Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki dokanałowe do 120zł

witek92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję słuchawek dokanałowych za około 120zł. Słucham głownie muzyki rockowej i ogólnie pojętej muzyki gitarowej, czasem czegoś w stylu downtempo. Do tej pory używałem słuchawek Koss Spark Plug. Miałem co najmniej 4 pary tych słuchawek i pod względem brzmienia byłem z nich zadowolony jednak zawsze po upływie mniej więcej 8 miesięcy od zakupu łamał się w nich kabel. Mam już dość ciągłego naprawiania tych słuchawek, dlatego bardzo zależy mi na jakichś sprawdzonych ,takich które nie zepsują się tak łatwo. Wiem, że raczej nie można spodziewać się cudów po kablu w słuchawkach tego typu ale jednak to co się tutaj dzieje wydaje mi się małą przesada. Był bym bardzo wdzięczny za jakieś propozycje.

ja ostatnio stałem przed takim wyborem, planowałem zakup creative ep830, bardzo dobrze oceniane, no i ja byłem wczesniej wlascicielem ep 630 wiec nie bałem się kupna creative'a. ale w koncu kupilem denony ah-c260 i jestem z nich zadowolony.

HeadDirect / Hifiman RE2. Mieszczą się w budżecie, a jak za te pieniądze - rewelacja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

HeadDirect / Hifiman RE2. Mieszczą się w budżecie, a jak za te pieniądze - rewelacja.

Ukryta Zawartość

Jak to teraz jest z kablem w tych słuchawkach? Widziałem kilka rożnych opinii na jego temat i jestem trochę zagubiony w tym temacie. Dodatkowo widziałem, że na różnych etapach produkcji były używane różne kable. Słyszałem też, że maja bardzo biedny bass, co prawda nie jestem fanem dudniącego i przesadnie wyeksponowanego bassu ale z tego co czytałem to tam praktycznie nie ma.

Poczytałem trochę o tych Denon'ach i muszę powiedzieć, że póki co najbardziej skłaniam się w ich kierunku. Ktoś też wypowiadał się o tym, że mają dość dobrej jakości kabel.

Być może trochę przesadzam z tym kablem ale naprawdę zależy mi na czymś co posłuży mi jakiś czas.

Jeśli chodzi o słuchawki Creative to miałem dodane do odtwarzacza ep830(mam Xen'a X-Fi). Tak jak je porównywałem z moimi Koss'ami to dźwiękowo Koss'y były lepsze tzn. miał dużo lepszą dynamikę, a kabel w Creative'ach i tak się złamał.

Co sądzicie o Brainwavz proAlpha?

Ukryta Zawartość

Nowe RE2 maja lepszy kabel niz poprzednia wersja. Jest mniej sztywny dzieki czemu efekty mikrofonowe sa mniej dokuczliwe ( ale wciaz wystepuja ) . Ja juz mam te sluchawki 3 lata i tylko raz mi kabel w nich zaczal przerywac. Jesli chodzi o kwestie basu to jest go porownujac do innych sluchalek bardzo malo. Ale jesli bas nie jest dla Ciebie naistotniejszym elementem odsluchu to nie ma lepszych sluchawek dokanalowych w tej cenie.

Jesli nie RE2, mozesz rozwazyc jeszcze soundmagic pl30 ( niestety nie pamietam juz jak brzmialy ). Mnie sie one najbardziej podobaly ze wszystkich SM lecz i tak ustepowaly RE2 ;)

Gdyby porownac RE2 do kossow ktore Ty masz to RE2 dostalyby 7,5pkt a kossy 2 ;)

Z dość gęsto grającym X-Fi, RE2 mogą być dobrym połączeniem. Basu będzie mało, ale jeśli kochasz dużą przestrzeń, dobrą scenę i dobrej jakości górę pasma, to będzie strzał w 10 (chyba dopiero RE0, kilkukrotnie droższe Audeo i Fischer Audio DBA-02 mają te elementy lepszej jakości). Niestety w RE2 cierpi izolacja - jest słaba, chyba jeszcze na niższym poziomie niż EP-830.

Jeżeli wolisz trochę cieplej, z większą ilością niskich tonów, polecę JAYS a-Jays Two - co prawda wykraczają trochę ponad budżet, ale ich cena jest adekwatna do możliwości.

Jeżeli chcesz coś tańszego - rozejrzyj się za SoundMagicami PL30.

Pozdrawiam, Rytosław.

Widzę, że oboje bardzo ciepło wypowiadacie się o tych RE2. Bardzo podoba mi się to, że maja dość wytrzymały kabel.

Jeżeli wolisz trochę cieplej, z większą ilością niskich tonów, polecę JAYS a-Jays Two - co prawda wykraczają trochę ponad budżet, ale ich cena jest adekwatna do możliwości.

Masz jakieś doświadczenia z tymi słuchawkami? Jak z trwałością i wykonaniem?

Wiecie może czy w trójmieście jest jakiś sklep, w którym można sobie posłuchać tych słuchawek? Mam na myśli najlepiej wszystkie modele o których mówiliśmy.

W Jaysach jest słaby punkt - jack. Tam po jakimś czasie zaczyna przerywać, ale nie ma problemu z wymianą gwarancyjną.

Wszystkie modele, które wymieniłem można przesłuchać chyba w audiomagicu w Warszawie, ewentualnie poprosić o wypożyczenie za kaucją - nie powinno być problemu.

Pozdrawiam, Rytosław.

No to zapewne naprawa Jaysów wyglądała by podobnie jak w przypadku moich Kossówi jak znam życie to kabel psuje się miesiąc po końcu gwarancji... No to mam niemały problem. Boje się kupię RE2 bez posłuchania ich, bo potem mogę skończyć ze słuchawkami, które nie będą mi pasowały, a wychodzi na to, że zwyczajnie nie mam jak ich przetestować.

@pharoh Jak długo wytrzymały ci te SMy?

witek92, napisz do audiomagica, czy mają jakieś modele testowe. Może dadzą radę Ci za kaucją wypożyczyć na tydzień (sam kiedyś od nich wypożyczałem fiio e7 - nie było większego problemu), co byś mógł sobie porównać. To chyba najlepszy sposób na wybranie słuchawek dla siebie.

Pozdrawiam, Rytosław.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.