Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Okazja cenowa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Za niedługo w tym klubie klakierów będzie pisał tylko sam pygar z czubsim też mnie tam zbanowali w sumie żadna strata dla mnie :) przebywanie tam przez dłuższy czas grozi skrzywieniem i chorobami psychicznymi.

Prawde mowiac od tego nie da sie uciec cygaret..

Generalnie wole czytac o pewnych i sprawdzonych aukcjach i udanych oczywiscie w sensie pelnego zadowolenia obu stron.

Prawdę mówiąc to karmę mam w poważaniu bo sam decyduje o swoim życiu.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Ukryta Zawartość

Jak mowa o śmieciach np Sony proszę bardzo . Są klamoty za kilka stówek warte , według opini co niektórych tu Kolegów.

Ukryta Zawartość

Pisząc o klasykach w Sansui czy Sony . Mam na myśli, akie rzeczy , ale przecież to tylko Sony i Sanui śmieć nie wart więcej jak z 1500 zł w/w niektórych tu kolegów. Panowie trochę pokory bo nie wszystko na S to śmieć niewart większej sumy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez lukag72

Nikt nie kwestionuje, ze sa ciekawe i swietnie grajace i sony i sansui i nakamishi itd.. Tutaj problemem jest cena wyimaginowana na podstawie prostego mechanizmu marketingowego np:

Ukryta Zawartość

Oferta za ponad 5k pln, po to aby kreowac wartosc zawyzona. Wg mnie to ma porostu wisiec i kluc w oczy, a inna oferta np za 3k ma sie wdawac okazja..

Oferta wysoka, ale w dobie parcia na na analog i tręd w miare ok dla knesera:

Ukryta Zawartość

to samo 1500 pln i to jest srednia wszelkich aukcji na swiecie obecnie od 250 eur generalnie zaczyna sie ten model a konczy oczywiscie w Polsce na 5tys z opisem:

"Magnetofon unikatowy nigdzie niedostepny. Nawet model Dragon jest bardziej dostępny."

Co jest bzdura calkowita,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jimmi

Niech sobie piszą i wystawiają za 20000 zł to rynek ich zweryfikuje . Pamiętam czasy kiedy na przełomie XX w czyli od 2000 do powiedzmy 2008 nastał bum na KD. w owym czasie można było kupić świetne klocki stereo takie jak Rotel Michi , Nakamichi 7 , Nelson Pass ,i wiele innych za psie pieniądze . nawet kilka set zł. a tu powoli wszystko zaczęło wracać do pierwowzoru . Są na zachodzie rzeczy który dzisiejsze ceny są 2-4 krotnie większe od ich nominalnych ceny z okresu sprzedaż sklepowej. np. BBCLS3/5a . Ogólnie cena to pojęcie bardzo szerokie . 20 lat temu można było pod londynem kupić zamek za 15-20 mil funtów. Dziś w Sky Tower apartament sprzedaje się za 150-200 mil funtów za 150 m . a miejsce parkingowe osiąga cenę milona funtów. . To nie jest przegięcie ?

Takie sa trędy obecnie, skoro mowa juz o nierchomosciach to przez Sea Tower w Gdyni, cena osciennych nieruchomosci poszla dwukrotnie do gory, jeszcze w trakcie jego budowy np. przyportowe kamienice.

Wracajac do Londynu to, jest tam juz od dlugiego czasu na budowy apartamentowcow, wystarczy zerknac na Hyde Park. Ale tutaj to sparawa prestizu, poniewaz inwestor zalozyl i narzucil jakosc Majbacha. Drogo, ale wspolmiernie jednak do jakosci.

"A new record has been set by the sale of a penthouse for £136.4 million ($A 211m) in the One Hyde Park development, London."

Ma kilka lat, a do niedawna byl rekordzista

Edytowane przez jimmi

Może już było ...

Nie wiedziałem, że kolumny moża sobie teraz wynająć ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uśmiałem się, bo wrzuciwszy do Googla map adres z linku widzę jakby składnicę złomu???

Firma Handlowa Rajmund Muller, Os. fiz.

wynajem kontenerów hakowych, kontenery hakowe, wynajem nieruchomości, wynajem działki, wynajem hal, wynajem magazynów, sprzedaż działki przemysłowej, wynajem działki przemysłowej,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Firma Handlowa Rajmund Muller, Os. fiz.

wynajem kontenerów hakowych, kontenery hakowe, wynajem nieruchomości, wynajem działki, wynajem hal, wynajem magazynów, sprzedaż działki przemysłowej, wynajem działki przemysłowej,

Ukryta Zawartość

Jak się tyle różnych rzeczy wynajmuje to można i kolumny wynajmować ...

Może bada rynek wynajmu kolumn? ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak mowa o śmieciach np Sony proszę bardzo . Są klamoty za kilka stówek warte , według opini co niektórych tu Kolegów.

Ukryta Zawartość

Pisząc o klasykach w Sansui czy Sony . Mam na myśli, akie rzeczy , ale przecież to tylko Sony i Sanui śmieć nie wart więcej jak z 1500 zł w/w niektórych tu kolegów. Panowie trochę pokory bo nie wszystko na S to śmieć niewart większej sumy.

Ja się tylko zastanawiam czy to choćby w połowie tak dobrze gra jak wygląda...zresztą ja tam widzę Onkyo i Accuphase nie tylko Sony. To co Ty tu wklejasz to są tylko ciekawostki co najwyżej dla kolekcjonera dostępność jest zerowa, a ceny z kosmosu nikt tego nie chce taka końcówka Onkyo kiedyś wisiała miesiącami na alledrogo za parę tysi i nie było kupca, na mnie to żadnego wrażenia nie robi i nie wiem zupełnie czym się tu podniecać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znajomy kupil taka koncowke z retroaudio za ok 40tys, Ty nie kupisz a inny kupi.

Jesli wystarcza Ci granie z budzetowego grajka to nie będziesz sie podniecal M-510.

A to jest majstersztyk wykonania i brzmienia.

Edytowane przez Bumpalump

Znajomy kupil taka koncowke z retroaudio za ok 40tys, Ty nie kupisz a inny kupi.

Jesli wystarcza Ci granie z budzetowego grajka to nie będziesz sie podniecal M-510.

A to jest majstersztyk wykonania i brzmienia.

Na pewno testowałeś u siebie hahha Ty miałeś przecież wszystko!! a jak nie Ty to Twoi znajomi hehhe jesteś tak samo wiarygodny jak te Twoje kolumny DIY i oceny brzmienia i nie gram na budżetówce kolego Bumplalump.

Nie mialem jej u siebie, bo szkoda wozic takiego kloca na kilka godzin.

Grasz na najslabszym accuphase, najnizszym w serii.

Ja tez gram na budzetowce ale bardzo czesto mam u siebie bardzo drogi sprzet i przez to zbieram doświadczenie, a Ty co najlepiej grającego miales u siebie?

Nie mialem jej u siebie, bo szkoda wozic takiego kloca na kilka godzin.

Grasz na najslabszym accuphase, najnizszym w serii.

Ja tez gram na budzetowce ale bardzo czesto mam u siebie bardzo drogi sprzet i przez to zbieram doświadczenie, a Ty co najlepiej grającego miales u siebie?

Najlepiej grającego? to co mam u siebie obecnie :) ale nasłuchałem się wysokich współczesnych modeli takich firm jak Naim, NAD, CA, Roksan, Creek czy Marantz czyli tego czym Ty gardzisz hehhe słuchałem sporo w zaprzyjaźnionym salonie audio w moim mieście do którego mam całkiem niedaleko na wysokich modelach od MA, B&W poza tym miałem całkiem sporo sprzętu z lat 80-90 u siebie Luxmany, Grundigi, Yamahy, Denony nawet jednego Sansui AUX-701 nie miałem Sony przyznaje! nie wiem dlaczego hehhe wszystko głównie z przedziału 1000-3000DM do tego Accuphase E-206 i tego E-302, chińskiego Yaqina MC-100B wypożyczonego na zmienionych lampach i grał rewelacyjnie na moich kolumnach podobał mi się bardziej od Accu E-206 wtedy. Po przesłuchaniu tej całej graciarni doszedłem do wniosku że i tak najważniejsze są kolumny zgranie całości, ustawienie i akustyka! choćbyś nie wiem jak "grubą" elektronikę podłączał tego nie przeskoczysz, przypomniało mi się jak miszcz czubsi napisał w klubie że Sansui jakiś topowy model nie pamiętam który gra tak zajebiście że przy nim wszelkie pierdoły typu ustawienie kolumn akustyka nie ma znaczenia hahha jak czytam coś takiego to mi się słabo robi, na wystawkach audio klasy hi-end często te grube sprzęty są wciśnięte w beznadziejnych pokojach i grają później słabo no ale Sansui to jest miszcz i zagra wszędzie :P

Edytowane przez zeta-j

To fakt ze akustyka i zgranie są najważniejsze ( przede wszystkim dobór wzmacniacza do kolumn )

Ale jeśli poszczególne elementy będą słabe , to żadnym ustawieniem ani akustyka tego nie nadrobisz

Może to Cię zdziwi, ale pomijając ceny wysokich modeli Sansui ( które jak pisałem wg mnie biorąc pod uwagę : wiek , konieczność przeglądu/ serwisu , a nawet wartości sonicznie nie powinny kosztować więcej niż 5-6 tys ) to miałem jakiś czas Accu 206 i do Sansui AU-X1 sporo mu brakowało , jak dla mnie to grał lepiej nawet od Accuphase 303x , którego tez miałem w tamtym czasie.

Za 10-12k można oczywiście mieć lepszy i nowszy wzmak niż najwyższe Sansui ( choćby lampa Cary, Audio Research, VTl , Mcintosh ,...,) choć i to kwestia gustu i upodobań

Nie wszystko co Sansui złoto i się swieci ( te niższe modele faktycznie nie wyróżniają się niczym na tle konkurencji ( luxman, Marantz, yamaha etc ) ale te najwyższe ( kupione w dobrym stanie i rozsądnej cenie 5-6 tys ,choć o to coraz trudniej ) wcale nie odbiegają od wysokich współczesnych modeli Nada, Marantza a nawet Naima ( a słuchałem naprawdę wysokich modeli ) z tym ze kupno tych nowszych to zawsze mniej potencjalnych problemów

Także o ile rozumiem jeszcze nagonkę na handlarzy - naganiaczy

To zdrowy rozsądek i przede wszystkim odsłuchanie sprzętu przed wyrażeniem opini jest jak najbardziej wskazane

Choć pewnie i tak za chwile zostanę zhejtowany

Ale co mi tam..,,

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

Nowe naprawde potrafia sie sypać już po kilku latach, szczególnie denony, marantzy, xindaki, vincenty, cambridge audio naprawa czesto przysparza sporych trudności bo większość jest sterowana mikroprocesorem, z serwisami autoryzowanymi wcale nie jest kolorowo bo takie naprawy bywaja nieopłacalne. Z odtwarzaczmi tez nie jest kolorowo, czytniki czesto sa dosteone ale trwalosc nw poziomie 2-3 lat w porównaniu do tego co bylo kiedys to jakas kpina.

Bawię się w audio jakieś 20 lat i o ile ( jak pisałem już chyba w innym wątku ) postęp w źródłach cyfrowych jest naprawdę zauważalny , szczególnie w ostatnich latach ( i dlatego nie wszedłbym już w odtwarzacz CD , tak nowy jak i stary 1) ze względu na zawodna mechanikę 2) nawet najlepszy z 16/44 płyty nie zagra tak jak plik 24/192 - oczywiście moim zdaniem)

W kolumnach ( a raczej głośnikach ) ten postęp również widoczny

Ale w wzmakach jakoś najmniej to poszło do przodu ( zasilanie , znów według mnie, jak było tak jest najważniejsze )

A niektóre elementy jak np. Kondensatory są nawet mniej trwałe niż przed laty.

Problemem pozostaje dostępność części (zamienniki to już zmiana brzmienia ) i umiejętny fachowy serwis ( bo wielu tych tunningowcow może wyrządzić więcej szkody niż pożytku ) wiec jak ktoś lubi vintage to trzeba mieć naprawdę zaufanego fachowca

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

Kolumny to podstawa, ale gdy te masz juz na pewnym poziomie to szukasz dalej elektroniki.

Nie wiem ile dałeś za e302 ale w przyszłości szukaj e303x lub e305

Accuphase E-206 kosztował mnie 2,2tyś, a ten E-302 3,5tyś po wielkich negocjacjach, handlarz by nie puścił za tyle hehhe kupiony od gościa który zmieniał na E-350 w zasadzie nabyte zupełnie przypadkowo trochę żałuję bo mogłem mieć coś innego choć i tak ten E-302 jest bardziej szczegółowy, jaśniejszy w brzmieniu od E-206. Tego modelu E303X nie kupię ze względu na wiek i wygląd, choć pewnie gra lepiej, bardziej bym się skłaniał do kupna nowszych używanych modeli tej firmy.

Z nowszych fajnie grających jest E-308 ale w jego cenie jest E-405 i koło sie zamyka, zawsze za podobne pieniądze dostaniemy lepsze starsze albo gorsze nowsze, identycznie z samochodami. E-303X ma swoje lata ale to trwały sprzet, ludzie oddaja je na serwis ale poza czyszczeniem przełączników nic tam nie trzeba wiecej robic, zadnego kondensatora w accu nir wymienilem, wszystkie zawsze jak z fabryki.

A na żywo prezentuje sie duzo lepiej niz na zdjęciach, wskazniki tez w rzeczywistości nie sa takie małe.

A na żywo prezentuje sie duzo lepiej niz na zdjęciach, wskazniki tez w rzeczywistości nie sa takie małe.

Oba wygladaja rewelacyjnie, zreszta bardzo podobne sa. Cholernie mnie korci Accuphase, pewnie kiedys poskromie ktoregos,

Jest teraz na olx ładna sztuka 303x

W cenie 5750 pln

Jak na mój gust wciąż trochę za dużo

Ale jakby stargować do 5k ,( i wszystko z nim ok ) to warte zastanowienia.

Trwałość potwierdzam

Gość któremu sprzedałem swojego , oddał do firmowego serwisu- pomierzyli, posprawdzali , przepsikali , powiedzieli ze trzyma wszystkie parametry i oddali bez grzebania

Ilu ludzi tyle opinii

Nie jestem jakimś tam od razu fanem Accuphase, ale podoba mi się to w jaki sposób ta firma podchodzi do kwestii trwałości swoich wzmacniaczy jest gdzieś film na necie o produkcji Accu, nie znam się na elektronice, ale ponoć te wzmacniacze są tak zaprojektowane żeby nie działały wysilone podczas pracy stąd chyba ta niska awaryjność. Podejście do klienta też mają całkiem przyjemne posiadacze najstarszych modeli tych 40letnich są u nich naprawiane i wymieniane są zużyte elementy.

Z tym ze nawet te Accuphase można załatwić nieumiejętnym doborem kolumn

Jak podpiąłem 303x pod Infinity Kappa 8(!w trybie extended bass- człowiek był młody i urządzał sylwestra w domu działkowcami i chciał się pochwalić jaki to jego sprzęt ma power- cóż błędy młodości, na szczęście wzmak to przetrwał )albo Infinity Re 90 to po 2h grania rozgrzał się jak farelka. Słychać było ze to nie jest optymalne połączenie

Podobnie było z Sansui AU-X1

Dlatego dziwi mnie jak ktoś w klubie Sansui twierdził ze bodajże 911 robi z Re 90 co chce

Szkóda wzmacniacza ( kolumn zreszta tez )

One naprawdę grają ładnie, ale do takich kolumn to są amerykańskie końcowy

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.