Skocz do zawartości
IGNORED

Pionier SA 8500 + TX 9500

fructis77

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadło w moje ręce coś takiego jak w temacie Pionier SA 8500 + TX 9500, jest w 100% spawny

pragnąc coś z tego uzyskać czyli sprzęcik do grania zakupiłem do tego kolumny Altus 200 i teraz zastanawiam się czy da się jeszcze podpiąć do tego zestawu jakieś CD ? A jeśli tak to które ??

myślałem o CA Azur 340C ( może ciut wyższa półka ale nie miałbym zamiaru zmieniać go zbyt szybko) lub o Denon DCD-635. Zaczynam dopiero "zabawę z muzyka jak i sprzętem do odsłuchu" a głośniki zostały wybrane chyba celowo z min 2 powodów

1. to taki, że przy małym dziecku to wolę miec sprzęt który zniesie nagłe "zachcianki" kręcenia gałka mej córci

2. ma służyć do odsłuchu rocka, hard rocka , heavy metalu i jego dalszym tworom

czy jest ktoś w stanie coś doradzić ? CD jestem w stanie zakupić do ok 300-400 zł używane bądź nowe

https://www.audiostereo.pl/topic/82907-pionier-sa-8500-tx-9500/

Szkoda ze kupiles Altusy bo ten Pioneer zasluguje na lepsze kolumny i tu kupno dobrego CD nic ci nie da.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Zacny zestawik (nie licząc kolumn)

U mnie SA 7800 - czyli wzmak mniej więcej z tej samej serii tyle że z wyświetlaczem i produkowany nieco później (chyba że masz 8500II to wtedy są to mniej więcej te same lata)się bardzo fajnie dogaduje z odtwarzaczem Marantz CD63SE

Bez problemu zmieścisz się w budzecie no i w razie czego laser popularny tani i dostepny.

Tyle tylko że stylistycznie do reszty średnio pasuje ale jeśli Ci to nie przeszkadza to polecam

Co do wymienionych przez Ciebie CD to nie wypowiadam się bo nie znam ich.

Polecam chwilę zadumy nad wymianą kolumn jeśli chcesz żeby to fajnie grało. Miałem kiedyś Altusy więc mam porównanie. Wszelkie zmiany konfiguracji sprzętu przy tych głośnikach są w pewnym stopniu bezcelowe

Pozdrawiam

Altusy to na razie przejściówka właśnie ze względu na dziecko jak podrośnie i będzie miało "więcej rozsądku" czyli za ok 2 lata to na pewno je zmienię na porządne podstawki

względnie jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie co do kolumn to z chęcią ujrzę parę sugestii co do nich

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.