Skocz do zawartości
IGNORED

HIGH ENDOWY amlituner do 1150 zł z allegro

daniel93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakladam nowy temat bo tamten się spalił :D

Na dzień obecny jaki najlepszy amplituner używany z allegro polecacie yamaha DSP-A2 ? DENON AVR-3805 A MOŻE inne arcam lub cambridge audio ?

Byle by była opcja dostawy kurierem za pobraniem !

Za wszelką pomoc z góry dziękóję

Za tą kwotę ciężko będzie dostać używany sprzęt klasy High End. Jeśli chcesz znaleźć coś używanego z tej półki będziesz potrzebować jakieś 2-3k zł. Za posiadany przez ciebie budżet możesz kupić coś dobrego ale z klasy średniej. Może faktycznie jakiś Denon AVR 3805. Choć z drugiej strony musisz bardziej sprecyzować z czym to będzie grac i w jakim pomieszczeniu.

Rozumiem, ze będziesz budować zestaw 5.0 lub 5.1 ? Bo jeśli ampli ma służyć do stereo to lepiej kupić w tej cenie dedykowany wzmacniacz. Pomysl nad innymi kolumnami do tego ampli. Seria Concept to troszkę mało.

Tak będzie to zestaw 5.1 sub już mam dosyć dobry

JBL E-150 :)

Dali concept 1 to dla mnie już duży wydatek.

Ale proszę o propozycje może będę wstanie wydać więcej pieniędzy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

i starczy jeszcze na drugi komplet kolumn na tyły lub nowego suba pokroju KODA SW 1000 :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i starczy jeszcze na drugi komplet kolumn na tyły lub nowego suba pokroju KODA SW 1000 :-)

kupowałem u nich niedawno centralnego + satelitki M-audio za 149zł

był tylko lekko uszkodzony kartonik , poza tym wszystko grało

te wymienione mają lekkie ślady na kopułkach wysoko tonowych ( być może powystawowe jakieś modele to były ) ale ceny mają bardzo przystępne

oni współpracują razem z EIC i ile się nie mylę i sprzedają całkowicie po kosztach , bez marży stąd takie ceny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kupowałem u nich niedawno centralnego + satelitki M-audio za 149zł

był tylko lekko uszkodzony kartonik , poza tym wszystko grało

te wymienione mają lekkie ślady na kopułkach wysoko tonowych ( być może powystawowe jakieś modele to były ) ale ceny mają bardzo przystępne

oni współpracują razem z EIC i ile się nie mylę i sprzedają całkowicie po kosztach , bez marży stąd takie ceny

Brałem od nich towar i nigdy nie trafiłem na wklęśniętą kopułkę lub jakiś podobny babol. Zawsze tylko zniszczony oryginalny karton. Chyba, ze w aukcji jest coś napisane.

Brałem od nich towar i nigdy nie trafiłem na wklęśniętą kopułkę lub jakiś podobny babol. Zawsze tylko zniszczony oryginalny karton. Chyba, ze w aukcji jest coś napisane.

przeczytaj opis centrala :

SPRZĘT NOWY, LEKKO WCIŚNIĘTA KOPUŁKA GŁOŚNIKA WYSOKOTONOWEGO

7 dni gwarancji rozruchowej

i surrandów :

SPRZĘT NOWY, MINIMALNE ŚLADY NA KOPUŁCE W JEDNEJ KOLUMNIE (BEZ WPŁYWU NA JAKOŚĆ).

CENA ZA PARĘ.

7 dni gwarancji rozruchowej

wynika na to że mają lekko uszkodzoną kopułkę

Ukryta Zawartość

wyglądają bardzo ładnie te Dali i o ile nie są uszkodzone na pewno warte zainteresowania

Ukryta Zawartość

wyglądają bardzo ładnie te Dali i o ile nie są uszkodzone na pewno warte zainteresowania

Tylko, że w przypadku Dali Concept znowu wracamy do punktu wyjścia. Tannoy Sensys to już troszkę wyższa klasa. No ale skoro głośnik musi być nowy to chyba nie będzie innego wyjścia. W każdym razie do Denona AVR 3805 zdecydowanie za słabe głośniki aby w pełni wykorzystać jago możliwości.

żeby wykorzystać potencjał jakichkolwiek kolumn typu Tannoy, Dali itp... należałoby podłączyć je do wzmacniacza stereo i ocenić

Podłączając po amplituner, każde z nich dadzą radę, tylko pytanie... czy amplituner da radę z nich wyciągnąć to co najlepsze... albo z których wyciągnie więcej.

Powystawowy sprzęt bez oględzin zdecydowanie odradzam.

123... test

To fakt choć 3805 to poziom tanich wzmacniaczy stereo więc na pewno wykorzysta potencjał takich kolumn jak Tannoy Sensys itp. a Dali Concept to dla niego troszkę mało.

Tak się zastanawiam może na jakiś czas zrobie stereo z dobrych używanych kolumn na bi-ampingu bo wiem że ten ampli ma.

Są dwie fajne oferty dali ikon 1 za ok 800 zł i monitor audio rx 1 za 1000 zł które są lepsze o tego amplitunera ?

Ostatnie pytanie i temat do zamknięcia.

Dali ikon 1 ładnie zagra z tym denonem ?

Dla jednego będzie idealnie, innemu będzie brakować basu a jeszcze inny napisze, że góra jest słaba. Sam musisz odsłuchać albo zaryzykować i kupić. Słuchałem Dali Ikon 6 z Denonem PMA 1500 i mi się ich dźwięk bardzo podobał ale już kolega obok mnie zrzędził, że troszkę kiepski bas (powtarzam dla mnie było bardzo dobrze).

Do basu mam subwofer JBL E150 :)

Tylko wysokie i średnie tony mają być cacy jeżeli te ikony mają lekko ocieplony dźwięk albo z denonem zgrają tak

aby dźwiek był bardziej neutralny niż krzykliwy to to jest mój ideał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.