Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner + kolumny/podstawki za 2000 zł ?

Pajs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam dylemat. Otóż posiadam około 2000 zł i noszę się z zamiarem kupna amplitunera + głośników (2x kolumny podłogowe lub 2x podstawkowe). Jeżeli chodzi o zastosowanie, to podpięcie zestawu pod konsolę/TV czy laptopa za pomocą zewnętrznej karty muzycznej/DACa. Nie jestem audiofilem, jednak interesuję mnie "dobre brzmienie" jakie mogę uzyskać za powyższą kwotę - słucham głównie rap/hip-hop + od czasu do czasu kawałki dance, czy coś pokroju Grechuty. Zdaję sobie sprawę, że jeżeli chodzi o samo stereo/muzykę, to lepiej wyszedłbym ze wzmacniaczem stereo. Niemniej jednak z uwagi na konsolę + oglądanie filmów za pomocą laptopa podpiętego do TV, muszę jednak zdecydować się na amplituner. Obszar do nagłośnienia to 30m2, jednak jest to kawalerka z aneksem kuchennym, na spokojnym osiedlu, więc nie potrzebuję dużo mocy, bardziej precyzję i dynamikę w dźwięku. Proszę o Wasze opinie/sugestie/propozycje czy wszelkie uwagi/podpowiedzi. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam !

Patryk

Jesli dobrze rozumiem nie chcesz w przyszlosci rozbudowac zestwu do 5.1? W takim razie dlaczego nie stereo? Ogladanie filmow i granie na konsoli moze takze dostarczyc wiele satysfkcji w stereo.

Witam,

Mam dylemat. Otóż posiadam około 2000 zł i noszę się z zamiarem kupna amplitunera + głośników (2x kolumny podłogowe lub 2x podstawkowe).

bardziej precyzję i dynamikę w dźwięku.

Patryk

rozumiem że głośnik centralny też zakupisz

takie coś się np zmieści w cenie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i jak dołożysz kolejne 250zł to koniecznie suba jeżeli chodzi o lepszą dynamikę , może być nawet do kompletu :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za propozycję, jednak nie mam miejsca i nawet nie chcę zestawu 5.0 czy 5.1. Chcę 2 w miarę dobre kolumny lub głośniki podstawkowe za 1000-1100zł i za resztę amplituner, a może i wzmacniasz stereo ?

Nie będzie problemów, z wygodnym podłączaniem zestawu pod TV/Laptopa(dac'a/zewnętrzną kartę muzyczną)/konsolę, gdybym jednak wybrał wzmacniasz stereo ? Bądź czy będzie aż taka różnica, w odsłuchu miedzy głośnikami/kolumnami podpiętymi pod wzmacniasz, a amplituner ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu masz zestaw z amplitunerem + kolumny 5.1 - do Twoich zastosowań taki zestaw spokojnie powinien wystarczyć :)

Ukryta Zawartość

Dzięki za propozycję, jednak nie mam miejsca i nawet nie chcę zestawu 5.0 czy 5.1. Chcę 2 w miarę dobre kolumny lub głośniki podstawkowe za 1000-1100zł i za resztę amplituner, a może i wzmacniasz stereo ?

Nie będzie problemów, z wygodnym podłączaniem zestawu pod TV/Laptopa(dac'a/zewnętrzną kartę muzyczną)/konsolę, gdybym jednak wybrał wzmacniasz stereo ? Bądź czy będzie aż taka różnica, w odsłuchu miedzy głośnikami/kolumnami podpiętymi pod wzmacniasz, a amplituner ?

Jesli nie myslisz o rozbudowie do 5.x to amplituner kina domowego nie jest dla Ciebie. Wybierz wzmacniacz stereo badz amplituner stereo. Problemow z podlaczeniem nie ma zadnych. Swego czasu przez dluzszy okres 'ogladalem' filmy w stereo i nie bylo zle.

Jesli nie myslisz o rozbudowie do 5.x to amplituner kina domowego nie jest dla Ciebie. Wybierz wzmacniacz stereo badz amplituner stereo. Problemow z podlaczeniem nie ma zadnych. Swego czasu przez dluzszy okres 'ogladalem' filmy w stereo i nie bylo zle.

też się z tym zgodzę , na dobrym mocnym wzmacniaczu ( nawet z podbiciem loudness ) można mile obejrzeć film w stereo , jednak ja lubię jak mi coś z tyłu zagra

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.