Skocz do zawartości
IGNORED

Lokal gastronomiczny - podłączenia

Foxtrot4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pracuję w smażalni ryb, od niedawna korzystamy z wieży hi-fi odtwarzając muzykę, 1 głośnik wewnątrz na sali, drugi na zewnątrz na ogródku. Nadchodzą wakacje, okres dużego ruchu. W takim czasie wieża była używana z pomocą mikrofonu do wywoływania numerków klientów na zewnątrz. Teraz chciałbym żeby i wywoływanie i muzyka mogły działać.

Podłączenie wygląda prosto, do wieży przez USB Pendrive z muzyką, i przez jacka (AUX) mikrofon.

Pojawiają się problemy:

-żeby z muzyki przejść na mikrofon trzeba zmienić kanał w wieży i rozkręcić głośność

-wtedy nasz głos ryczy też wewnątrz gdzie nie jest potrzebny

-inna sprawa że muzyka na równych poziomach na obu głośnikach musi być albo na sali za głośno, albo w ogródku za cicho (wieża nie ma możliwości regulacji oddzielnie kanałów)

Zastanawiam się nad rozwiązaniem, które pozwoliłoby szybko przełączać się między muzyką a wywoływaniem, a jednocześnie wyregulowałoby poziom muzyki (żeby głośnik na zewnątrz i wewnątrz grały z różną głośnością) a mikrofon najlepiej gdyby w ogóle nie był słyszany wewnątrz.

Myślałem o jakimś mikserze, ale kiepsko się na tym znam, więc proszę o radę, może są jakieś specjalnie do takich celów urządzenia? Chciałbym, żeby wieża została w roli wzmacniacza, w miarę możliwości. Poza tym rozwiązanie powinno zmieścić się w kilkuset złotych. Jakość muzyki ani mikrofonu nie musi być rewelacyjna.

Dzięki z góry i proszę o wyrozumiałość, jeśli coś źle napisałem/zły dział.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 28 Kwietnia 2011 - nie na temat
Ukryte przez Fr@ntz, 28 Kwietnia 2011 - nie na temat

zacznijcie wreszcie roznosic jedzenie do stolików a nie gastronomia jak w misiu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Witam.

...

Myślałem o jakimś mikserze, ale kiepsko się na tym znam, więc proszę o radę, może są jakieś specjalnie do takich celów urządzenia? Chciałbym, żeby wieża została w roli wzmacniacza, w miarę możliwości. Poza tym rozwiązanie powinno zmieścić się w kilkuset złotych. Jakość muzyki ani mikrofonu nie musi być rewelacyjna.

Dzięki z góry i proszę o wyrozumiałość, jeśli coś źle napisałem/zły dział.

Ctrl+C i Ctrl+V z www.elektroda.pl

Koniecznie musisz się zająć tym, na czym się znasz. Resztę powierzyć fachowcom, którzy za odpowiednią opłatą dokonają dzieła.

GM

pietreksz Nie jest w Mielnie, jest w Kołobrzegu.

cir W smażalni ryb w środku lata jest to po prostu niewykonalne ;)

Maryjan ;) nie dodajemy.

GM widzę zawodowo zajmujesz się przeszkadzaniem?

A tak całkiem serio nikt nie jest w stanie mi doradzić sprzętu?

Pamiętać należy o opłatach w ZAiKSIE.Kara może zabrać dochód z sezonu.

Abonament nie jest zabójczo drogi a masz spokój z prawami autorskimi .

Sezon i lokalizacja gwarantują "naloty" .

Co do sprzętu wystarczy boom box z wejsciem dla mikrofonu, np typu karaoke.

Wtedy i " Flądra na jedynke " da radę wyjść z głosnika :)

Pamiętać należy o opłatach w ZAiKSIE.Kara może zabrać dochód z sezonu.

Abonament nie jest zabójczo drogi a masz spokój z prawami autorskimi .

Sezon i lokalizacja gwarantują "naloty" .

Co do sprzętu wystarczy boom box z wejsciem dla mikrofonu, np typu karaoke.

Wtedy i " Flądra na jedynke " radę wyjść z głosnika :)

I to jest pierwszorzędna rada! Mój brat ma knajpę, nie płacił do Zaiks i teraz jest lżejszy o 6k samej kary.

The odd get even.

Udzielcie rady Koledze, a nie wyjeżdżacie z ZAiKS`em, a co jeśli puszcza muzę ściągniętą z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Nikt nie jest chyba taki głupi, aby się podkładać tym bydlakom.

Ja korzystam z tego portalu i ZAiKS może mnie na puklerz skoczyć.

pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość G.Mark

(Konto usunięte)

....

GM widzę zawodowo zajmujesz się przeszkadzaniem?

A tak całkiem serio nikt nie jest w stanie mi doradzić sprzętu?

Czego nie zrozumiałeś z tego: "Koniecznie musisz się zająć tym, na czym się znasz. Resztę powierzyć fachowcom, którzy za odpowiednią opłatą dokonają dzieła."?

Ty się zajmij smażeniem dorsza, a wynajęci fachowcy zajmą się nagłośnieniem w Twoim lokalu gastronomicznym.

GM

Foxtrot4 zadaj to pytanie na innym forum. Na tym forum za dużo jest fachowców-ałdiofili którzy nie zniżą się do odpowiedzi na tak błahe pytanie, za to udziela Ci szereg innych złotych rad zupełnie nie związanych z tematem. Przykro mi ja niestety nie potrafię pomóc.

kup sobie za 150-200 zł jakiś mały chiński 10W piecyk gitarowy do którego podłączysz mikrofon i masz sprawę załatwioną. Możesz sobie nawet pogłosu dodać albo przesteru na wokal :D:D

fajny watek... taki o zyciu :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

gonzo, czy ja wiem :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Jedyne czego potrzebujesz, to zwykły najtańszy wzmacniacz z wejściem na mikrofon i jego regulacją głośności.

Sytuacja wygląda wtedy tak:

1. Głośnik A (ten na zapleczu) i B (ten na zewnątrz) podłączasz do do wzmacniacza;

2. Jakąś najprostszą MP3kę (odtwarzacz) podłączasz kablem z małym jackiem do wejścia słuchawkowego i chinchami (prawy,l ewy kanał) do wzmacniacza do dowolnego wejścia (oprócz phono);

3. Ustawiasz większy balans we wzmacniaczu na głośnik który ma grać głośniej;

4. Do wzmaka podłączasz mikrofon i kiedy trzeba coś przez niego powiedzieć podkręcasz głośność mikrofonu i nadajesz :D

Oczywiście zamiast odtwarzacza MP3 z pkt 2 możesz podłączyć wieżę którą posiadasz (na pewno ma wyjście na słuchawki).

Ewentualnie kupujesz coś takiego:

Ukryta Zawartość

podłączasz tylko głośniki, mikrofon i masz spokój :D

Ukryta Zawartość

Dzięki, problem już rozwiązany, znalazłem odpowiedni mikser. Nie mogę powiedzieć, żebyście byli pomocni ale z kultury i tak dziękuję. Szczególnie temu pajacowi z którym nie podejmę dyskusji tylko dlatego, że szkoda mi czasu na forum fighterów. Pozdrawiam! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.