Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie co tu się dzieje !

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

Chyba bzdury i głupotę stary audiofilu, głusi raczej tu nie zaglądają, poza tym, prawdą jest że panuje złośliwość i tzw złote myśli, nie dla wszystkich zrozumiałe, wprowadzające zamieszanie. Od nas samych zależy jak to będzie ale, no właśnie.

"rydz" masz rację to forum odwiedza tysiące ludzi, nikt lub prawie nikt nie trafia tutaj przypadkiem. A słuch ma każdy taki na jakiego go stać. Co da najlepsze ucho jeśli je stać na taniego technicsa ???? Dla mnie szczytem stereo jest mój zestaw sony tan-80es, cd teac i inne pierdoły. Do high nawet się nie zbliżam.....Ale czy nie chcę???? Oj, chcę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Dzisiaj facet na targu staroci miał Starta za 80 zł,niestety nie miałem kasy przy sobie a szkoda. Jakiś czas temu postanowiłem wywoływać z wiekszych klisz i będe szukać czegoś taniego,tańszego od Mamiyi itp.

http://www.saudek.com/en/jan/fotografie.html?r=1971-1975&typ=f&l=0

Ten pan przez całe życie używał czegoś takiego:

flexaret1-main.jpg

rochu Napisano dziś, 17:15 #52

Wspaniały manifest -: D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten pan przez całe życie używał czegoś takiego:

flexaret1-main.jpg

artyście jak widać wystarczy sprzęcior za 80zł

i za to mu wielki szacun !

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bo to nie sprzęt robi zdjęcie, liczy się tylko stojący po drugiej stronie kamery fotograf.

Sam sprzęt audio też nie zagra. Liczy się ten, kto go ustawi, skonfiguruje, czasami zrobi. Forum powinno być pomocne w zdobywaniu wiedzy na ten temat.

Napewno nie będą w tym pomocne wypociny różnej maści Elberothów dbających wyłącznie o swój własny koniec nosa, których wiedza ogranicza się do wyniesionej ze stron internetowych, wywiadów z producentami, ulotek marketingowych itp. - jednym słowem wiedzy w cudzysłowie - powierzchownej, sprowadzającej się do pobieżnej znajomości terminologii w stopniu umożliwiającym swobodne nią posługiwanie się, bez należytego jej zrozumienia.

Mało tego, działalność tego typu osób jest szkodliwa, ponieważ po pierwsze wprowadza w błąd ewentualnych czytelników poprzez koniunkturalność swoich poglądów, po drugie płycizny i dziury w wiedzy powodują niechlujstwo i brak precyzji w formułowaniu wpisów, w których roi się od niekonsekwencji i mylenia pojęć.

Osobny kwiatek do ogródka to tzw. wzmacnianie i postępowanie tutejszej moderacji, nierówno traktującej piszące tu osoby.

Moja opinia nie jest bynajmniej spowodowana żadnymi osobistymi animozjami. Zawodowo zajmuję się zupełnie inną dziedziną, audio to moje hobby i nie czerpię z niego żadnych zysków.

I to jest jakaś odpowiedź......bez chamstwa.....a ze z sugetiami.....o to chodzi.Tak właśnie powinno wyglądać forum.

To, że w danej chwili ktoś ma mało kasy, to nie znaczy że ma sobie zatkać uszy korkami od butelek. Sporo ludzi chce się dowiedzieć, jak uzyskać sensowny dźwięk za umiarkowaną czy wręcz niewielką kasę. To żaden grzech, a wręcz przeciwnie...

Pewnie, że nie grzech, ale forumowa rzeczywistośc wygląda nieco inaczej, bo w przytłaczającej większości przypadków

delikwent który właśnie stał się posiadaczem poklejonego i ledwo zipiącego Pioneera za 200 stówy chce się dowiedziec,

że nowe i drogie klocki, to kupa przereklamowanego syfu dla nadzianych i przygłuchych snobów i tak dalej i tak dalej...

Albo nie czytasz uważnie, albo jeszcze sporo czytania przed Tobą, ale tak to właśnie najczęściej tutaj wygląda

i dlatego mało komu w ogóle się chce wchodzic w dyskusje z 1749 pacanem, który liznął ledwie temat przez szybę,

a już chce świat zawojowac swoimi odkrywczymi wypocinami i pokracznymi teoretyjkami od których czasami aż głowa boli.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Słuchajcie, takie rodzynki się zdarząją i zdarzać będą. Z drugiej strony to dobrze, że coraz więcej ludzi interesuje się dźwiękiem. Niestety mają niską świadomość jakości. Dlatego powstają wątki bezsensowne, które kierujemy zwykle na znane elktro..pl

Pozdrawiam

Gość rochu

(Konto usunięte)

Sam sprzęt audio też nie zagra. Liczy się ten, kto go ustawi, skonfiguruje, czasami zrobi. Forum powinno być pomocne w zdobywaniu wiedzy na ten temat.

Brawo. Zaczynasz, jak to się kolokwialnie mówi, coś trąbić.

Napewno nie będą w tym pomocne wypociny różnej maści Elberothów dbających wyłącznie o swój własny koniec nosa, których wiedza ogranicza się do wyniesionej ze stron internetowych, wywiadów z producentami, ulotek marketingowych itp. - jednym słowem wiedzy w cudzysłowie - powierzchownej, sprowadzającej się do pobieżnej znajomości terminologii w stopniu umożliwiającym swobodne nią posługiwanie się, bez należytego jej zrozumienia.

Nie zgodzę się z tobą.

Takie opinie także są ważne.

Tak samo teksty Pacuły i innych recenzentów.

W takim wypadku wiesz kto popełnił daną opinię czy recenzję, wiesz także jakie ta osoba ma preferencje co do dźwięku, jaki gust muzyczny, sprzęt towarzyszący, etc.

Dzięki temu sam możesz ocenić czy to co pisze taka osoba jest dla ciebie użyteczne czy też bezwartościowe.

Nie ukrywam, że kilka moich zakupów audio (udanych) zostało dokonanych właśnie w oparciu o cudze opinie i to opinie krytyczne czy wręcz krytykujące dany sprzęt.

Po prostu, coś co dla kogoś jest wadą, w innym zestawieniu, w innych okolicznościach - może okazać się pozytywem.

Dlatego też wybieram takie opinie, gdzie mogę je zahaczyć w jakimś kontekście, aniżeli opinie anonimowego Ryśka czy Krzyśka z AS, o których nie wiem nic prócz tego, że chwalą pod niebiosy na ten przykład jakiś kawałek druta Belkina.

Pewnie, że nie grzech, ale forumowa rzeczywistośc wygląda nieco inaczej, bo w przytłaczającej większości przypadków

delikwent który właśnie stał się posiadaczem poklejonego i ledwo zipiącego Pioneera za 200 stówy chce się dowiedziec,

że nowe i drogie klocki, to kupa przereklamowanego syfu dla nadzianych i przygłuchych snobów i tak dalej i tak dalej...

Albo nie czytasz uważnie, albo jeszcze sporo czytania przed Tobą, ale tak to właśnie najczęściej tutaj wygląda

i dlatego mało komu w ogóle się chce wchodzic w dyskusje z 1749 pacanem, który liznął ledwie temat przez szybę,

a już chce świat zawojowac swoimi odkrywczymi wypocinami i pokracznymi teoretyjkami od których czasami aż głowa boli.

Jeeeenyyyyy.

To nie możliwe ale w stu procentach zgadzam się z Parantullą.

Świat się kończy : )

Jeśli jest to chłopaszek z biednej rodziny któremu życie nie wyszło od zarodku...to już go spisujesz na straty ???? a Ty to chyba Radziwiłł jesteś. Jeśli nie Radziwiłł....to zwykły..........i bez rodowodu. Tzw. dorobkiewicz. A co Ty masz???? Przepraszam , wyp....m z tego forum ale napiszę Ci prawdę o życiu......Wychowałem dwie córki......jedna skończyła prawo druga kończy Wyższą Szkołę Ekonomii i Innowcji w Lublinie .Pewnie jesteś smarkiem i nie wiesz że wykształcenie jednego dziecka to 100000zł. Tak na bidę....Ale byś miał sprzęt, nie ???I teraz wiem już czemu ludzie na tym forum tak się zachowują.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jeśli jest to chłopaszek z biednej rodziny któremu życie nie wyszło od zarodku (...)

Wybacz stary, że to powiem ale to powiem.

Audio to nie jest zabawa dla wszystkich i nie każdego na nią będzie stać.

Wymaga pieniędzy albo poświeceń.

A z reguły jednego i drugiego.

Życie jest brutalne i tyle,

Jeśli jest to chłopaszek z biednej rodziny któremu życie nie wyszło od zarodku...to już go spisujesz na straty ???? a Ty to chyba Radziwiłł jesteś. Jeśli nie Radziwiłł....to zwykły..........i bez rodowodu. Tzw. dorobkiewicz. A co Ty masz???? Przepraszam , wyp....m z tego forum ale napiszę Ci prawdę o życiu......Wychowałem dwie córki......jedna skończyła prawo druga kończy Wyższą Szkołę Ekonomii i Innowcji w Lublinie .Pewnie jesteś smarkiem i nie wiesz że wykształcenie jednego dziecka to 100000zł. Tak na bidę....Ale byś miał sprzęt, nie ???I teraz wiem już czemu ludzie na tym forum tak się zachowują.

Nie wszyscy.

I Ciebie rozumiem.

Ja juz sie nie licze.....Ale czy Wy nie możecie być przykładem właśnie dla tych młodych leszczy którzy lubią muzykę, chcą jej słuchać na dobrym sprzęcie i szukają wsparcia??? Jeśli jesteście sterylną sektą....to i tak kiedyś wymrzecie....I co......nikt po Was nie zostanie ?????pa

Bardzo mnie wzruszyła Twoja historia, tylko co to ma wspólnego i z czym na przykład?

Życie nie wyszło... spisujesz na starty... a Ty to chyba Radziwiłł jesteś... wychowałem dwie córki...

Człowieku co ma piernik do wiatraka to po pierwsze, a po drugie jakbyś przypadkiem nie zauważył,

to nie jest forum grupy wsparcia dla ofiar losu pokrzywdzonych przez życie, tylko forum miłośników dobrego brzmienia,

które chcesz czy nie, podoba Ci się to czy też nie, ale no niestety ma bezpośredni związek ze sprzętem nieco wyższej klasy

niż reanimowane gruchoty za parę stówek z allegro i nie masz co się obrażac na rzeczywistośc, tym bardziej na mnie,

bo nie ja ten świat wymyśliłem, nie ja ustalam ceny, ani specjalnie mnie też nie interesuje, że inni mają gorzej,

a już na pewno nie chce mi się o tym tutaj czytac, ani na ten temat dyskutowac, dlatego łaskawie się odp... odstosunkuj się

od skromnej mej osoby, bo już na dzisiaj wyczerpałem limit bycia miłym dla życiowych nieudaczników i frustratów leczących tutaj kompleksy.

Bez odbioru.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ja juz sie nie licze.....Ale czy Wy nie możecie być przykładem właśnie dla tych młodych leszczy którzy lubią muzykę, chcą jej słuchać na dobrym sprzęcie i szukają wsparcia??? Jeśli jesteście sterylną sektą....to i tak kiedyś wymrzecie....I co......nikt po Was nie zostanie ?????pa

PANOWIE

PRZECZYTAŁEM I UWIERZYŁEM.....STRES DŁUGI JAK SŁONIA TRĄBA!!

Odpuśćmy sobie gruchoty, ale są wzmaki używane,pomiedzy 1000-3000pln które wmiare grają nie?

Do tego odgrody które w kilku aspektach przewyższają bassreflexy do 10000pln według niektórych

I jeszcze źródło. Tyle chyba każdy uzbiera i jest w stanie wydać,wiec czy nnie można tak słuchać muzyki? Też wystarczy i wcale nie potrzebuje Maca czy Burmestera i czegoś tam jeszcze.

Była już mowa że za 10-20 tyś można coś złożyć fajnego.

mysle, ze odpowiedni punkt dodany do regulaminu powinien rozwiazac ten problem... np. mozna pisac o audio powiedzmy od 10000zl :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

niektorzy uwielbiaja pisac o problemach finansowych

to ze sie nie ma kasy na puszczanie to rozumiem bo takie jest życie , ale zeby co drugi post płakac nad sobą to tego nie rozumiem

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

mysle, ze odpowiedni punkt dodany do regulaminu powinien rozwiazac ten problem... np. mozna pisac o audio powiedzmy od 10000zl :)

Ale pisac przecież każdy sobie może, trochę lepiej lub trochę gorzej, tylko do nędzy nie może byc tak,

że pomimo dwóch podwieszonych tematów specjalnie dla początkujących i budżetowców, 2/3 zakładki STEREO to bezwartościowy syf,

którego ciągle przybywa i chyba nikt tego nie kontroluje, ani tym bardziej nad tym nie panuje, no ludzie litości, ileż można.

A punkt w regulaminie zdaje się już jest, który mówi:

ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT SKORZYSTAJ Z WYSZUKIWARKI I UPEWNIJ SIĘ CZY PODOBNEGO JUŻ NIE BYŁO

i zdaje mnie się również, że to samo się każdemu wyświetla przy zakładaniu wątku, więc skoro wszyscy mają to głęboko w dupie,

jak w ogóle mogą oczekiwac czy wręcz żądac, żeby pozostali traktowali ich inaczej...

yes, yes, yes!

bo tu audiofilia rządzi co by to znaczyć nie miało

znaczna część sanowanych tu wyjadaczy zaczynała od radmora jeśli akurat tatuś nie pracował na placówce - zapomniał wół jak cielęciem był (widać trafne to stwierdzenie skoro powtarza się w wątku)

słuchajcie dzieciaki muzyki na czym się da i gdzie się da, byle dziś

macie dziś do dyspozycji całe hi-fi lat 80-tych za grosze a oni muzykę której nie chce im się już nawet zapuszczać

ale pisywanie tu z pewnością ani wiedzy ani kaski nie nie przysporzy

P o j e b a n i z was ludzie, a przynajmniej niektórzy.... - przepraszam za kolokwializm, ale nie wytrzymałem....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ludzie co tu się dzieje !

"Czy zostałem oszukany? - piotr_37 czekam na info?" w DIY

no właśnie - degrengolada ostateczna

kolejny budujący wątek rozumnego niewątpliwie autora:

Czy bać się Amerykanów?

Temat NIE na Bocznicę...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.