Skocz do zawartości
IGNORED

pianocraft [subwoofer]

guerreros

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, i jak zwykle dalej wałkujemy temat pt: jaki subwoofer do piano E410 tym razem, do kwoty 600zł używany mieszkanie 12m polecacie Państwo szanowni audiofile bo zdaje sie że nie domaga z basikiem:)trochę sobie ironizuję ale proszę o poważne rady

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/83220-pianocraft-subwoofer/

Witam, i jak zwykle dalej wałkujemy temat pt: jaki subwoofer do piano E410 tym razem, do kwoty 600zł używany mieszkanie 12m polecacie Państwo szanowni audiofile bo zdaje sie że nie domaga z basikiem:)trochę sobie ironizuję ale proszę o poważne rady

pozdrawiam

Sprzedaj kolumny od piano dołóż te 600 zł przeznaczone na suba (ewentualnie więcej jak możesz) i kup "normalne" kolumny.

Miałem piano i suba za ponad 2000 zł porażka, dźwięk kompletnie się nie zgrywał, wolny buczący bass żyjący własnym życiem.

Jesli Pianocraft "niedomaga z basikiem" na 12m/2 to chyba kolega ma cos z uszami albo slucha z mp3 albo nigdy nie slyszal e410/810 albo wszysko razem wymienione powyzej - jednym slowem subwoofer w tym pomieszczeniu i tej cenie jest bardzo zlym pomyslem - wiem to z wlasnego doswiadczenia bo dalem sie wrobic przy zakupie w suba yamahy ze niby ma malo basu. Wiec teraz z stoi jako podkladka pod kwiatka :). A i jeszcze jedno u mnie stoi e810 w pokoju 18m/2 i basu nie brakuje. Taka jest moja opinia jak najbardziej powazna.

Pozdrawiam.

niedobrze, bo jednak bądzmy uczciwi na małych poziomach głśnośći bas nie jest zadowalający, chyba żeby zainwestować w podłogówki typu klipsch rf52 ale to już więcej kasy,mają dużo tych decybeli powinna pociągnąć, co myślicie o takim rozwiązaniu

Sprzedaj kolumny od piano dołóż te 600 zł przeznaczone na suba (ewentualnie więcej jak możesz) i kup "normalne" kolumny.

Miałem piano i suba za ponad 2000 zł porażka, dźwięk kompletnie się nie zgrywał, wolny buczący bass żyjący własnym życiem.

miałeś jakieś doświadczenia z innymi kolumnami w zestawieniu z PC, może coś doradzisz

niedobrze, bo jednak bądzmy uczciwi na małych poziomach głśnośći bas nie jest zadowalający, chyba żeby zainwestować w podłogówki typu klipsch rf52 ale to już więcej kasy,mają dużo tych decybeli powinna pociągnąć, co myślicie o takim rozwiązaniu

miałeś jakieś doświadczenia z innymi kolumnami w zestawieniu z PC, może coś doradzisz

Porównywałem oryginalne kolumny PC z Infinity Beta 20, duża poprawa pod każdym względem, kolumny grały "dużym" dźwiękiem jakby były sporo większe, fajne potrafiły zejść na basie, ogólnie bardzo kulturalne kolumny jak na masową budżetówkę, i co ważne łatwe do napędzania przez słabsze wzmaki. Sprzedałem je i teraz żałuje :-/

Gość rydz

(Konto usunięte)

Porównywałem oryginalne kolumny PC z Infinity Beta 20, duża poprawa pod każdym względem, kolumny grały "dużym" dźwiękiem jakby były sporo większe, fajne potrafiły zejść na basie, ogólnie bardzo kulturalne kolumny jak na masową budżetówkę, i co ważne łatwe do napędzania przez słabsze wzmaki. Sprzedałem je i teraz żałuje :-/

Sukces, sam kilka razy polecałem Infinity Beta 20,nawet były wyśmiewane, chyba przez tych którzy nigdy ich nie słyszeli, nie jedne budżetowe podłogówki to popierdółki przy Betach,zero dudnienia na basie, czyściutka góra przestrzeń, barwa,sporo kolum zagrało słabiutko w porównaniu z nimi.

Wybrałbym coś z oferty firmy Koda:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem, nie jest to zły pomysł dokupić subwoofer do PianoCrafta - nawet i do 14m2. Jednak przy nieco spokojniejszym słuchaniu na dedykowanych głośnikach może ciut brakować niskich tonów. Wiem, bo także użytkuję PianoCrafta z subem oraz dość dużo w tej kwesti eksperymentowałem.

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Wybrałbym coś z oferty firmy Koda:

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem, nie jest to zły pomysł dokupić subwoofer do PianoCrafta - nawet i do 14m2. Jednak przy nieco spokojniejszym słuchaniu na dedykowanych głośnikach może ciut brakować niskich tonów. Wiem, bo także użytkuję PianoCrafta z subem oraz dość dużo w tej kwesti eksperymentowałem.

a te kody nie są za tanie bo jak za 2000zł nie za dobrze się sprawują to za 400?

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Nie rozumiem o co Kolega pyta.

chyba się troche pośpieszyłem z tą opinią o KODA, ale wtedy nie wiedzałem że istnieje coś takiego jak koda sw 520p - nie słyszałem tego suba ale jest bardzo prawdopodobne że by się wpasował w PC i 10m powierzchni

• 3 tygodnie później...

wszystko się zgadza musiałem się przekonać osobiście:) wystarczyło zmienić kable w nx-e800 w środku i sub nie potrzebny

• 1 miesiąc później...

Sukces, sam kilka razy polecałem Infinity Beta 20,nawet były wyśmiewane, chyba przez tych którzy nigdy ich nie słyszeli, nie jedne budżetowe podłogówki to popierdółki przy Betach,zero dudnienia na basie, czyściutka góra przestrzeń, barwa,sporo kolum zagrało słabiutko w porównaniu z nimi.

Rydzu napisz coś więcej o tych betach, bo te z PC chyba mi sie już znudziły powoli

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.