Skocz do zawartości
IGNORED

Nad T747, Marantz SR5005, Harman Kardon AVR 360

januszno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w kolejnym wątku, tym razem bez Onkyo , Yamachy czy Denona .

Mam wielka prośbę o wypowiedzi tylko na temat tych konkretnych modeli.

Jutro pójdę się umówić na odsłuch w/w Ampli i żeby mi sprzedawca nie wciskał kitu to jakie kolumny byście sugerowali do tych Ampli.Zebym wiedzial z czym to probowac.

No i generalnie co możecie o nich powiedzieć jak się wam z nimi współpracuje.

Acha w woli przypomnienia do pomieszczenia 25m2 max, co do stereo to myślę ze będzie dla mnie ok ale jak by co to w przyszłości dokupię wzmaka bo wszystkie maja pre-out

Generalnie na kinie domowym mi tez zależy. Czyli 50/50 .

Z góry dzięki.

Wybór kolumn czy wybór urządzenia?

Tu masz trochę o NADzie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)I to byłby mój faworyt. Marantz robi znakomite urządzenia ale zaczynające się od kwoty 5000 tyś w górę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W Pierwszej kolejności chodziło mi o kolumny żebym wiedział co wybrać do odsłuchu, bo wszystkiego nie odsłucham.

Ja sobie pomyślałem o takich konfiguracjach.

Dali Concept6 lub Dali Lektor 6,Klipsz F3 lub RF52 MKII, a może masz inne propozycje.

Na pewno będę testował na tych kolumnach. Czy to dobry pomysł?

A co do Ampli to jestem ciekaw czy te które wymieniłem to jest ta sama polka jeżeli chodzi o jakość ?

Bo w cenie stoją podobnie

Wybór kolumn czy wybór urządzenia?

Tu masz trochę o NADzie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)I to byłby mój faworyt. Marantz robi znakomite urządzenia ale zaczynające się od kwoty 5000 tyś w górę.

Bardzo dziękuje za link, ja znalazłem coś takiego o nim:

Ukryta Zawartość

Tez ciekawy chyba prawdziwy no i kolega mi tez mówił ze Nad ma takie małe wartości w stosunku do innych gdyż oni podają prawdę a nie zawyżają i zęby się tym nie przejmować . Generalnie potwierdzasz to co on powiedział.

Co do tych bajerow to macie ludzie racje ze na co mi w Amplitunerze 3D, USB, Ethernet czy inne ustrojstwa skoro one zawsze się dublują w innym sprzęcie, np 3D ma BD ,USB tez Ethernet TV i BD itd.

Tak ze myślę ze już dojrzałem do właściwej decyzji.

Ale odsłuch najważniejszy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Posluchaj Nad z Kef.Moim zdaniem jest to poprawne skojarzenie.Po wielu odsluchach moj wybor pada na Nad T747 i Kef IQ70 razem z IQ10 .Do wyboru mam tylko centrum,ale to juz tylko kosmetyka.

Owszem, Marantz robi znakomite urządzenia. Wszelako nie on jedyny. Inni robią również. Wydaje mi się, że Marąntz każe sobie za dużo płacić za samą markę. Spośród dwóch klocków tej samej klasy jakościowej - Marantz w reguły będzie (i to niejednokrotnie znacząco) droższy

Może rzeczywiście NAD nie wygląda - ale za to nadrabia jakością. Nie chcę Cie tu przekonywać do czegokolwiek. Po prostu sobie porównaj na własne uszy. Co do kolumn, jak dla mnie Klipsch F3 grają bardzo efektownie i głośno. Ale brak w tym jakości. Po pewnym czasie słuchanie tych kolumn robi się męczące. Trochę lepsze będą Klipsche z serii Reference. Polecam również Cantona, nie są idealne - ale potrafią fajnie zagrać. W razie pytań służę pomocą.

A co myślicie o takim połączeniu Nad T747 +Dali Concept 6 , lub Lektor6.

No i doszła opcja kupienia jeszcze Pioneer VSX-LX52 lub LX53 tylko jego nie mam możliwości odsłuchać.Dobrze w testach wypadł konkretnie LX52, byl testowany razem z Nadem

No i jeszcze Pioneer VSX 2020

A co myślicie o takim połączeniu Nad T747 +Dali Concept 6 , lub Lektor6.

No i doszła opcja kupienia jeszcze Pioneer VSX-LX52 lub LX53 tylko jego nie mam możliwości odsłuchać.Dobrze w testach wypadł konkretnie LX52, byl testowany razem z Nadem

No i jeszcze Pioneer VSX 2020

Harman Kardon AVR 460

Pisze o Harman Kardon AVR 460 bo mogę go mieć za 3250zl, wiec bardzo bym prosił o opinie w tym temacie . A tak wogole to tyle było mowy ze tu tylko ludzie pisza o Onkyo czy Yamacha ze sa inne lepsze firmy , no i jest nowy temat nie budżetówka może jeszcze nie Hi-End ale zacne marki i cisza nie ma chętnych do wyrażania opinii.

Wiem ze odsłuchu nic nie zastąpi ale wasze opinie są bardzo cenne nawet te bardzo krytyczne.

Powiem szczerze ze bardzo się interesuje tym Nad T747 i jego na pewno odsłucham ale myślę tez o Pioneer VSX-LX52 który był testowany razem z tym Nadem i wyszedł całkiem dobrze.

Ja myślę bardziej o Pioneer VSX-LX53 myślę ze chyba gorszy od starszego modelu to nie będzie tylko nie wiem czy go będę miał gdzie odsłuchać. No i Harman Kardon AVR 460 czytałem ze to jest dobry ampli myślę ze z odsłuchaniem nie powinno być problemu . No i Marantz 5005 jest troszkę droższy ale może warto myślę ze tez nie powinno byc problemu z odsłuchem.

Bardzo proszę o opinie i wrażenia wasze, jeśli słuchaliście w/w modele.

Jesli to Tobie pomoze to Marantz jest muzykalny, w kinie spokojny, bas nie jest tak potezny i efekciarski. NAD gra niezwykle mocno i dynamicznie. Nie zdziwilbym sie jesli moc koncowek bylaby wyzsza niz sugeruja dane.

Dokładnie na testach laboratoryjnych przy 5 kanałach wyszło 109.A co z Harman Kardon 460 i Pioneer VSX-LX53 lub VSX 2020 co o nich możesz powiedzieć.

Pioneer przy takim zasilaczu jaki posiada ( 410W ) przy 5 kanałach wyjdzie sporo mniej :

Ukryta Zawartość

harmanik nieco mocniejszy i ma niewielki spadek mocy po podłączeniu 1,2 czy 5 kanałów

Ukryta Zawartość

Witam . Wiec bylem na odsłuchu Nad T747 słuchałem na B&W i jeszcze jestem w szoku przepiękne stereo , wszystko było ustawione na 0 żadnych korekt dźwięku dwa kanały stereo i było pięknie .Generalnie się zakochałem w nim . W sumie miałem go brać ale stwierdziłem ze mimo wszystko jeszcze odsłucham Marantz 6005, Onkyo 609,709 wszystko na Klipsh RF52 MKII, ale to w sobote.Poza tym jeszcze będę odsłuchiwał jeszcze raz Nad T747 tym razem na Dali Koncept6 i Lektor6. Oprócz tego słuchałem Marantz 4003 Na kolumnach Boston Acustic Maestro czy jakoś tak ale kiepsko w stereo w kinie ok ale szczerze Denon czy Onkyo lepiej mi sie podobają.

Tak ze nie wiem czy dobrze robię ale więcej raczej nie będę sprzętu odsłuchiwał, zresztą jeżeli chodzi o jakość dźwięku to ta z Nad T747 dla mnie bajka i jestem w stanie zrezygnować z wszystkich bajerów i nowinek technicznych na rzecz tego ampli . No chyba rze mnie zaskoczy Marantz6005 lub Onkyo 609,709 w co szczerze mówiąc nie wierze.

Ale wszystko się okaże w ta sobotę.Proponowal mi tez do odsluchu Denon 3311 ale to tak na przystawkę posłucham i zobaczę czy odstaje od niego Nad.

Dziękuje bardzo wszystkim za pomoc. Amplituner został zamówiony tylko muszę poczekać bo nie maja na magazynie za 5 dni ma być podobno.

Wybrałem Nad T747 , w związku z czym temat kupna amplitunera i tego wątku uważam za zamknięty.Teraz czas na kolumny ale to już w nowym wątku.

Dziękuje jeszcze raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.