Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw: sluchawki + karta, glownie do gier

kaluza88

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz od jakichs niecalych 2 lat gram na fatality na integrze, ale zaczalem zauwazac braki. Juz wczesniej czytalem, ze to wielki szit, ale nie mialem kasy na zakup nowych, do teraz. Ostatnio sporo czytalem o sluchawkach i kartach i nie wiem co wybrac. Duzo gram w csa, troche slucham muzyki. Planuje wyjazdy na lany, wiec zakladam kupno sluchawek zamknietych lub ewentualnie polotwartych. Budzet to okolo 500 zl na sluchawki i karte.

Ze sluchawek zastanawialem sie nad:

- CAL!'ami - przymierzalem w media markcie i wedlug mnie byly wygodne i pasowaly, ale boje sie o kabel, ktory np. w fatality urwal mi sie 2 razy i byl naprawiany

- AKG K99 - sluchawki polotwarte, czy dobrze by tlumily dzwieki?

- AKG K530

- Sennheiser HD 380

- Koss Pro 4aat

- KOSS SB40

- KOSS HQ2

- SENNHEISER HD438

- Sennheiser HD485

- Sennheiser PC350

Oczywiscie do sluchawek bez mikra dokupie Zalmana.

Wiem, ze czesc z tych sluchawek odpadna z powodu ceny, bo pewnie sie nie zmieszcze w budzecie.

Mam rowniez dylemat nad karta muzyczna, moje typy to:

- Creative X-Fi Xtreme Music

- Creative Sound Blaster X-FI XtremeMusic Gold 7.1 24bit

- ASUS XONAR DX

- ASUS XONAR D1

Czym sie zreszta roznia te dwa assusy i dwa creativy? A moze macie jeszcze jakies propozycje, ale z tego co czytalem to raczej sie nie znajdzie (z tego co pisaliscie creativy gamer sa gorsze od music). Jeszcze dodam, ze mam glosniki 5.1 creativa i jak by byla taka mozliwosc chcialbym jakos podlaczyc je naraz, bez przelaczania. Znalazlem cos takiego, chodzi mi o ten panel, ktorego nie znalazlem w zadnych innych sklepach. Creative X-Fi Xtreme Music SB0460 + panel SB0250 (1588820109) - Aukcje internetowe Allegro. Jeszcze tak nawiasem, spotkalem sie z wieloma modelami karty creativa music, czym one sie roznia, procz ceny?

Dzieki za odpowiedzi. Przepraszam za brak polskich znakow, ale takie przyzwyczajenie,

https://www.audiostereo.pl/topic/82244-zestaw-sluchawki-karta-glownie-do-gier/

Eeee..takie to granie na kompie, jakbyś miał konsolę, miałbyś bardoz dobre słuchawki i zmieścił byś się w limicie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

PS. Mówiąc krótko sprzedaj kompa, tam i tak nic ciekawego teraz nie wychodzi..kup konsolę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

tak. szczgólnie że wszystkie fps wychodzą zwykle tez na PC, a takie rzeczy jak wiedźmin można na konsoli obserwować z wywieszonym językiem. Ciekawe też że wskazałeś słucahwki za 500zł z systemem 5.1 który jest jednym więlkim przekrętem. nie jest wart nawet złotówki a wyciska się z tego kasę. Na prawdę świetne pomysły <ok>

//xonar DX/D1 to to samo z różnicą slotu (pci/pcie) a różnica w kartach creative to złocenie styków. Dodam też że konsola sama z siebie ma na pewno wybitny DAC i każde porządne słuchawki dadzą radę (ironia^2) Prawda? Do słuchawek polecam Xonara DX/D1, albo audiotraka HD2. a ze słuchawek... cóż. polecam poszukać po innych forach.nie raz był ten temat i na prawdę znajdziesz co trzeba gdzie indziej (widziałem chyba już wszystkie wariacje tematu 'słuchawki i karta do grania za xyz zł'

Te słuchawki są używane przez największe klany na świecie(zarówno te które grają na PC jak i te które grają na konsolach, poza tym są najbardziej uniwersalne). Rzeczywiście poroniony pomysł.

Odnośnie gier..jeśli miałbym Ci wymienić w wszystkie gry w które nie zagrasz na PC to zabrakło by tu miejsca. I mowa tu o samych grach gdzie szukał byś szczęki w sąsiednim osiedlu.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

owszem. wszystkie te sponsorowane klany... świetna rekomendacja. nie opieraj się na tym na czym grają 'profesjonaliści'. chyba że chcesz być trybikiem w kampani reklamowej bubla. bo nawet te udane słuchawki 4gamers, są przecenione. nie mówię że się do niczgo nie nadają, ale za tą samą kasę mamy dużo lepsze wyposażenie niż w przypadku progejmerskich, które tak polecasz.

P.S. miałem 5.1 na słuchawkach. lepiej grało na stereo ;]

DawidM, największe klany to są na usługach Steelseries więc nam tutaj nie czaruj. Czasami komuś coś nie przypasuje to zmieni na Sennheisery i tyle w temacie.

Moim zdaniem zrób tak: CAL (+ ew. wymiana kabla) + Xonar DX/Audiotrak Prodigy HD2, Sennheiser HD380 + Xonar DX/Audiotrak Prodigy HD2.

Ok, być może macie racje(po przeanalizowaniu tematu)..ja po prostu dałem takie które są w miarę wygodne(headset + w miarę dobre słuchawki) i uniwersalne(potem będzie można je np. bez problemu podłączyć pod PS3 czy X360), choć co do ceny-zgadzam się że są o 100zł za drogie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.