Skocz do zawartości
IGNORED

Speaker workshop + waveterminal 192x

bartosz37

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z kalibracją SW, posiadam Win7 kartę waveterminal 192x, przedwzmacniacz słuchawkowy Behringer xenyx 802, wkładka Panasonic WM-61a, JIG. Oprócz pojawiającej się informacji podczas kalibracji "Failed to update the system registry. Please try using REGEDIT" i na początku problemów z rozponaniem karty jako Full Duplex (teraz jest Full Duplex) to podczas kalibracji systemu, nie mogę uzyskać wartości -30 K, 30K na osi Amplitude tak jak to jest podczas generowanie sygnału. Maksymalnie uzyskałem 6,5 K. Podczas nagrywania jest ten sam wynik niezależnie od tego czy mikrofon jest wpięty, czy nie. Na początku myślałem, że to problem z mikrofonem. W porównaniu z mirkofonem Shure C608, Panasonic "zbiera" bardzo słabo i żeby było coś słychać, musze mixer gainem i volumem wykręcać na maksa. Proszę o pomoc w czym może być problem. JIG jest złożony poprawnie i przechodzi test ohmomierzem.

Pozdrawiam

Bartosz

https://www.audiostereo.pl/topic/82961-speaker-workshop-waveterminal-192x/

Na pewno zobaczę artę, ściągnąłem już demo, polutuje sobie tego ich jiga. W między czasie zorientowałem się, że karta dziękowa zaczyna trzeszczeć jak poruszam skrolem myszki. Może mam problem z tą kalibracją bo karta jest zepsuta, czy komuś coś to mówi?

pozdrawiam

Mówi to tyle że masz trochę kiepską myszkę i "syfioze" na zasilaniu :). Ale tak ma większość komputerów ale jestem zdziwiony bo na zintegrowanej karcie to normalka że słychać myszkę ale na innych już nie powinno być takich akcji.

pozdrawiam Arczi

Mam myszkę Logitech MX-518 i nowy zasilacz CORSAIR CX 500W płytę asusa P5Q-E, wcześniej działało wszystko, wczoraj nawet podczas filmu były trzaski, niezależnie już od ruszania myszką. Szkoda mi trochę tej karty Waveterminal, czy ktoś zajmuje się naprawą takiego sprzętu, czy to już raczej na nowe się wymienia? Czy wynika z tego, że do pomiarów lepsza będzie karta zewnętrzna?

od kiedy używasz tego kompa???

Miałem w swoim podobne objawy, oddałem więc do serwisu. Co z płytą główną było nie tak. Poprawili i działa normalnie.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Płytę główną mam dokładnie dwa lata, trzaski ustępują jak włącze kartę zintegrowaną. Waveterminal mam już długo, to stara karta. Zasilacz jest nowy - 2 miesiące, grafika tak samo. Kupiłem teraz SB100, żeby zweryfikować, czy to port PCI, czy WT nie działa. Dzisiaj znów próbowałem skalibrować SW, tym razem zamieniłem mikrofon na Behringera ECM8000, jego czułość na phantomie jest dużo większa, niestety nie ma to żadnego wpływu na wyniki amplitudy. Czy w ogóle mikrofon jest uwzględniany podczas tych wyników?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.