Skocz do zawartości
IGNORED

Trzaski podczas odsłuchu

orlin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od jakiegoś czasu pojawiają się trzaski podczas odsłuchu. Problem dotyczy głównie audio podczas oglądania filmów (używam asio4all + KMPlayera), ale również podczas słuchania muzyki (asio4all + foobar) - głównie podczas przełączania utworów. Dodam także, że wcześniej problem nie występował i wydaje mi się, że nic nie zmieniałem, a trzaski się pojawiły.

Używam laptopa i podłączonego do niego M2Tech HiFace oraz Musical Fidelity V-DAC + V-PSU.

Muszę zaznaczyć, że problem nie występuje gdy nie używam HiFace i podłączam VDaca bezpośrednio po USB.

Czy ktoś mógłby mi przybliżyć w czym może być problem i jak go rozwiązać?

Z góry dziękuję za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/82319-trzaski-podczas-ods%C5%82uchu/

Witaj, miałem kiedyś podobny problem gdy używałem Poppulse - USB DIGITAL TRANSPORT PC LINK II I2S SP-II oraz Foobara i asio4all. Po przejściu na M2Tech HiFace oraz wywaleniu asio4all - problem ustał. Może to kwestia ustawień samego asio4all.

Dzieki za odpowiesz. Pobawilem sie wszelakimi ustawieniami w asio4all i foobarze i nadal trzaski i pukniecia. Wywalilem asio, ale to nic nie dalo. Jedynie na sterowniku Karnel Streaming i przy najmniejszym ustawieniu buffor length jest chyba lepiej, ale nadal uwazam, ze cos jest nie tak. Jakies inne pomysly na rozwiazanie problemu i co moze byc jego powodem?

Przy ruchach myszka nie. Podczas przelaczania utworow, ale takze podczas samego utworu sa czasem. Glownie jednak w filmach przez kmplayera

Już Ci podałem najbardziej pewną przyczynę, to najprawdopodobniej kwestia ustawień płyty głównej odnośnie portów USB. Na Youtube na początku ładowania filmików też masz, prawda? Orientujesz się, jaką masz płytę w kompie? (firma)

Już Ci podałem najbardziej pewną przyczynę, to najprawdopodobniej kwestia ustawień płyty głównej odnośnie portów USB. Na Youtube na początku ładowania filmików też masz, prawda? Orientujesz się, jaką masz płytę w kompie? (firma)

Nie zauważyłem tego zjawiska przy filmikach z YouTube

Co do płyty głównej to wszelakie dane na zdjęciu.

Nie bardzo wiem gdzie mogę pozmieniać ustawienia płyty głównej odnośnie portów USB

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie w foobarze tylko w panelu ASIO4ALL i ewentualnie bufor samego USB w rejestrze -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (sekcja 'more info'). A może DSP zawalone jakimś resamplerem?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.