Skocz do zawartości
IGNORED

CD z wyjściem regulowanym

Dancer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie przepadam za wątkami... zestaw za 1500zł? kolumny do 900zł? wzmak+monitory do 200zł? aż... sam zakładam podobny...

Zakładam taki wątek bo nigdy się nie interesowałem odtwarzaczami CD z regulowanym wyjściem... a muszę dość szybko jakiś kupić. Byłby podłączony z 2 monoblokami... Jest to mój drugi system audio w domu... więc w nim presji na jakość dzwięku nie mam. Chciałbym coś szybko kupić w stosunku jakość/cena/ Do 500zł.... i naturalnie z pilotem : )

https://www.audiostereo.pl/topic/83173-cd-z-wyj%C5%9Bciem-regulowanym/

Marantz CD5000. Uwazaj tylko bowiem po calkowitym odlaczeniu od sieci ustawienie glosnosci wraca na max.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Marantz CD5000. Uwazaj tylko bowiem po calkowitym odlaczeniu od sieci ustawienie glosnosci wraca na max.

Na to co powyżej też jest rada, Yamaha CDX-880 lub 890. Regulacja sygnału wyjściowego regulowana manualnie lub z pilota(na zasadzie potencjometru)

Taki cd można śmiało podpinać pod końcówkę.

Jeżeli lubisz ciepły dźwięk to Kenwood'y 5090, 4090 (duży pierwszy plan, CD-text) lub 7060, 7020. Jasne brzmienie to 7090. I jest jeszcze bardzo dobra Yamaha CDX 993. No i tanie Yamahy serii 3 i 4 - też mają wyjścia regulowane.

Ja mam dp 7020 dobry sprzęt, laser dostępny. Pilot super sprawa wygaszenie wyświetlacza itd. regulacja głośności na potencjometrze z silnikiem. Wyjścia ma 2 regulowane i z pominięciem potencjometru. U mnie i tak robi za transport (używałem chyba z 3 razy). No i sensowne przetworniki pcm1701P. No i brał bym z serii 70XX dużo lepsza :)

pozdrawiam Arczi

Bardzo dziękuję za cenne rady... O takich detalach jak maksymalna głosnosc po odpieciu z sieci czy brak mozliwosci całkowitego wyciszenia nie wiedziałem : )

Idealnie jeszcze by było gdyby odtwarzacz miał potencjometr głosnosci.... Widzę, że mają ale chyba tylko do podpietych sluchawek... zgadza sie?

Dancer: odtwarzacz z wyjściem regulowanym potencjometrem pewno znajdziesz, ale co się naszukasz, to Twoje ;) Czy rozważałeś inne rozwiązania? Np. dowolne (tanie) CD jako transport i do tego DAC z regulacją poziomu, np. beresford. Ewentualnie CD bez regulacji poziomu i prosty przedwzmacniacz, chociażby DIY (cztery gniazda, potencjometr, parę kawałków przewodu). W obu przypadkach będzie prościej z realizacją, no i taniej niż zakładasz.

A może VolcanO? Wtedy miałbyś przedwzmacniacz w wersji full wypas ;)

Witam ponownie : )

Kombinuję na kilka sposobów....

W tym momencie w moim pokoju mam PC WYJŚCIE OPTYCZNE --> DAC ZERO --> BLACK HORSE PV1 LAMPA --> 2 MONOBLOKI DIY --> XAVIAN GRAN COLONA

W salonie DENON PMA 700AE + TONSIL SIESTA : ) (wystawione na Allegro)

Roszada będzie polegała na tym... że chcę kupić jakieś ciekawe monitory.... sprzedać preamp..... monobloki i xaviany wstawić do salonu.... do nowych minitorów dokupić końcówkę mocy - a DAC ZERO będzie wtedy przedwzmacniaczem : )

na dole miałby zostać xaviany + monobloki + cd z regulacją : )

tak to sobie wymyśliłem : )

Ja jedynie mogę powiedzieć że DP 7020 ma wyjście regulowane na potencjometrze z silnikiem (więc działa z pilota). Wiem bo mam u siebie tyle mogę pomóc. Może ktoś jeszcze zna jakieś CD z potencjometrem to Ci pomogą i będziesz miał z czego wybierać. Więc niektóre modele mają takie rozwiązanie.

Pozdrawiam Arczi

Mój CD który teraz sprzedaję... ma wyjście "monitor out" regulowane potencjometrem.... największą ( i jedyną) jego wadą jest brak pilota : )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

CD z potencjometrem głośności to rzeczone wcześniej Onkyo Integra 6850. Do nabycia na Allegro nawet poniżej 300zł. Solidna budowa, świetny design, dobre brzmienie. Może warto się rozejrzeć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.