Skocz do zawartości
IGNORED

Gotowe zestawy z allegro-prośba o opinie

africanpostman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

jestem nowy i...zielony!

...krótko-muzyka:reggae,dub,ska-"czarne" klimaty,czyli sprzęt bardziej "basowy" ogólnie rzecz biorąc.

Pokój 20m2.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

któryś z tych zestawów,czy może coś "zmieszać"?

Może ktoś zaproponuje coś innego tzn.wzmacniacz,CD,kolumny zestaw do 4000 PLN.

Z góry dzięki!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj,

do Twojej muzyki, wielkości pomieszczenia oraz zakładając budżet, zdecydowanie zwróciłbym uwagę na system złożony z elektroniki NAD lub Cambridge Audio. W przypadku NAD będą to modele NAD C316BEE / C515BEE, w przypadku Cambridge Audio będzie to Azur 350A / Azur 350C. Warto konfiguracje te podłączyć do kolumn Monitor Audio M4 lub Wharfedale Diamond 10.6 (Wharfedale zdecydowanie bardziej do CA).

W przypadku pytań służę pomocą, oczywiście na powyższych konfiguracjach także możemy przygotować gotowe zestawy w atrakcyjnych cenach

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Porównywałem bezpośrednio monitor audio m4 i wharfedale diamond 10.6. MA grają trochę jakby przyjemniej, mają lepszą średnicę i wysokie lecz trochę kują i mają zdecydowanie mniej basu. Wafle grały trochę ciemniej, słabiej na średnicy i wysokich lecz rekompensowały świetnym basem (jak na tą kategorię cenową). Nie tylko odpowiednią ilością lecz i całkiem niskim zejściem. Kolumny były podłączone pod ampli denona. Osobiście też używałem Denona lecz myślę, że tak jak radzi Q21 z Cambridgem wafle mogą zagrać lepiej i mogą wtedy być porównywalne z MA. Ja w końcu wybrałem wharfedale 10.7.

Poza tym MA m4 wydają mi się być trochę małe do 20m

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Witam ponownie!

Zdecydowałbym sie na taki zestaw:

Cambridge Audio Azur 350A / Azur 350C + Wharfedale Diamond 10.6 jak polecacie Q21 i karczka i tu następna sprawa:-),czy CD odtwarza płyty CD-R/RW i płyty z mp3?,a jeśli nie to czy jest jakaś możliwość odtwarzania mp3 na takim sprzęcie?

I znowu z góry dzięki za odpowiedź bom w tej kwestii na prawde zielony:-)

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Witam ponownie!

Cambridge Audio Azur 350A / Azur 350C + Wharfedale Diamond 10.6 jak polecacie Q21 i karczka i tu następna sprawa:-),czy CD odtwarza płyty CD-R/RW i płyty z mp3?,a jeśli nie to czy jest jakaś możliwość odtwarzania mp3 na takim sprzęcie?

Odtwarzacz nie powinien mieć problemów z płytami audio wypalanymi na CD-R/RW, natomiast płyt z MP3 nie odtworzysz w Azur 350C.

Witam ponownie!

Ot tak? gotowy zestaw z allegro?

Posłuchaj czegoś wcześniej Panie bo możesz się przejechać. Wafle znajdziesz w co drugim Media Markt - przesłuchasz i stwierdzisz, ze są stanowczo za ciemne i duszne do reggae.O wpuszczeniu mp3 na ampli jest na forum wątków milion pięćset. Sposobów jest przynajmniej kilka - w zależności na czym Ci zależy - poszukaj.

Co do wafli w media marktach to one są zazwyczaj podłączone do denonów. Jeśli chcesz je przesłuchac to koniecznie sprawdź na cambridge-u ;)

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Odezwij sie do mnie na pw.wlasnie sprzedaje swoj zestaw.mize sie jskos dogadamy cenowo.a to co msm to nie sa juz zabawki marketowe

Odezwij sie do mnie na pw.wlasnie sprzedaje swoj zestaw.moize sie jskos dogadamy cenowo.a to co mam to nie sa juz zabawki marketowe. zapraszam na odsluch. bart 506696070

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.