Skocz do zawartości
IGNORED

pomieszczenie do relaksu

max720

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Mój problem polega na tym , że mogę zrobić na poddaszu pokój do 120m2 , lub mniejszy . Tylko jak mniejszy ? Ma to być mój azyl , mój i tylko mój pokój do relaksu , odsłuchów stereo.

Mój system składa się z : Yaqin MC-100B , CD Sony 930 QS , DAC Matrix Mini-i , radio internetowe Maximus 2000 i jeszcze nie wiem jakie głośniki , ale to już zależy od wielkości pomieszczenia.

Pirwsze pytanie , jakie są zdrowe , optymalne wymiary pokoju do czystego relaksu ? Czy wykorzystać skosy dachu kopertowego , czy też lepiej robić kąt prosty ?

Pytanie następne , jakie zespoły głośnikowe polecacie do tych pomieszczeń i tego wzmacniacza ? Naczytałem się opini , abym skupił się na 8 Ohm-ach.

Bardzo proszę o ukierunkowanie i podpowiedzi .

Pozdrawiam , Maciej

https://www.audiostereo.pl/topic/84164-pomieszczenie-do-relaksu/

Witam ,sam miałem kiedyś podobny problem , ale nie z tak dużym pomieszczeniem...u mnie było do zagospodarowania około 45 m 2 , po różnych kombinacjach sprzętowo - kolumnowych mam obecnie prostokąt 5x4m , w sposób naturalny /miękki dywan , meble , książki i płyty/przystosowany do słuchania i relaxu , sprzęt i kable - dobra budżetówka , system lampowy gra na podstawkowcach 4 ohm a tranzystorowy na podłogówkach 8 ohm....dla mnie i większości znajomych jest ok....nie mam żadnych szkaradnych piramidek ani walczyków z wałków łóżkowych i materacy na grzejnikach...tak jakoś naturalnie wyszło....tylko ile ja się najezdziłem z kolumnami na kolanach.........w końcu najlepiej wypadły na 4 m ścianie....pozdrawiam i życzę udanego wyboru metrażu.....i przed ostatecvzną rozgrywką proponuję siłownię....przyda się kondycha.....

Poczytaj Forum, było parę wątków o adaptacji poddasza:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tanio nie będzie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.