Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówki mocy typu STK (hybrydy)

the1000klipi

Rekomendowane odpowiedzi

mam dwa wzmachole na hybrydach stk jeden to monoblokowy ultrahiend na STK082 resistance no limit (!!!) 8 ohm 100 watt. drugi to integra stereo na STK465no resistance limit (>2 ohm). czesci sa produkowane do dzis, bo spalilem i w jednym i w drugim i bez problemu dostalem, mimo,ze sprzety maja ponat 30 lat. sanyo- jeden z pomyslodawcow serii stk napina sie ze ich najlepsze amplifiery, ale po wymianie ( na innej firmy) stwierdzam stanowczo ,ze to niezly blef. wytrzymują2-3 sekund zwarcia, mają wysoką sprawnosc- malo sie grzeja i wysoką moc np stk080 150W 8 ohm (no limit)

nie mają limitu oporu, pozatym parametrem mocy podawanym przez producenta jest moc minimalna, na ktorej bedzie chodzil prawidlowo. zresztą podanie mocy nominalnej jest bardzo trudne bo zalezy od wielu czynnikow chocby od napiecia zasilania, ktorego zakres jest szeroki. w zaleznosci od typu, ale przewaznie pasmo przenoszenia wynosi liniowo od 10-10000hz (wlasciwie od zero ale tam liniowosc nie jest zachowana). zasilane są symetrycznie. niektore modele mają nozke na wykres wskaznika mocy(taki bajer zeby wskazywac moc)

Gość rochu

(Konto usunięte)

STK kojarzy mi się z radiem Amator 2b, które posiadałem dziecięciem będąc, a było to jakieś 30 lat temu wstecz.

I pierwszy raz słyszę aby o wzmacniaczu na STK ktoś mówił, iż jest on hi end.

Można zatem prosić o jakaś garść szczegółowy na temat tego twojego wzmacniacza?

STK kojarzy mi się z radiem Amator 2b, które posiadałem dziecięciem będąc, a było to jakieś 30 lat temu wstecz.

I pierwszy raz słyszę aby o wzmacniaczu na STK ktoś mówił, iż jest on hi end.

Można zatem prosić o jakaś garść szczegółowy na temat tego twojego wzmacniacza?

konkretnie to hybryda - nie scalak jak ul1405 o mocach czesto przekraczających 150Watt (4 Ohm). jak juz mowilem produkowany do dzis w przeciwienstwie do ul.pzatym mam takie dwa i nie pytaj jak gra bo sen trudno opowiedziec, zreszta zestaw bardzo wdzieczny na korygacje (nie korekcje(nie uzywam)). hybryda to klasa sprzetu "H" nie a, aa,d... itd. jeden z nich ma konstrukcje pull-push , ale watpie zeby ci to cos mowilo bo pewno nie wiesz ile sprzeżen ujemnych zwrotnych ma amator.

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bo STK zostało zaprojektowane jako top-of-the-line dla audiofili, ale potem dorwała się do tego budżetówka bo ich aplikacja nie jest jakaś strasznie trudna no i dobre imię STK szlag trafił i od tego czasu STK kojarzy się z najtańszym badziewiem.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.