Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe do ok 2000?

benzi1986

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam kina domowego w cenie do ok 2000zł. Miałem w planach kupić coś plastikowego do 800zł, ale postanowiłem dołożyć do czegoś lepszego.

Prosiłbym o opinię na temat tych zestawów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -Cena wygląda na prawde bardzo zachęcająco.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy może komuś wpadł w oko inny zestaw w przystępnej cenie (wydaje mi się, że ten sprzedawca z allegro ma całkiem niezłą oferę w rozsądnej cenie)?

Zestaw będę używał głównie do filmów. Ważniejsza dla mnie jest jakośc dźwięku niż moc (pokój ok. 20m w bloku) bez odtwarzacza (posiadam PS3 i PC podłączony do TV).

Z góry dziękuję.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/82329-kino-domowe-do-ok-2000/

z tych wymienionych Onkyo będzie mocniejsze ( ma też mocniejszy zasilacz 310W vs 250W ) ale oba to budżetowe tanie modele

z Yamahą miałem kiedyś do czynienia u znajomego ( starszy model ale też 3.. ) i to dość słaby model pod względem mocy

ja bym był za Onkyo ( sam też mam od kilku dni ale model TX-NR609 ) , ale do obydwu amplitunerów koniecznie dokup suba , nawet takiego z 20-cm głośnikiem - w kinie to konieczność

Moja propozycja to:

Ukryta Zawartość

Ewentualnie skontaktuj się ze sklepem i zapytaj się czy nie zmienili by Denona na np. Onkyo TX-SR309 - czyli na najnowszy model Onkyo. A same kolumny są warte polecenia.

Ukryta Zawartość

Moja propozycja to:

Ukryta Zawartość

Ewentualnie skontaktuj się ze sklepem i zapytaj się czy nie zmienili by Denona na np. Onkyo TX-SR309 - czyli na najnowszy model Onkyo. A same kolumny są warte polecenia.

Propozycja karola wydaje sie optymalna onkyo z wharfdeale gra fajnie sam mam 905 pus evo.

Ukryta Zawartość

sprzęt też OK , ale szkoda że ma tylko po jednym wejściu optycznym jak i coaxialnym jednak patrząc jaki zaciski głośnikowe posiada to Onkyo szukałbym przynajmniej modelu 509 ( ma radio internetowe ) z tych nowych , ze starszych dobry to 578

sprzęt też OK , ale szkoda że ma tylko po jednym wejściu optycznym jak i coaxialnym [...]

Więcej wejść tego typu nie jest potrzebna. Teraz i tak wszystko odbywa się poprzez HDMI :)

Onkyo 509 to również ciekawy amplituner jednak jest trochę droższy.

ja akurat wykorzystuję 2 optyczne w moim amplitunerze , jedno do TV , drugie do DVD ( tutaj mógłbym zmienić na coax , ale nie wiem czy coś usłyszę na DVD Manta - znaczy się różnicę )

509-tka też fajny modelik jednak słabszy od 609

Podłączam się do tematu. Tylko potrzebuję takiego zestawu+ jeszcze odtwarzacz dvd blue ray. Tylko ze mam mniejszy budżet niż 2000 zł czy na przykład da rade do 1500zł amplituner + kolumny? nie muszą być to kolumny 5.1, wystarczy tylko stereo. i do tego jakis odtwarzacz dvd blue ray, ale nie mam pojecia jaki:) tak zeby do maksymalnie 2000 zl sie zmiescic.

Dzięki za pomoc!

Podłączam się do tematu. Tylko potrzebuję takiego zestawu+ jeszcze odtwarzacz dvd blue ray. Tylko ze mam mniejszy budżet niż 2000 zł czy na przykład da rade do 1500zł amplituner + kolumny? nie muszą być to kolumny 5.1, wystarczy tylko stereo. i do tego jakis odtwarzacz dvd blue ray, ale nie mam pojecia jaki:) tak zeby do maksymalnie 2000 zl sie zmiescic.

Dzięki za pomoc!

to już lepiej wzmak + kolumny + BR , ale za 1.500 to tylko używki lub najtańsze nowe modele np :

BR:

Ukryta Zawartość

wzmak :

Ukryta Zawartość

kolumny :

małe:

Ukryta Zawartość

duże :

Ukryta Zawartość

wszystko zależy jak masz duży pokój ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pokój jest 5x4, a co do DVD czy Blue ray to nie wiem co lepsze:) dlatego miedzy innymi pisze bo się w tym temacie nie orientuję:)

Dzięki za odpowiedzi:)

Moje posty sa zatwierdzane przez moderatora, więc to trochę trwa, ale jestem w stanie dołożyć więcej do wzmacniacza, bo zamierzam rozbudować w przyszłości ten zestaw. Myślałem w sumie o yamaha rx-v 471 na przykład. Co o nim sądzicie i ewentualnie jakie kolumny(2 podłogowe na razie by mi wystarczyły, ewentualnie z późniejszym dokupienie do 5.1) do tego wzmacniacza.

Pozdrawiam!

Aaa jeszcze mam możliwość zakupu taniej nowego sprzętu, tylko nie wiem co wybrać w sumie- ONKYO TX-SR 308 czy model 608. I czy opłaca się do tego kupować odtwarzacz Onkyo BD-SP 308 czy wystarczy po prostu jakis LG za 370 zł. Nie wiem czy opłaca się płacić 800zł za onkyo. I do tego jaki zestaw kolumn podłogowych radzicie tak do 800 zł. Przepraszam, że tak zmieniam zdanie, ale cały czas szukam najlepszego rozwiązania;) A wpadło mi trochę kasy więc lepiej chyba dołożyć do tego onkyo z tego co czytałem na forum.

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.