Skocz do zawartości
IGNORED

AS a sprawa języka

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Pytanie do Administracji/Redakcji/Moderacji.

Czy forum Audiostereo jest nadal forum, na którym używa się języka polskiego?

Mam bowiem w tej kwestii pewne wątpliwości, zwłaszcza przy okazji lektury wpisów nowych użytkowników.

Może zatem nasza droga Administracja/Redakcja/Moderacja byłaby łaskawa przyjrzeć się temu zagadnieniu bliżej?

https://www.audiostereo.pl/topic/84680-as-a-sprawa-j%C4%99zyka/

profesor Miodek dopuszcza wszystko... Niedługo będą obowiązywać formy : wszedłem i weszłem ;)

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Gość rochu

(Konto usunięte)

rochu

Masz na myśli inne języki(obce)czy celowe przekręcanie?

Źle mnie zrozumiałeś. Mam na myśli zwykły, przaśny polski analfabetyzm.

Oto garść przykładów z ostatniej doby (z jednym wyjątkiem, który ma już dwie doby),

"ello.

Sprezencilem sobie niedawno 50litrowki na visatonie b200 model solo50.

Na razie nie bede go przerabial w zaden sposob chociaz przydalo by sie wiecej gory.

Meczy mnie juz ostre brzmienie tranzystora i chcialbym sprobowac lampki.

muzyczka to lekki rock, jazz klasyczny, reagge i duuuzo akustyki.

Pokoj okolo 12m."

"romeksz a dzwięk też za 10%?ja słuchałem 06 gra fantastycznie,Twojej propozycji nie słyszałem,może to błąd?"

"SA ja tez ide czas na konkrety, kolega kupił transporter wojskowy na chodzie dzis leje bedzie zabawa

mam nadzieje ze wroce na czas nim wszystko palton usunie :)"

"Mam pytanko posiadam wzmacniacz Cambridge Audio P25 mkII i Denon AVR 3808 jak te dwa wzmacniacze polaczyc pod te same kolumny by niczego nie popsuc. I czy w ogole mozna cos takiego zrobic. Oczywiscie na CA sluchal bym tylko plyt z cd a cala reszta na Denonie.

Dzieki za kazda pomoc:)"

"Witam mój kolega chce zrobić sobie subwoofer i potrzebuje jakiś wzorów, kalkutatorów do wiliczania objętości, strojenia długości i szerokości bass-reflexu. Czyli wszystko co jest potrzebne do zrobienia włsanego subwoofera.

Niestety sam nie morze nie zjaleźć:( "

"tak, nie ma problema, z krzemem w ogóle nie ma problema :(

tak jak i z kręceniem fazą w głośnikach

prawdopodobnie uszkodziło mi się zawieszenie głośnika, buczy tak jakby o coś ocierał, i jedna z skrub ma wyrobiony otwór tak ze się nie dokręca (wydaje mi się ze to jest przyczyną) potrzebuje kogoś z okolic Rzeszowa do naprawy"

W większości brakuje polskich liter, znaków przestankowych oraz występują literówki. Ot, zwykłe internetowe niedbalstwo, symbol naszych czasów. Zresztą jest już taki wątek choć trochę spadł w pozycjonowaniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A te wpisy cira i mamela to przecież "śmieszne som", Nie można przecież cały czas ę, ą ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość rochu

(Konto usunięte)

Szkoda,że mulsa nie cytujesz.

Przepraszam, ale Muls jest poza konkurencją ; )

Chociaż na plus można mu policzyć, iż od jakiegoś czasu zaczął zauważać istnienie polskich znaków diakrytycznych.

W większości brakuje polskich liter, znaków przestankowych oraz występują literówki. Ot, zwykłe internetowe niedbalstwo, symbol naszych czasów. Zresztą jest już taki wątek choć trochę spadł w pozycjonowaniu. http://www.audiostereo.pl/analfabetyzm-na-forum-apel-o-rzetelnosc-wpisow_63093.html

A te wpisy cira i mamela to przecież "śmieszne som", Nie można przecież cały czas ę, ą ;)

A składnia w stylu "radio Pekin"?

A gramatyka to nic już nie znaczy?

Oczywiście, że to ma znaczenie jeśli by to miało stać się normą ale przecież nie wszyscy piszą w ten sposób a co do polskich znaków to jeden z moderatorów ich nie używa więc chyba nie jest to sprzeczne z regulaminem czy netykietą?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Rochu widzę że się wszystkiego czepiasz, wszystko Ci przeszkadza, a może Ty masz jakiś problem. (emocjonalny)

Użytkownik rochu dnia 11.06.2011 - 13:34 napisał

Sądząc po twoich ostatnich wpisach, jesteś chyba jednym z ostatnich którzy mogliby coś rzec na temat honoru.

Wspomnij gdzie się zachowałem niehonorowo bo za jasną cholere nie pamiętam. (czekam na odpowiedź)

"tak, nie ma problema, z krzemem w ogóle nie ma problema :("

- to moje, pewnie też utraciłem prawo do partnerstwa

w mojej opinii, nie odróżniając sarkazmu od wadliwej pisowni, Autor również

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość rochu

(Konto usunięte)

"tak, nie ma problema, z krzemem w ogóle nie ma problema :("

- to moje, pewnie też utraciłem prawo do partnerstwa

w mojej opinii, nie odróżniając sarkazmu od wadliwej pisowni, Autor również

Mamel, z całym szacunkiem.

Zauważ proszę, iż Twoje wpisy odczytuje się bardzo trudno.

Może nie tak jak wpisy Mulsa ale jednak trzeba w to włożyć nieco wysiłku i dobrej woli.

Gość rochu

(Konto usunięte)

rochu

Zastanawiałeś sie nad tym,ze mogą być celowo gmatwane?

Nie, nie zastanawiałem się.

Dla mnie AS zaczyna się kojarzyć z miejscem gdzie analfabeci spotykają analfabetów.

Wbrew pozorom w tym kraju jest sporo takich osób, nawet spośród tych posiadających maturę a co gorsza - dyplomy wyższych uczelni.

Widać, taki znak czasu...

Mamel, z całym szacunkiem.

Zauważ proszę, iż Twoje wpisy odczytuje się bardzo trudno.

Może nie tak jak wpisy Mulsa ale jednak trzeba w to włożyć nieco wysiłku i dobrej woli.

szacunek wzajemny

dobrze Rochu, ze nie jesteśmy niewiastami i nie dotyczy nas stwierdzenie pewnej pani, której adorator wyznawał wciąć szacunek - ty mnie kochany tak nie szanuj tylko wreszcie wyp...........

:)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Nie, nie zastanawiałem się.

Dla mnie AS zaczyna się kojarzyć z miejscem gdzie analfabeci spotykają analfabetów.

Wbrew pozorom w tym kraju jest sporo takich osób, nawet spośród tych posiadających maturę a co gorsza - dyplomy wyższych uczelni.

Widać, taki znak czasu...

A może te dyplomy pochodzą z rynku?Bo nie wiemy.Można zakładać wszystko...

Ja np zostałem nazwany chamidłem i co mam zrobić?Pewnie nazywający napisał o sobie,tylko jeszcze na to nie wpadł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.