Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-V2067 i MA RX8 ?

filutb

Rekomendowane odpowiedzi

witam szanownych forumowiczów,

chciałbym prośić o rade w sprawie zakupu kolumn do kd, jestem posiadaczem amplitunera Yamaha rx-v2067 do którego planowałem dokupić zestaw kolumn (na poczatek 2.0, do póżniejszej rozbudowy), po kilku odsłuchach skłaniałem się w kierunku kolumn Focal 726V lub 826V - wybór uzalezniony powodzeniem w negocjacjach z żoną...

pomieszczenie docelowe gdzie zestaw ma byc zainstalowany to ok 27m2 (salon) z jedną ścianą otwartą - przejście w drugie pomieszczenie (kolejne 10m2), cel budowy zestawu to głównie domowa rozrywka - kino domowe i ps3 (75%) pozostałe to muzyka (preferuję soul i jazz, od czasu do czasu trochę muzyki instrumentalnej) proces spokojnego wyboru został jednak zakłucony nadarzająca się okazją...

kolega z pracy ma do sprzedania zestaw kolumn Monitor Audio RX8 po bardzo atrakcyjnej cenie... wada sytuacji jest pośpiech w podjęciu decyzji i to że dopiero w przyszłym tygodniu bedę mógł zataszczyć swój klocek do niego celem krótkiego odsłuchu... oczywiście zacząłem grzebać po rozmaitych forach i szukać informacji na temat ww kolumn, ale natłok informacji jest ogromny...

wobec tego zwracam się z prośba do szanownych forumowiczów:

czy ktoś miał może do czynienia z takim zestawem (yamaha 2067 + RX8) i byłby w stanie podzielic się ze mna uwagami na ten temat

z góry pieknie dziekuje za pomoc

pozdrawiam

filutb

https://www.audiostereo.pl/topic/82662-yamaha-rx-v2067-i-ma-rx8/

nie kupuj bez odsluchu. rx i yamaha moze zagrac zbyt jasno i sucho. ale lepiej kup te rx8 i zmien ampli :)

ok, jest to jakas mozliwosc, ryzykuje zdrowie jak powiem o tym zonie ale co tam... do Yamahy zaczalem sie juz pomalu przyzwyczajac ale mam ja dopier 3 miesiace wiec nie byloby to szczegolnie bolesne rozwiazanie... znajomy ma je podpiete pod Denona, o ile dobrze pamietam AVR-3311... bede mial wiec mozliwosc sprawdzenia ich na tym sprzecie oprocz mojej Yamahy... jakies jeszcze sugestie co do ampli pod te kolumny? do poniedzialku mam jeszcze chwile czasu wiec moglbym cos ewentualnie wyporzyczyc na jeden wieczor...

na forach spotkalem sie ze zestawieniem RX8 + HK460 ale znajomy sprzedawca sceptycznie wypowiadal sie na temat tego polaczenia - podobno sporo zestawow rx6/rx8 wraca uszkodzonych przy takim zestawieniu (???)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.