Skocz do zawartości
IGNORED

MSWiA chce złagodzenia kar dla policjantów - przestępców

Koolo

Rekomendowane odpowiedzi

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji pracuje nad zmianą artykułu na postawie, którego funkcjonariusz skazany za przestępstwo traci prawa do emerytury.

Czy naprawdę żyjemy w ubekistanie gdzie prawa mają tylko ubeki i mundurowe pasożyty ?

Tyle pieprzenia o dziurze budżetowej a tym pasożytom płacą emerytury po 15 latach pierdzenia nie wspominając już o ubekach którzy powinni dostawać minimum socjalne za swoje "zasługi" a dostają nieuwiarygodniane dla przeciętnego emeryta kwoty. A szaremu obywatelowi godna emerytura się nie należy bo budżet nie jest z gumy ;-)

nie wspominając już o ubekach którzy powinni dostawać minimum socjalne za swoje "zasługi" a dostają nieuwiarygodniane dla przeciętnego emeryta kwoty.

Coś mi chodzi po głowie, że pracownikom SB obcięto emerytury. Czyżby kolejna legenda IV RP?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Coś mi chodzi po głowie, że pracownikom SB obcięto emerytury. Czyżby kolejna legenda IV RP?

Ukryta Zawartość

Sądzisz że kiszczak dostaje 1200 zł ;-)

To jest jak z tymi samochodami które rozdają na placu czerwonym ...

ubecy i ich przydupasy (sędziowie, prokuratorzy itp. ) dostają emerytury o których normalny emeryt może sobie pomarzyć.

Ukryta Zawartość

Nasze emerytury już są "odebrane" jak uda się dożyć bo wiek emerytalny wydłużą do 70 to będzie pewnie jakiś zasiłek socjalny z zus.

I link

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Sądzisz że kiszczak dostaje 1200 zł ;-)

To jest jak z tymi samochodami które rozdają na placu czerwonym ...

ubecy i ich przydupasy (sędziowie, prokuratorzy itp. ) dostają emerytury o których normalny emeryt może sobie pomarzyć.

Jak Cię to boli to też trzeba było próbować zostać jenerałem.:) Moim zdaniem, generalizując w ten sposób, obrażasz nie tylko sędziów i prokuratorów, ale i majestat RP. Wskazuj konkretnie ten i ten sędzia, czy prokurator zrobili to, a to niezgodne z etyką zawodową czy obowiązującym prawem.

Jak Cię to boli to też trzeba było próbować zostać jenerałem.:) Moim zdaniem, generalizując w ten sposób, obrażasz nie tylko sędziów i prokuratorów, ale i majestat RP. Wskazuj konkretnie ten i ten sędzia, czy prokurator zrobili to, a to niezgodne z etyką zawodową czy obowiązującym prawem.

No ale to cinżkie i męczące jest. Łatwiej wszystkich hurtem ;-). A jak się nie uda to zawsze tym "nie udało się" można tłumaczyć inne "nie udało się". Np. Prezes wszystkie swoje niepowodzenia tłumaczy istnieniem "systemu" a nie własną nieudolnością.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

No ale to cinżkie i męczące jest. Łatwiej wszystkich hurtem ;-). A jak się nie uda to zawsze tym "nie udało się" można tłumaczyć inne "nie udało się". Np. Prezes wszystkie swoje niepowodzenia tłumaczy istnieniem "systemu" a nie własną nieudolnością.

Nie wszystkim, wszystko da się "z polskiego na nasze" wyłożyć z leciutką nutką inteligencji, którą Ty niewątpliwie masz. Ale czy nie mam w tym co piszę racji?

Ale w czym, w tym że należy przestrzegać prawo i nie stosować odpowiedzialności zbiorowej choć to bardzo kuszące? Jeżeli o to chodzi to tak.

Jestem Europejczykiem.

kolejny test na jakosc rzadzenia i skorumpoania rzadu, PIS oblal, PO na razie udaje ze chce ale nie morze = niestety ale na razie wypada negatywnie, miejmy nadzieje ze sie obudza przed koncem kadencji bo inaczej bay bay PO...

a tak swoja droga... dlaczego nie ma partii z prawdziwego zdarzenia obecnie w Polsce, jest wazny okres i potrzebni prawdziwi rzadzacy bo nas kapitalisci wykoncza jesli prawdziwi rzadzacy sie nie pojawia... a takich brak...

bo kapitalisci wkrotce zaczna zatrudniac ludnosc na umowy o dziela (i UWAGA tak robia nawet tacy ktorzy maja budzet dochodow wiekszy od naszego panstwa - zeruja na smiesznie rzadzanych krajach i sie tam osiedlaja np. ze swoimi marketami i najlepiej zeby za darmo pracowac) PO wiem ze jestescie za kapitalistami ale obudzccie sie bo nas wykoncza jesli ich nie zsankcjonujecie odpowiednio, to jest wasze zadanie, reszta sie rynek zajmuje

chwilowy brak działalności w audio.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji pracuje nad zmianą artykułu na postawie, którego funkcjonariusz skazany za przestępstwo traci prawa do emerytury.

Czy naprawdę żyjemy w ubekistanie gdzie prawa mają tylko ubeki i mundurowe pasożyty ?

Tyle pieprzenia o dziurze budżetowej a tym pasożytom płacą emerytury po 15 latach pierdzenia nie wspominając już o ubekach którzy powinni dostawać minimum socjalne za swoje "zasługi" a dostają nieuwiarygodniane dla przeciętnego emeryta kwoty. A szaremu obywatelowi godna emerytura się nie należy bo budżet nie jest z gumy ;-)

Nie rozumiem tej wypowiedzi. W tytule piszesz że MSWiA chce złagodzenia kar dla mundurowych a póżniej o UB-ekach i emeryturach mundurowych po 15-tu latach. Każdy z nas miał taką możliwość. Trzeba było to wybrać i zostać psem. A co do utraty emerytury po popełnieniu przestępstwa to wszyscy powinni tak mieć nie tylko mundurowi. Byłoby sprawiedliwie.

I żeby była jasność też widzę wiele dziadostwa u mundurowych. Np. to że policjanci są najbardziej chorującą grupą zawodową w Polsce. Bo mają 100% płatne. A ja 11 lat nie byłem na chorobowym. Ale jak się mundurowi przyjmowali do służby, to ze świadomością, że po 15 latach służby dostaną 40% emerytury. Trzeba zmienić te zasady i już im tego nie obiecywać. Niech nowi służa dłużej.

... A co do utraty emerytury po popełnieniu przestępstwa to wszyscy powinni tak mieć nie tylko mundurowi. Byłoby sprawiedliwie...

co ma piernik do wiatraka

co emerytura przeciętnego człowieka ma wspólnego z jego zachowaniami i jakąkolwiek sprawiedliwością

a jak na Ciebie znajda paragraf też tak zaśpiewasz?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość Gość

(Konto usunięte)

co ma piernik do wiatraka

co emerytura przeciętnego człowieka ma wspólnego z jego zachowaniami i jakąkolwiek sprawiedliwością

a jak na Ciebie znajda paragraf też tak zaśpiewasz?

Jak to co ma? A niby dlaczego mundurowy ma tracić prawa emerytalne po wyroku a cywil nie? Mogę zapytać jak Ty. A co ma emerytura przeciętnego człowieka z jego zachowaniami i sprawiedliwością? A ze ten przeciętny jest mundurowy to co? Za popełnienie przestępstwa poniesie taką samą karę jak w kodeksie karnym każdy inny obywatel. Dlaczego dla niego ma być inny kodeks karny? To byłoby wbrew konstytucji. Ty byś chciał żeby np. za jazdę po dwóch piwach czy posiadanie skręta z maryśki chłopu i jego rodzinie odebrali emeryturę? Wyroki są dla wszystkich takie same.

Mundurowego po wyroku od razu go wywalą z roboty. Czyli w praktyce jeśli jeszcze nie nabył praw emerytalnych to je straci bo nie jest w ZUS-ie i zostanie z gołą dupą. Jeśli te 15 lat już ma przepracowane to ucieknie przed wyrokiem na emeryturę. Ale to jest O.K. Bo niby dlaczego dla nich ma być stosowany inny kodeks karny.

Czyżby jednak byli tacy którzy myślą, że prawo powinno obowiązywać? Jak Prezes się dowie to będzie dziś płakał do poduszki.

Jestem Europejczykiem.

Jak to co ma? A niby dlaczego mundurowy ma tracić prawa emerytalne po wyroku a cywil nie? Mogę zapytać jak Ty. A co ma emerytura przeciętnego człowieka z jego zachowaniami i sprawiedliwością? A ze ten przeciętny jest mundurowy to co? Za popełnienie przestępstwa poniesie taką samą karę jak w kodeksie karnym każdy inny obywatel. Dlaczego dla niego ma być inny kodeks karny? To byłoby wbrew konstytucji. Ty byś chciał żeby np. za jazdę po dwóch piwach czy posiadanie skręta z maryśki chłopu i jego rodzinie odebrali emeryturę? Wyroki są dla wszystkich takie same.

Mundurowego po wyroku od razu go wywalą z roboty. Czyli w praktyce jeśli jeszcze nie nabył praw emerytalnych to je straci bo nie jest w ZUS-ie i zostanie z gołą dupą. Jeśli te 15 lat już ma przepracowane to ucieknie przed wyrokiem na emeryturę. Ale to jest O.K. Bo niby dlaczego dla nich ma być stosowany inny kodeks karny.

Normalny człowiek musi do emerytury zasuwać,że aż strach i to do 65-roku...na razie.Mundurowy dostał przywilej 15 lat mu starczy a przywileje można odebrać...emerytury po 65 roku NIE.

Jak nie dostrzegasz różnicy to jeszcze jeden przykład:Mundurowy dostał nieograniczone zaufanie i je wykorzystał do niecnych celów karanych prawem.To tak jakby sędzia sądu wydawał wyroki za kradzież a sam to czynił a to już totalna degrengolada.

Za czyny karalne prawem policjant raci prace a zatem i przywileje z niej wynikające.

Według mnie mundurowy powinien co najwyżej tracić wszystko to, co jest ponad normalne uprawnienia emerytalne. Inne rozwiązanie pewnie nie ostanie się w Trybunale Konstytucyjnym.

Jestem Europejczykiem.

Gość Gość

(Konto usunięte)

No ale tak już jest dzisiaj. Jeśli jeszcze nie nabył praw emerytalnych, czyli nie odsłużył 15 lat, a popełni przestępstwo to go wywalą z roboty i nie ma emerytury. Wogóle. Jeśli natomiast ma już 15 lat służby za sobą to ma prawa emerytalne których nie można mu zabrać. Prawo nie działa wstecz. To co wypracował to ma. Tak jak każdy.

A co do utraty emerytury po popełnieniu przestępstwa to wszyscy powinni tak mieć nie tylko mundurowi.

czytaj Ty ze zrozumieniem, przynajmniej to co sam piszesz

tak się nadymacie na ten sektor mundurowy, mnie też gul lata, że utrzymujemy za własna kasę młodych emerytów/darmozjadów

ale czym innym jest nienależna, społecznie naganna, wysoka kwota "sektorowej" emerytury

a czym innym możliwość pozbawienie każdego człowieka, wypracowanego przez lata świadczenia

bo co, bo po pijaku przejechał koze

pewnie stąd ten zamęt, że temat jest źle sformułowany - powinno być nie mundurowy czy policja tylko sektor - w tym określeniu mieści się cała reszta "towarzystwa" - esbecja, prokuratura etc.

i pełna zgoda z tym co napisał Jaro_747

Gość Gość

(Konto usunięte)

czytaj Ty ze zrozumieniem, przynajmniej to co sam piszesz

tak się nadymacie na ten sektor mundurowy, mnie też gul lata, że utrzymujemy za własna kasę młodych emerytów/darmozjadów

ale czym innym jest nienależna, społecznie naganna, wysoka kwota "sektorowej" emerytury

a czym innym możliwość pozbawienie każdego człowieka, wypracowanego przez lata świadczenia

bo co, bo po pijaku przejechał koze

pewnie stąd ten zamęt, że temat jest źle sformułowany - powinno być nie mundurowy czy policja tylko sektor - w tym określeniu mieści się cała reszta "towarzystwa" - esbecja, prokuratura etc.

i pełna zgoda z tym co napisał Jaro_747

Wszyscy są równi wobec prawa. Czy mają mundur czy nie. Powtarzam po raz kolejny. Każdy z nas miał prawo wybrać służbę w mundurówce i skorzystać z tej nienależnej, społecznie nagannej, wysokiej kwoty "sektorowej" emerytury. Po to mamy kolejne rządy żeby zmienić tą pozostałość PRL-u. Ale nie można mieć pretensji do osób które z tej możliwości skorzystały. A prawo obowiązuje nas wszystkich takie samo. Czyli za popełnienie przestępstwa mozna odbierać prawa emerytalne jesli takie prawo uchwalimy ale wszystkim. Z tąd moje zdanie które byłeś upezjmy przytoczyć. Myślę że teraz zrozumienie już powinno u Ciebie zadziałać.

I proponuję w merytorycznej dyskusji przerzucać się rzeczowymi argumentami, żeby rozmówcę do swoich racji przekonać, a nie starać się go obrazić, bo to do niczego, oprócz złego obrazu swojego poziomu kultury, nie prowadzi.

o poziomie "obrazu swojego poziomu kultury" dobitnie świadczy optowanie za odbieraniem emerytury wszystkim

już pisałem - pewny jesteś, że w Twoim życiu nie przydarzy Ci się nigdy żaden nieprzewidziany "zakręt" ?

- i co późnej? - lina i na drzewo entuzjasto legislacji

Gość Gość

(Konto usunięte)

o poziomie "obrazu swojego poziomu kultury" dobitnie świadczy optowanie za odbieraniem emerytury wszystkim

już pisałem - pewny jesteś, że w Twoim życiu nie przydarzy Ci się nigdy żaden nieprzewidziany "zakręt" ?

- i co późnej? - lina i na drzewo entuzjasto legislacji

Jestem za równym traktowaniem wszystkich. Jestem przeciwny odbieraniu emerytury komukolwiek za popełnienie przestępstwa. Każdy oprócz Ciebie mógł to z moich wpisów przeczytać. Natomiast jeśli są osoby które chcą odbierania emerytur mundurowym, to im odpisuję, że albo wszystkim albo nikomu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.