Skocz do zawartości
IGNORED

lampa za 800zł od chinoli

qzder

Rekomendowane odpowiedzi

Zostały mi polecone przez wiarygodne źródło, ale może ktoś osobiście posiada któryś z tych lamp i byłby w stanie coś więcej powiedzieć, jak się sprawują?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Oba z przesyłką do Polski do 800zł.

Ktoś coś takiego posiada? To byłaby pierwsza moja lampa.

Muzyka z komputera przez Musiland Monitor 02 -> Nad 310 -> Tannoy F1 obecnie.

Będę zadowolony?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/83190-lampa-za-800z%C5%82-od-chinoli/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) masz o 2 stówy taniej - też z przesyłką.

Ukryta Zawartość

Jak oni to robia za takie pieniadze, kurcze. EL34 w SE moze byc ciekawe.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) masz o 2 stówy taniej - też z przesyłką.

16 dolców różnicy - to raczej nie jest 2 stówy taniej.

Jak to będzie grało?

Ukryta Zawartość

16 dolców różnicy - to raczej nie jest 2 stówy taniej.

Jak to będzie grało?

Kurcze, głowę dałbym sobie odciąć że wychodziło bez przesyłki ok 500 zł. Może źle zalinkowałem bo miałem otwartych kilka zakładek.

Właśnie sprawdziłem:

cena - 189$ - to wg ebaya 530zł

przesyłka - 48$ - tu się chyba rąbnąłem bo to 130zł

W SUMIE 660zł - czyli różnica 140 a nie 200zł.

Sprawa cła i podatku zależy też tzw. farta kupującego, jak Chinczyk wyceni przesyłkę na powiedzmy jakieś 100USD istnieje możliwość że unikniemy cła i podatku, natomiast jeśli przesyłka zostanie wysłana przez UPS lub DHL na pewno nie da się uniknąć tzw. opłat obsługi celnej.

Jest jeszcze jedna sprawa te najtańsze wzmacniacze nie gwarantują że dobrze zagrają zazwyczaj one tylko są i często wymagają już na starcie poprawek.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

MINI L3 EL34 x 4 Push Pull Tube Integrater Amplifier kupiony.

Z konta zeszło 755zł - po wymianie kursu, z przesyłką - płacone paypal'em.

Jak dojdzie i czy płaciłem dodatkowo vaty, cła - dam znać.

Dzisiaj dostałem wiadomość, że paczka została wysłana.

Dostałem również numer trackingowy z Hongkong Post.

Nikogo nie prosząc paczka została zaznaczona jako Gift i wartość przesyłki została zaniżona do 90$, więc bardzo możliwe, że ominie mnie płacenie cła.

Oprócz tego dostałem zdjęcia jak wygląda paczka, którą mi wysłali oraz zdjęcia listów przewozowych.

Paczka wygląda bardzo porządnie.

Ciężko w to uwierzyć, ale wygląda na to, że chinole pod tym względem są ogromnie porządni.

Ciekaw jestem kiedy tylko to do mnie dojdzie. Bo wysłałem najtańszą opcją - pocztą.

• 2 tygodnie później...

Nie. Wysłane najtańsza opcją, która może teoretycznie iść nawet 8 tygodni, co w praktyce raczej nie powinno się zdarzyć. Jak dojdzie to na pewno dam znać.

Jak już mówiłem dostałem zdjęcia jak wygląda moja paczka - do wglądu w załączniku.

Jak dojdzie to dam również zdjęcie jak wygląda po podróży prawie do okola świata.

Kolumny do mojej lampy też już idą do mnie: Bang & Olufsen Beovox S 80.2 SEAS ;) Mam nadzieję, że się zgrają - bo nigdy na uszy nie widziałem żadnego z nich.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mi z HK szła mała lampka 4 dni z dostawą do domu ale kurierem za 56pln

a tych głośnikach mówisz? sympatyczne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

mnie kurier kosztował by w przeliczeniu około 550zł (czyli prawie tyle co sam wzmacniacz...), lotniczy 360zł, a pocztą którą wybrałem zapłaciłem 180zł.

głośniki kupiłem dokładnie te. mam nadzieje, ze zjedzą na śniadanie moje obecne tannoy'e f1 ;)

mnie kurier kosztował by w przeliczeniu około 550zł (czyli prawie tyle co sam wzmacniacz...), lotniczy 360zł, a pocztą którą wybrałem zapłaciłem 180zł.

głośniki kupiłem dokładnie te. mam nadzieje, ze zjedzą na śniadanie moje obecne tannoy'e f1 ;)

strasznie drogi kurier!

ja kupowałem to

Ukryta Zawartość

tyle dosłownie kosztował kurier z dowozem do domu , załatwia opłaty celne płacisz gotówka przy odbiorze, zamawiałem w pon to we wtorek wysłał, był w niemczech

w środę a polsce czwartek (2dni u nas musieli spowolnić) i w piątek nie zdążyli się wyrobić z jakimiś dokumentem i odebrałem w pon po weeku, w sumie szybko i całkiem nie drogo ,

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Kupowałem dwie lampy z HK , pierwsza szła statkiem równe 8 tygodni , koszt był zaniżony ale cła i tak nie uniknąłem, pocztowy urząd celny zażyczył sobie przesłania potwierdzenia zakupu z paypala - wystarczyło im skopiowane i wklejone do dokumentu tekstowego , więc można było kwotę zaniżyć , ale za to grozi sprawa karna , więc wolałem nie ryzykować:).Druga lampa szła DHL-em , trwało to kilka dni , koszt też był zaniżony , ale też nic to nie dało , bo mają swój cennik i zapłaciłem pełne cło i vat.

1% cło + 23% vat

"Macc666" cło na wzmacniacze jest w wysokości 4.5% skąd Ci się wzięło 1% ? zobacz w bazie danych TARIC Measures Information

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

a jak mnie dorwą to jaki procent biorą od ceny?

Do ceny wzmacniacza razem z kosztami transportu musisz doliczyć 4.5%( cło) i wartość która Ci wyjdzie pomnożyć razy 23%(vat) i masz cenę końcową

Ukryta Zawartość

" When The Music's over, turn out the lights"

To i ja opiszę swoje doświadczenia. Żeby nie czekać długo na przesyłkę i uniknąć ewentualnych problemów z uszkodzeniami mechanicznymi jakie mogły powstać przy przesyłce z tak daleka kupiłem u lokalnego dystrybutora z Gorzowa. Zapłaciłem "płacę z Alledrogo" pieniądze były w tym samym dniu już się cieszyłem że do końca tygodnia będę testował sprzęt wysłany kurierem.... no i tu się sporo pomyliłem. Pomimo iż towar był dostępny na aukcji nie było go u dystrybutora, czekałem prawie miesiąc (bez kilku dni) aż statek trafi do portu a towar do dystrybutora. Kiedy wreszcie żona odebrała od kuriera, po powrocie z pracy szczęśliwy odpakowałem karton. No i kolejna kucha wzmacniacz odpakowałem, ale jedna tuba z lampami grzechotała, zerwałem folię jedna z lamp mocy się wysypała. Zrobiłem zdjecia wysłałem do dystrybutora, otrzymałem odpowiedź że przyśle parę. Ponieważ opakowanie było zgniecione powstało to pewnie podczas transportu z pola ryżowego, gdyż było oryginalnie zapakowane. Dystrybutor nie raczył sprawdzić w jakiem stanie jest przesyłka, wzmacniacz był odpakowany i dołożona karta gwarancyjna. OK niech i tak będzie lampki w końcu przyszły wreszcie byłem przekonany że usłyszę wreszcie ten wzmacniacz. Po włożeniu, podgrzaniu i regulacji biasu pogłośniłem z jednego kanału słychać było "pierdzenie i trzaski" z tego, którą parę lamp otrzymałem na wymianę. Znów podłamka myślałem ze uszkodzony jest sam wzmacniacz, zamieniłem lampy i trzaski z drugiego kanału. Obejrzałem otrzymane lampki i od razu gołym okiem było widać nawet dla takiego lamera że są całe osmolone w porównaniu do lamp, które otrzymałem wraz ze wzmacniaczem zafoliowanymi przez producenta. Więc dystrybutor w ramach rekompensaty wysłał wypalone lampy, ale czego można się spodziewać. Nie zamawiałem zza granicy żeby tego wszystkiego uniknąć tylko kupiłem w kraju za wyższą cenę jak widać bez sensu.

To i ja opiszę swoje doświadczenia.

Witam

Wiedziałeś przed kupnem, że będziesz musiał czekać prawie miesiąc na towar? Jeżeli nie to jakaś paranoja, :((

Pozdrawiam

No właśnie towar był wystawiony na popularnym portalu bez żadnej adnotacji o niedostępności. Po trzech tygodniach czekania i kilku zapytaniach skierowałem transakcję do centrum sporów dopiero skontaktowano się ze mną i poinformowano o niedostępności i problemach z przesyłką. Jako rekompensatę zaproponowano mi 100 zł rekompensaty i zapewnienie że towar dotrze w przeciągu następnego tygodnia. Tak jak opisałem praktycznie miesiąc czasu i niesprawdzony towar w dodatku wypalone lampy na wymiankę. Poniżej krytyki. Oczywiście oceniłem i wystawiłem odpowiedni komentarz ale z perspektywy czasu wolałbym zapłacić 500 zł mniej z takim samym efektem nawet nie wiem czy nie lepszym bo lampy mogłyby dotrzeć w całości.

Ukryta Zawartość

a ktoś bawił się taką lampeczką?

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Ukryta Zawartość

a ktoś bawił się taką lampeczką?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.