Skocz do zawartości
IGNORED

Czyste brzmienie dobry bas- wzmacniacz ?

Arturoo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Słucham najcześciej muzyki "pop" :) . Szukam wzmacniacza o czystym brzmieniu i oczywiście dobrym basie .

Jako nowy do 1200 zł lub używanego do 700 zł. Najlepiej pasującego do kolumn Tannoy M3 . Jakie modele polecacie ? Jakie kable ?

Dziekuję za kazdą propozycję i opinię

Artur

https://www.audiostereo.pl/topic/8351-czyste-brzmienie-dobry-bas-wzmacniacz/

popieram, Creek to śwwietny wzmacniacz, nie wiem tylko czy zmieścisz się w budżecie, bo używanego za 700 zł to raczej nie kupisz, ale za 1200 zł już może by się udało. A i jeszcze jedno uważaj na kable głośnikowe, jest na nie bardzo wrażliwy. U mnie wszelkie grubasy zamulały brzmienie. Teraz mam Audioquesta CV4 i jest ok. Tak więc jeżeli zdecydujesz się na Creeka to odsłuchaj tyle modeli kabli głośnikowych ile będziesz w stanie.

Pozdrawiam

a dlaczego jeśli używany to do 700 zł a nowy do 1200 nie rozumiem.

Nad lekko chrupią średnica i do najprzejrzystych nie należą, słuchałem ostatnio Tannoy M3 i bardzo mi się podobały, poszukaj wzmacniacza o lekko rozjaśnionym brzmieniu, Yamaha gra fajnie z Tannoyami, do M3 w zupełności wystarczy AX-396 czyli najniższy model, używany powinieneś dostać za 450 zł ????

Czytałem testy Yamahy AX-496 i AX-596 i zostały ocenione bardzo dobrze .Moze jednak Yamaha.

teraz mam wzmacniacz Sony - jeden z nizszych modeli ale czystosc dzwięku pozostawia wiele do życzenia :)

Przed kupnem dość długo porównywałem Nada 320 Bee z Rotelem serii 02, z różnymi głośnikami. Generalnie moje wrażenia były takie, że Nad miał bas potężny, ale nienaturalny, momentami wręcz dudniący i niezbyt dobrze zróżnicowany. Z kolei Rotel grał dużo bardziej "twardo", ale wg mnie zdecydowanie prawdziwiej. Bas nie był jednostajny, zdecydowanie lepiej zróżnicowany. Zresztą ogólnie Nad grał dogrzanym dźwiękiem, a Rotel bardziej suchym, wytrawnym że tak powiem. Kwestia gustu, ale mnie zdecydowanie ten drugi dźwięk bardziej odpowiada. W końcu kupiłem końcówkę Rotela RB-03 i jestem bardzo zadowolony.

Naim: DAC/TP XPS (+ CA CXC) + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B 

Końcówka gra z pięciokanałowym wzmacniaczem Yamahy DSP-A5, bo chciałem pogodzić wiadomo co:) W roli "przodów" grają jeszcze Dynaudio Audience 42 i CA D 300 SE.

Również pozdro.

Naim: DAC/TP XPS (+ CA CXC) + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.