawną da polska prokuratura i sąd. Natomiast czym jest zarzucanie redakcji posługiwania się "narzędziami propagandy nazistowskiej" w celu "wyjątkowo perfidnego budzenia antysemickich resentymentów"?

Myślę, że okładka jest dobrą okazją, pretekstem do wywołania żydowskiego jazgotu o "propagandzie nazistowskiej" i "perfidnym budzeniu antysemickiech resentymentów" ponieważ odwraca uwagę od zachłanności środowisk żydowskich na majątek i pieniądze, które jeszcze Polsce można wyrwać z gardła.

Najbardziej bolesna dla nich jest sytuacja, kiedy takie działania wychodzą na jaw i uzmysławiają ludziom, że jest to część globalnej polityki "odzyskiwania" czego się da. Przejawem tej polityki jest również budowanie wizerunków: pokrzywdzony i zamordowany Żyd -> morderca Polak, antysemita.

Jakże odmienna jest to sytuacja od wyciszania żydowskiego ludobójstwa na narodzie palestyńskim.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Myślę, że okładka jest dobrą okazją, pretekstem do wywołania żydowskiego jazgotu o "propagandzie nazistowskiej" i "perfidnym budzeniu antysemickiech resentymentów" ponieważ odwraca uwagę od zachłanności środowisk żydowskich na majątek i pieniądze, które jeszcze Polsce można wyrwać z gardła.

Najbardziej bolesna dla nich jest sytuacja, kiedy takie działania wychodzą na jaw i uzmysławiają ludziom, że jest to część globalnej polityki "odzyskiwania" czego się da. Przejawem tej polityki jest również budowanie wizerunków: pokrzywdzony i zamordowany Żyd -> morderca Polak, antysemita.

Jakże odmienna jest to sytuacja od wyciszania żydowskiego ludobójstwa na narodzie palestyńskim.

Tu zgadzam się, chociaż nie nie użwałbym określenia "żydowski jazgot". Mnie takie kreślenie kojarzy się z wzburzeniem emocjonalnym, szybką nieprzemyślaną reakcją. Natomiast wyglądami to, że jest to świadome i planowe działanie propagandowe, którego celem jest pokazanie światu i samym Polakom, jak jako Naród podle i zbrodniczo zachowywali się wobec Żydów, a teraz nie mają nawet moralnego prawa, aby odrzucać roszczenia finnasowe. Wpisują się w to twórczość Kosińskiego, Grossa, wypowiedzi Clinton (jeszca jako senatora) i doradców rządu USA, pozakulisaowe naciski ambasadorów USA, postawa organizacji żydowskich, artykuły nagle ujawniające prawdę o stosunkach polsko-żydowskich, czy reakcje jak ta w sprawie okładki. A może to tylko splot przypadków?

a przeca zachowywywali sie z kultura i miłoscia do zydów.to skad ten ..jazgod.O te troche zydkow.banalne.czy moze ktos juz wie co oddali tym zydkom bo na razie to jest raban ..No własnie o co?czy moze tym rabanem trzeba przykryc te troche ...zydków.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

a przeca zachowywywali sie z kultura i miłoscia do zydów.to skad ten ..jazgod.O te troche zydkow.banalne.czy moze ktos juz wie co oddali tym zydkom bo na razie to jest raban ..No własnie o co?czy moze tym rabanem trzeba przykryc te troche ...zydków.

Tu masz artykuł:http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/polska-juz-zaplacila. To co piszesz o kulturze i miłości nie ma w tym momencie nic do rzeczy - bo organizacje żydowskie nie domagają się karania winnych zbrodni, tylko ogromnych pieniędzy.

jak czytam wypowiedzi typu ludobójstwo na narodzie palestyńskim, to nie wiem,czy smiać się czy płakac? czy szanowni interlokutorzy wiedzą, iż więcej palestyńczyków zginęło w walkach miedzy Fatah a Hezbollach,niż w walce z tzw okupantem żydowskim? Jak trzeba mieć zryty przez media czerep,aby nie wiedziec,iż więcej rozgłosu na świecie, zyskuje fakt rozjechania palestynki przez Żyda samochodem, niż eksterminacja własnego narodu w Iranie! no,ale o Iranie się mało pisze, ważny jest fakt śmierci kobiety z rąk Żyda.To jest właśnie częśc antysemityzmu, część medialna, a tym grożniejsza, gdyż ogólnoświatowa.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

jak czytam wypowiedzi typu ludobójstwo na narodzie palestyńskim, to nie wiem,czy smiać się czy płakac? czy szanowni interlokutorzy wiedzą, iż więcej palestyńczyków zginęło w walkach miedzy Fatah a Hezbollach,niż w walce z tzw okupantem żydowskim? Jak trzeba mieć zryty przez media czerep,aby nie wiedziec,iż więcej rozgłosu na świecie, zyskuje fakt rozjechania palestynki przez Żyda samochodem, niż eksterminacja własnego narodu w Iranie! no,ale o Iranie się mało pisze, ważny jest fakt śmierci kobiety z rąk Żyda.To jest właśnie częśc antysemityzmu, część medialna, a tym grożniejsza, gdyż ogólnoświatowa.

Załóż nowy wątek na te tematy, przecież możesz. I rozjaśniaj "zryte przez media czerepy". Bo tu akurat nie o to chodzi.

indoktrynacja dziadku, indoktrynacja od najmniejszych lat.Znasz to słowo? zresztą, co ja się produkuję- Collegium Civitas przeprowadziło badania netu, w sprawie obrażania w PL innych nacji-kto wygrał? oczywiście na I miejscu Żydzi,najbardziej są obrażani, II miejsce Rosjanie, III- geje i lesbijki, IV- Niemcy. Wiele postów trafiło do organizacji pozarządowych, a te kierują je do prokuratury.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

indoktrynacja dziadku, indoktrynacja od najmniejszych lat.Znasz to słowo? zresztą, co ja się produkuję- Collegium Civitas przeprowadziło badania netu, w sprawie obrażania w PL innych nacji-kto wygrał? oczywiście na I miejscu Żydzi,najbardziej są obrażani, II miejsce Rosjanie, III- geje i lesbijki, IV- Niemcy. Wiele postów trafiło do organizacji pozarządowych, a te kierują je do prokuratury.

Ty naprawdę nie rozumiesz o czym ja do Ciebie "rozmawiam". Cały czas piszesz nie na temat. A czy nie obraża "Izrael Singer, (który,) zanim wyrzucono go ze Światowego Kongresu Żydów z powodu podejrzeń o defraudację, zdążył zarzucić państwu polskiemu spekulowanie majątkami żydowskimi." albo "Ronald Lauder, prezydent Światowej Organizacji Żydowskiej ds. Restytucji Mienia (który), zarzucał Polsce łamanie demokracji i udział w grabieży.". Przeczytaj artykuły prasowe wymienione w tym temacie może załapiesz o co tu chodzi. I jeszcze jedno "dziadekwłodek", a nie "dziadek".

No właśnie.Krytykować wolno każdego,żyda też z wyjątkiem mnie i ...mulsa.

przecież to czysta prowokacja, znowu daliście się złapać

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

to Ty nie rozumiesz, o czym jest ten wątek! o szerzeniu przez Angore treści antysemickich! wiem, wiem, zaraz napiszesz, że to takie żarty.To spróbuj pojechać do Lwowa i w ichniejszej gazecie pokazać tak samo Polaków!W końcu Lwów,to dawne polskie miasto.Ścięcie głowy masz murowane.Polemizujesz?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

to Ty nie rozumiesz, o czym jest ten wątek! o szerzeniu przez Angore treści antysemickich! wiem, wiem, zaraz napiszesz, że to takie żarty.To spróbuj pojechać do Lwowa i w ichniejszej gazecie pokazać tak samo Polaków!W końcu Lwów,to dawne polskie miasto.Ścięcie głowy masz murowane.Polemizujesz?

"Angora" tylko satyrycznym rysunkiem bardzo trafnie zilustrowała przedruk artykułu z innego tygodnika. Nie znasz tematu, szermujesz przykładami, a nie odnosisz się niego. Nie ma czym z Tobą polemizować.

najlepsza wiadomosc dla głupich jasiów i ksiezy.swiatowy zwiazek zydów organizuje powrót do kraju ok 3mln zydów z obywatelstwem polskim do zabranych im domów......Beda głosowac na PO.Na litwie bardzo kochaja polaków szczegolnie w dzien.W nocy lepiej unikac spotkan.Tez z miłosci do nas mogom nas powiesic za nogi.o ukrainie nie wspomne.Morze miłosci.I morze głupich jasiow.Podobnych do dziadków ukrainskich.ja osobiscie wystosowałem apel do knesetu o wypłacenie mi ok 1mln euro za krzywdy wyrzadzone mi przez zydów .podobno zydowskie jasie i głupie dziadki sie burzą...Ale prawda jest po mojej stronie.Generalnie Belweder jest na ziemi koscielnej ktora zabrał im król jakis tam.Podobno som juz o krok od zabrania Belwederu.rozmowy trwaja.Belweder przeznaczą na dom spokojnej starosci dla głupich jasiow i ksiezy.I podobno dla sakiewicza.

On na tej okładce wskazywał po prostu synowi na sprzęt Morela, który był ustawiony na stoisku pod Pałacem Kultury. Stąd całe nieporozumienie i niepotrzebne zamieszanie ...

Oddać mulsowi kamienicę! Może wtedy dadzą jasiom spokój.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Zawsze mnie ciekawi czemu bracia zydowscy w ameryce tak spokojnie patrzyli na rzez ich kuzynow w europie...

I juz mnie olsnilo...mniej chetnych do jednej miski a pozniej z odszkodowan druga sobie napelnimy...

Zydzi tak jak murzyni sa objeci "specjalna klauzula nietykalnosci" czyli w filmach, mediach nie wolno sie z nich smiac, pokazywac prawdziwej natury czy karykatur. Bo wtedy aj waj...draka

dziadek znalazłem w prasie zachodniej kilka rysunków o beatyfikacji JPII, tam też są przedruki z różnych czasopism.Francuzi i Hiszpanie się śmieją, a mnie jakoś nie do śmiechu.Robercik, jest kóltóra i kultura, sam się określiłeś ,gdzie jesteś.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadek znalazłem w prasie zachodniej kilka rysunków o beatyfikacji JPII, tam też są przedruki z różnych czasopism.Francuzi i Hiszpanie się śmieją, a mnie jakoś nie do śmiechu.Robercik, jest kóltóra i kultura, sam się określiłeś ,gdzie jesteś.

Widzę, KTWWM, że szukasz zaczepki, a nie dyskusji w ramach tego tematu. Więc posłuchaj Ty ChWMW. Widzę, że Twoje IQ = 63 oraz "kóltóra", jak sam to napisałeś, nie pozwala Ci dostrzec, że skracjąc mój longin obrażasz mnie, nie wiedząc nawet czy faktycznie 70, 50 czy też 30 lat - co było by dla Ciebie najbardziej groźne nawet w dyskusji na odległość, strasz się mnie obrazić. Dobra rada Ty CZ. Jak nie masz o czym to nie pisz, a jeżeli chcesz bronić Niemców, Żydów, homoseksualistów, wizerunku Polaków we Lwowie oraz wizerunku JP2 w mediach zachodnich to proszę bardzo, możesz składać w tej sprawie doniesienia do prokuratury, prosić o wsparcie organizacje pozarządowe, isć na manifę, albo dać na mszę w tej intecji. Skróty zamieściłem specjalnie, abyś je rozwiązując, mógł rozwinąc się intelektualnie. I WS! Jesteś typowym przykładem kogoś o osobowości "teatralnego klakiera" - tylko na czyje zamówienia działasz?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jak widać, tu jedynie głównym motorem napędowym są emocje. Bo rozsądek już dawno poszedł WP. :)

Brawo. Masz dobre IQ. Jestem całkowicie opanowany. "dziadekwłodek ma tylko jedno znaczenie, natomiast świadome, wielokrotne używanie zamiast tego formy "dziadek" może obrażać i poniżać. Jak inaczej można wytłumaczyć to komuś, do kogo nie docierają poprawne zdania? Chyba tylko skrótem myślowym.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Każdy ma prawo czasem się WK :)

Pewnie, że ma. Sam widzisz jak sami siebie traktujemy na tym forum. Nawet moderacja. Choćby taki mbl w tytule moderator w tematach często dyskutant - jak pięknie delikatnie i subtelnie potrafi insiprować na 747. Albo to nagminne odnoszenie się nie do tego co ktoś głosi, tylko do głoszącego...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.