Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do do fiimów i gier

lukaszek19831

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuję jakis rozsądnych słuchawek z głownym naciskiem na film i trochę do gier chodzi mi o w miare dobry EFEKT PRZESTRZENNY budrzet do 500zł wiem ze moze byc cięzko ale audiofilem nie jeste. Pozdrawiam i czekam na pomysły .

Witaj.

Poczytaj o AKG K530.

Moim zdaniem do filmów właśnie i gier nadają się wyśmienicie, aczkolwiek wskazany jest do nich dobry wzmacniacz.

Sugeruję też poczytać opinie o innych słuchawkach. AKG mogę polecić subiektywnie, nie zaś obiektywnie (brak porównań z innymi modelami w podobnej cenie)

Zdefiniuj swoje 'efekty przestrzenne'. Bo są dwie wersje:

1. Ogromna przestrzeń, bardzo dużo szczegółów, jasne i delikatne brzmienie

2. bezpośrednie, czyste, precyzyjne i krystaliczne brzmienie, z wystarczającą ilością szczegółów i wykopem.

To drugie jest bardziej żywe i naturalne i je właśnie polecał bym i do grania i do filmów. 1. to może i podpada pod K530, ale jakoś do grania nie były zbytnio ciekawe... a moje źródło to audiotrak HD2... Ja dość obiektywnie polecam AKG GHS1 - to kwintesencja tego co najlepsze w 2. wersji. Mam porównanie do większości polecanych modeli za max 400zł i to właśnie te słuchawki są najbardziej żywe, barwne i precyzyjne w grach...

Tylko zostają dwie kwestie: Pierwsza - nie są zbyt wygodne, ma to swoje plusy i minusy, ale 2-3h to jak dotąd optymalny czas noszenia... Pytanie jak to się zmieni wraz z przyzwyczajeniem. Druga kwestia dotyczy barwy Twojej dźwiękówki... Jeśli masz jasną/neutralną kartę to śmiało możesz brać GHS1. Jeśli masz ciemną to nie dam głowy... Powinno być super, ale nie musi... W przypadku ciemniejszej barwy, lepsze mogą być znielubiane przezemnie senki HD380. Dla mnie mają wybitnie plastikowe brzmienie, ale to podobno wina mojego jasnego audiotraka HD2.

Samych K530 do grania nie polecam. Miałem i nawet nie wciągnęły... ;/ Do celów typowo rozrywkowych jak gry i filmy to nie mają one sensu... Jedyne co mnie urzekło z tego 1. typu słuchawek to AD900 (AD700 powinny mieć podobne plusy), ale zbyt rozmywały/rozdmuchiwały przestrzeń. No i oczywiście senki HD595, które do ciemnej karty powinny być idealne... Takie moje zdanie na ten temat ;)

Ja do filmów używam k701 albo k400 i wypada to bardzo dobrze, spokojnie mogą konkurować z zestawami głośników 5.1 :P K701 niestety przekraczają budżet, ale może uda się kupić k601.

używane K601 kosztują co prawda ~500zł i mniej. ale tak na marginesie - z tego co pamiętam K601 są równie upierdliwe do 'napędzenia' co K701 itd. Podobno nawet bardziej... Tak więc jeśli to tyle jeśli chodzi o świetlane wizje za 500zł (bez dodatkowego kupna wzmacniacza za ~1k) to się nie krępuj ;)

P.S. Ale jestem kretyn, przeoczyłem że nie ma budżetu/źródła -.-' ostatnio za dużo tych bliźniaczych tematów ;/

P.P.S. dla mnie stwierdzenie 'lepiej niż 5.1' oznacza baaardzo niską (żeby nie powiedzieć najniższą) półkę jakościową ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.