Skocz do zawartości
IGNORED

Voodo

maciekw

Rekomendowane odpowiedzi

W branży audio nastawionej na tzw. hi-end od dawna używane są polepszacze dźwięku, co do których producenci i osoby "wierzące" zaklinają się o ich skuteczności. Podkładki, kabelki, gniazda sieciowe, wtyczki itp. Jak widać z podanego linku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dotyczy do nie tylko branży audio.

Stawiam dolary przeciwko orzechom, że część fanatyków motoryzacji wierzy w cuda opisane w artykule, do którego zamieściłem link.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/84845-voodo/

Najbardziej spodobał mi się ten fragment:

"Jak łatwo przewidzieć, żaden niezależny test przeprowadzony przez profesjonalne firmy nie potwierdził skuteczności działa takich urządzeń.

Również wiele osób, w tym dziennikarzy, którzy sprawdzali skuteczność takich rozwiązań, nie stwierdziło poprawy w zużyciu paliwa.

Co ciekawe producenci twierdzą, że to właśnie te wszystkie zewnętrzne testy posiadają złą metodologię i dlatego nie przedstawiają efektów."

He he, skąd my to znamy :) Zawsze wszystkiemu są winne te przeklęte testy i zawsze wszystko można wytłumaczyc ich złą metodologią.

Jak dla mnie szkoda w ogóle prądu, żeby się produkowac, bo jak znam życie jutro nawet śladu po tym wątku nie będzie...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
https://www.audiostereo.pl/topic/84845-voodo/#findComment-2228728

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.