Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe do 550 zł na allegro bądź ceneo

Turista

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam niedrogiego kina domowego 5:1 do 550zł na allegro bądź jakimś sklepie internetowym.

Kino musi dobrze grać i posiadać wejście HD. Będę go używał głównie do słuchania muzyki z pendrive i oglądania filmów

Powinno być w miarę "nowoczesne" ;))

w tej cenie jakiekolwiek zakupisz będzie grało podobnie

szukaj tańszych firm : LG , Samsung bo za nazwę nie opłaca się dawać kasy w tym przedziale np:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja bym rozważył jednak używkę :

Ukryta Zawartość

ale nie jest kompletna > brak satelit i suba

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja w tej cenie bym proponował zestaw głośników Geniusa np.

Ukryta Zawartość

Moi rodzice maja jeden z poprzednich modeli podlaczony do DVD i działa to w kinie całkiem przyzwoicie jak na tak smieszne pieniadze. Dobierz tylko do głosnikow jakies DVD albo Bluray z analogowym wejsciem 5.1 i obejdzie sie bez ampli. Stereo brzmi marnie, ale na imprezy sie nada ;)

Ukryta Zawartość

Turista, ze swojej strony mogę polecić Philips HTS3540. Opisywany zestaw, to klasyczne 5.1 z odtwarzaczem DVD i obsługą DivX oraz plików z USB. Obecnie w wybranych sklepach objęty jest upustem 150 zł w ramach akcji „Fascynacja dźwiękiem”. Licząc z upustem jego cena kształtuje się w granicach 600 zł, więc to czy będzie to dla Ciebie interesujący wybór, jest uzależnione od tego czy 550zł to kwota sztywna.

W razie Waszych pytań dot. produktów Philips jestem dostępny na skrzynce mailowej - ekspert[malpa]philips.com

Witam, trochę masz za duże wymagania jak na zadany budżet.

Albo kupujesz funkcjonalny plastik, albo w miarę grający sprzęt z mdf, czy płyty wiórowej.

To, co polecił Ci Maciejoss brałbym bez zastanowienia, bo widać, że sprzet schludny i zadbany i technicznie nie ma porównania co do All in one.

Nie ważne, czy to polecany przez kolege Philips, Samsung, czy inne tego typu zabawki-plastik nie gra!

Wiem, co mówię, bo nawet kiedyś dla żartu jakieś plastikoqwe logitechy kolegi włożyliśmy w mdf i zagrały jak zupełnie inne głosniki(litraż ten sam)

Poza tym mimo, ze zintegrowane KD jest bardzo ładne i ustawne to ma jeszcze większą wadę niż brzmienie; ewentualna awaria lasera, czy innego podzespołu kończy zabawę.

Bierz jakąś używkę, a jak chcesz koniecznie nówkę to jakiś tani blue-ray koniecznie z analogiem 5.1 aby mieć dekodery i analogiem na geniusy jakieś jak pisze bruner11 i będzie ok

pozdrawiam

"... kina domowego 5:1 do 550zł ... Kino musi dobrze grać i posiadać wejście HD. Będę go używał głównie do słuchania muzyki...

Mnie kino które niedawno miałem wyniosło jakieś 5700, składało się głównie z używek (jedynie kolumny nowe), bez hdmi i i tak mnie nie zadowoliło więc za 550 to jedynie mogę życzyć powodzenia ;)

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

• 2 tygodnie później...

Proponuję wstrzymać się z zakupem. Nie da się polecić niczego sensownego w tej kwocie. Poza tym kino domowe nie jest przeznaczone do słuchania muzyki - ono odtwarza ją tylko "przy okazji". Pomyśl o sprzęcie stereo z drugiej ręki.

Czasem trafia się aukcja z systemem 5.1 mivoca za ok 500zl. W swojej cenie rewelka i nawet w diy sie nic nie zrobi za ta kwote. Sub aktywny a do reszty potrzeba amplitunera.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.