Skocz do zawartości
IGNORED

Czy zakładka Bocznica jest potrzebna?

Gość rochu

Zamknięcie Bocznicy  

67 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za zamknięciem zakładki Bocznica?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Zawsze wydawało mi się, że audiostereo.pl jest forum tematycznym, skierowanym dla osób, które zainteresowane są tematyką sprzętu audio, kinem domowym, muzyką..

Odnoszę jednak wrażenie, że tak na prawdę mamy do czynienia z dwoma tworami w ramach jednego (tylko z nazwy) forum.

Bocznica nie jest już merytoryczną częścią całego forum, odskocznią dla luźnych rozmów, niemieszczących się w ramach innych zakładek lecz odrębnym światem wobec zakładek tematycznych.

W zasadzie to taki "onet-bis" z podobnymi postaciami, podobnym słownictwem, podobną postawą dla innych dyskutantów...

Bocznica podnietą stała się antytezą samego audiostereo.pl dając życie postaciom, które często osobiście nie chciałbym spotkać w realnym świecie. I jest to odczucie nie tylko moje ale wielu innych forumowiczów, z którymi na ten temat rozmawiałem.

Może więc warto zastanowić się czy jest sens utrzymywać Bocznicę przy życiu nadal, skoro przestała ona służyć jakimkolwiek celom związanym z audiostereo.pl a pełni ona jedynie rolę ścieku i miejsca przechowania dla osób, których aktywność z tematyką forum nie ma nic wspólnego?

Dlatego też proponuję się zastanowić nad ewentualnym zamknięciem tej zakładki.

W tej zakładce są zakładane idiotyczne tematy.

Niektórzy przestaliby istnieć,bo gówno wiedza o audio,a szaleją np.takim wątkiem jest polityka.

Póki tak zakładka jeszcze istnieje zastanawiam się na następującym wątkiem-

Ujście gazów z człowieka po spożyciu potraw...i tu można ciągnąć do woli,bo wiele jest potraw i kuchni.

Także tematy z bocznicy mocno przypominają mi takie pierdolety pisane bez żadnej świadomości autorów wątkow.

Rochu tylko te skrzypczaki,józwy,yamniki,mlb...i inne tam sie rozwinęły intelektualnie-to kolesie z bocznicy))

No to gdzie audiofil znajdzie ujście frustracji ze słabego systemu...np.?No gdzie,jak nie na bocznicy?Po to ona jezd.

Rochu,kto ci zalazł za skóre...przyznaj się.

Takie rzeczy ci do łba lezą...podejrzane to jezd.

proponuje w zamian bocznicy zamknąć 60% wątków "tematycznych" służących do bicia piany i pomiarów druta, głównie!

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jak komuś się nie podoba, może nie zaglądać. To nie działa jak warsztat ślusarski czy agencja towarzyska przez ścianę.

Wybacz kolokwializm, ale jeżeli w mieszkaniu capi Ci (wybaczcie) z kibla to udajesz, że nic się nie dzieje i po prostu nie zaglądasz tam?

Wybacz kolokwializm, ale jeżeli w mieszkaniu capi Ci (wybaczcie) z kibla to udajesz, że nic się nie dzieje i po prostu nie zaglądasz tam?

To porównanie...ni z gruchy ni z pietruchy.Co ma piernik do wiatraka?Komu wadzi ten nie wchodzi...proste jest zawsze najtrudniejsze.

Czy jakakolwiek informacja z Bocznicy przedostaje się do zakładek Stereo, DIY bądź Muzyka? Tu właśnie analogia do capiącego kibla jest nietrafiona.

Gość rochu

(Konto usunięte)

To porównanie...ni z gruchy ni z pietruchy.Co ma piernik do wiatraka?Komu wadzi ten nie wchodzi...proste jest zawsze najtrudniejsze.

Wiadomo, że Bocznica to szambo.

Owszem jest pewna grupa osób uwielbiająca się w nim nurzać do upadłego.

Jednak jak da się zauważyć, płynny nawóz z tego działu rozlewa się po reszcie forum.

Zauważ proszę także, iż są ludzie, którym sama świadomość istnienia takiego zjawiska na tym forum przeszkadza.

I wchodzenie bądź nie wchodzenie na Bocznice nie ma tutaj nic do rzeczy.

Jednak jak da się zauważyć, płynny nawóz z tego działu rozlewa się po reszcie forum.

Zauważ proszę także, iż są ludzie, którym sama świadomość istnienia takiego zjawiska na tym forum przeszkadza.

Jestem niezmiernie ciekaw w jaki sposób może przeszkadzać komuś,coś co istnieje bez obowiązku wchodzenia.Nie wchodzisz i nic do ciebie nie dotrze.

Demokracja ma to do siebie,że musisz do swojej tezy przekonać większość.Wątpie bardzo.

Ja uważam, że przez wzgląd na moderacyję trzeba koniecznie zachować Bocznice. Muszą się gdzieś chłopaki wyszaleć, wypląsać, bo jak się moderator nudzi i czuje niepotrzebny, a przez to niespełniony, to...wiadomo. Bez Bocznicy rozejdą się po Stereo, Analogu i innych zakładkach i wtedy to trzeba będzie już naprawdę szybko inne forum zakładać.

Ponadto uważam tak jak >Stary<, że moderacyja tu na Bocznicy podciąga się mentalnie. Trzeba wykazać się człowieczeństwem, zrozumieć to i zachować Bocznicę.

Tylko patrzec jak "site"zrobi z bocznicy cos na ksztalt klubu z abonamentem.I ze to niby rozwiaze problem.Jak chcesz tam wchodzic i pisac to plac i tyle.

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

Mozna pozamykać i bocznicę i pare innych rzeczy np. nirwanę ze szwagrem.

W jednej celi proponuję))

Ja uważam, że przez wzgląd na moderacyję trzeba koniecznie zachować Bocznice. Muszą się gdzieś chłopaki wyszaleć, wypląsać, bo jak się moderator nudzi i czuje niepotrzebny, a przez to niespełniony, to...wiadomo. Bez Bocznicy rozejdą się po Stereo, Analogu i innych zakładkach i wtedy to trzeba będzie już naprawdę szybko inne forum zakładać.

Ponadto uważam tak jak >Stary<, że moderacyja tu na Bocznicy podciąga się mentalnie. Trzeba wykazać się człowieczeństwem, zrozumieć to i zachować Bocznicę.

To może jakieś kursa im załatwić trza,aby na tegorocznym audio show zaczęli sobą coś reprezentować-bo póki co to cienko to widzę...gdzie jest Józwa??

Dla mnie zakładka STEREO zaczyna trochę szambem zalatywać, ale czy ja wiem, może mam katar?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To może jakieś kursa im załatwić trza,aby na tegorocznym audio show zaczęli sobą coś reprezentować-bo póki co to cienko to widzę...gdzie jest Józwa??

Najlepiej w zdobywaniu umiejętności wsiadania na konia po plecach innego człowieka. Wówczas będą sobą coś reprezentowali.

>>>stary audiofil,

"...gdzie jest Józwa??..."

Stary, czekanie na jozwę jest jak czekanie na GODOTA. Jozwa ostanio na krótką chwilę wychynął w wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post numer 26 305. Napisał, że się magnetofonikiem teraz bawi.

Pozdro,

Yul

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla mnie zakładka STEREO zaczyna trochę szambem zalatywać, ale czy ja wiem, może mam katar?

Za to w Hi-End az kipi... Od bajek. Wystarczy same tematy poczytac bez wchodzenia do srodka.

?👈

Zakładka stereo rzeczywiście stała się dość płytka - ale wg mnie to dobry objaw. Mamy wiele innych, bardziej specjalizowanych zakładek, mamy DIY, mamy Kluby - tam odbywa się wartościowe forumowe życie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Zakładka stereo rzeczywiście stała się dość płytka - ale wg mnie to dobry objaw. Mamy wiele innych, bardziej specjalizowanych zakładek, mamy DIY, mamy Kluby - tam odbywa się wartościowe forumowe życie.

Na co to człowiekowi przychodzi...zgadzać się z moderatorem...Nie dajmy sobie zamnknońć bocznych torów naszego życia...życią

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To też właśnie o tym mówię, tylko w małej przenośni :)

Owszem w Hi-End także kiszka, ale, że tam się tak stało to przemilczę.... Wujek Dobra Rada szpanuje i jest jak jest :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

na sezon ogórkowy mógłbyś poszukać mniej oklepany temat.....żałosne

Co do likwidacji Bocznicy - wladz tu ma rację, sprawa była dyskutowana wielokrotnie. Gdzie by nie spojrzeć - praktycznie każde większe forum tematyczne ma taki dział.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Bocznica jest potrzebna jesli chce sie porozmawiać na inny temat niż audio to można tu spokojnie pisać o czymkolwiek taka zakladka

ODCHWASZCZA rdzenne AUDIOSTEREO ktoś ma głupawkę inny problem chce porady społeczności audio-stereo może śmiało tutaj pisać o czymkolwiek i dobrze...

POLIK

Dlatego też proponuję się zastanowić nad ewentualnym zamknięciem tej zakładki.

Ja proponuję ,że jeżeli komuś przeszkadza bocznica to naprawdę nie musi tam zaglądać !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.