Skocz do zawartości
IGNORED

Ponownie :( amplituner HI-end

daniel93

Rekomendowane odpowiedzi

Echhh

Witam ponownie

Ponieważ wybrałem amplituner denon 3805 na aukcji a właściciel się nie odzywa i ne odpowiada na meile od czterech dni zacieram już ręce i szykóje się na inny amp z listy .

Tak jak poprzednio amplituner ma grać b.łaadnie przestrzennie dynamicznie i szczegółowo.

Jaki polecacie z mojej listy o podobnej jakości do denona 3805

-Marantz SR-7200

-Yamaha rx-v2400

-Yamaha A-2

-Cambridge audio 540r

-ONKYO TX-SR607

Bardzo proszę o pilną odpowiedż

https://www.audiostereo.pl/topic/84317-ponownie-amplituner-hi-end/

607 mozesz skreslic z listy. jesli onkyo to z osemka na przedzie. z tego co podales to ja bym marantza bral o ile nie przeszkadza ci dosc specyficzne podbarwienie wyzszej srednicy

Ok znalazłem inną aukcję z denonem 3805 ale za 1300 zł BIORĘ :))

Karton oryginalny / pilot lcd / mikrofon / antena / instrukcja

stan-idealny

ja mam piekna yamaha 2600 tytanowa, napewno o niebo lepsza od tego co wymieniles

instrukcja, karton, mikrofon itd. idealny

ja mam piekna yamaha 2600 tytanowa, napewno o niebo lepsza od tego co wymieniles

instrukcja, karton, mikrofon itd. idealny

Akurat od tego Denona to ta Yamaha dostaje po głowie przez dobre stereo :-)

Wymienilem ja wlasnie na denona 3808 i nie powiedzal bym tego.

Niestety nowe modele nie grają już tak dobrze. 3805 był właśnie bardzo udany a kolejny 3806 już nie powtórzył tego sukcesu. Chyba jakiś błąd w sztuce i przez przypadek wyszło coś lepszego niż powinno HE HE :-)

Niestety nowe modele nie grają już tak dobrze. 3805 był właśnie bardzo udany a kolejny 3806 już nie powtórzył tego sukcesu. Chyba jakiś błąd w sztuce i przez przypadek wyszło coś lepszego niż powinno HE HE :-)

Kazdy ma swoje zdanie,ale skoro tak uwazasz ok. Milego sluchania na 3805:)

Chcial bym porownac tego 3805 z moim 3808 po upgrade.

Moze kiedys wpadnie mi w rece bo troszke handluje sprzetem, to bede sie mogl wypowiedziec. Choc szczerze watpie by byl lepszy.

Tak zeknąłem na tytuł wątku (Hi-end) i trochę się ubawiłem, patrząc na listę poniżej na której jest np. Onkyo 607...

Przecież prima aprilis jest w kwietniu...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Tak zeknąłem na tytuł wątku (Hi-end) i trochę się ubawiłem, patrząc na listę poniżej na której jest np. Onkyo 607...

Przecież prima aprilis jest w kwietniu...

(Hi-end) mysle ze to pojecie dosc szerokie i zalezne od odbiorcy oraz grubosci portwela. Moze dla niektorych 607 to wlasnie (Hi-end).

Święte słowa hi-end dla jednego może być maluch :) a dla jednego porsche

dla mnie denon 3805 to jest już klasa .

Do tego kupiłem też dvd denon 2910 szłyszałem że też gra w miarę dobrze :)

Hi-End nie zależy od życzenia i marzenia kupującego/sprzedającego. To jednak pewna klasa, spełnienie pewnych warunków. Przykro mi ale Fiat 126p nigdy nie będzie Hi-Endem aut. Nawet jeśli to szczyt możliwości finansowych nowego właściciela. Tak samo budżetówka jaką wymieniono tutaj. Taki Hi-End to tylko w opisach aukcji na Allegro, tam wszystko jest Hi-End. Nawet pies sprzedającego.

Jak mówią live is brutal.

Chcesz Hi-End w KD ? Proszę: Yamaha DSP-Z11. Możesz kupić troszkę taniej bo staniała o 3000 zł. Obecnie do dostania już za 15000 zł. (nówka oczywiście). Jasia Kowalskiego natomiast nie będzie stać nawet na prąd, pobór mocy tej bestii to 1 kilowat.

P.S. Oczywiście 15 000 zł to sam amplituner, kolumny to powiedzmy 30 000 zł, do tego jakiś projektor, albo fajny tv i za 50 tys. zł. mamy przedsionek Hi-Endu.

Hi-End nie zależy od życzenia i marzenia kupującego/sprzedającego. To jednak pewna klasa, spełnienie pewnych warunków. Przykro mi ale Fiat 126p nigdy nie będzie Hi-Endem aut. Nawet jeśli to szczyt możliwości finansowych nowego właściciela. Tak samo budżetówka jaką wymieniono tutaj. Taki Hi-End to tylko w opisach aukcji na Allegro, tam wszystko jest Hi-End. Nawet pies sprzedającego.

Jak mówią live is brutal.

Chcesz Hi-End w KD ? Proszę: Yamaha DSP-Z11. Możesz kupić troszkę taniej bo staniała o 3000 zł. Obecnie do dostania już za 15000 zł. (nówka oczywiście). Jasia Kowalskiego natomiast nie będzie stać nawet na prąd, pobór mocy tej bestii to 1 kilowat.

P.S. Oczywiście 15 000 zł to sam amplituner, kolumny to powiedzmy 30 000 zł, do tego jakiś projektor, albo fajny tv i za 50 tys. zł. mamy przedsionek Hi-Endu.

Popieram kolegów wyżej. Pisałem już o tym we wcześniejszym wątku autora. Panowie nie mylmy High Endu ze sprzętem budżetowym dla zwykłego śmiertelnika.

Na pewno jestescie "niezwykli smiertelnicy " Ci ktorzy posiadacie HI-End :).

Raczej chodziło o to, że High End to nie jest sprzęt dla każdego i stać na niego tylko nie liczną grupę ludzi. Sam posiadam w tej chwili sprzęt niskiej klasy, któremu daleko do High Endu ale słyszałem zacne klocki i nigdy nie będę nikomu wciskał ciemnoty jaki to mój wzmacniacz jest super i że dla mnie to High End bo to szczyt moich marzeń i na taki mnie stać.

Także czytać ze zrozumieniem i się nie obrażać :-)

Tu masz hi-end za grosze:) ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... przynajmniej jego namiastke;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co powiecie o tym denonie dvd 2910.

i kablu który dzisiaj doń kupiłem-

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękóję

Sprzedawca mówił mi że niedawno był wymieniany laser i napęd i podziała dlugo

A jak oceniasz kabel może po opisie powiesz coś na jego temat ?

A ma jakieś świadectwo wymiany, czy może tylko przemył laser?

U mnie ten DVD najładniej gra na połączeniu kablem coaxialnym Eagle Cable Special Digital OFC. Co do kabli robionych przez polskich „konstruktorów’ straciłem do nich zaufanie, szczególnie po srebrnym z Zabrza. Drugi też nie oczarował mnie i wylądował jako alternatywny właśnie w tym zestawie Denona.

Postanowiłem już nigdy nie kupować nic konfekcjowanego. Tylko markowe firmy. Szczerze, to od tego RMS wolałbym optyka i chyba byłby lepszy. Nie znam RMS, ale czytam pod linkiem – miedz słabiutka, brudna, efekciarska grubość, taki na pokaz, a nie do grania.

"Co do kabli robionych przez polskich „konstruktorów’ straciłem do nich zaufanie"

Akurat jest to osobista wytwurnia tego sklepu i mają podobno bardzo dobre konstrukcje konkurujące z kablami lepszej klasy ;200-250 zł

Uwzględniając że na kabel mam niecałe 100 zł jest to imo dobry zakup.

OK 90 % kabli w tej cenie posiada taką czystość miedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.